Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankiloz sonucu H sınıfı ehliyet aldım. Araç almak için izlemem gereken yol nedir?

boomi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sağ ve sol kalça ve sol dirsekte fonksiyonel pozisyonda ankiloz ve orak hücreli anemi.
işçi bulma kurumu için devlet hastahanesinden 2001 yılında aldığım % 50 bir raporum var. 3 ay önce h sınıfı ehliyet için başvurdum ve ehliyeti hakettim (bu hafta alırım inşallah). ama kurstakiler beni daha sonra yeniden rapor alman gerekir diye uyarmadılar (sitenizden öğrendim).
neyse şimdi araba almak istiyorum. okuduğum kadari ile sıfır araç almak mantıklı.
1. ehliyeti aldığım halde hastanenin bana rapor vermeme gibi bi durumu olabilir mi (araç kullanamaz diye)?
2. binek araçlarda ötv hep %37 mi?
3. araba.com gibi sitelerde engellilere araçlar (2. el) uygun gibi görünüyor. sütten dili yananlar var mıdır?

ilginize şimdiden teşekkürler

Araç alımı için rapor almak konusunda zorluk çıkaracaklarını sanmıyorum.
H sınıfı sürücü belgesi için aldığınız raporda hangi ibare vardı?

1600 cc. motor hacmine kadar olan otomobilleri ÖTV muafiyetiyle alabilirsiniz. Onların ÖTV'si de %37'dir.

İkinci el alırsanız bir vergi avantajınız olmaz. 0 alma imkanı varsa, 0 almanızı öneririrm.

özel donanımlı araç kullanabilir yazıyordu

Devlet ya da üniversite hastanelerinden "Özel donanımlı otomobil kullanır" ibareli bir sağlık raporu aldığınızda ÖTV ve MTV muafiyetli araç alabilirsiniz.
Rapor almak konusunda bir sorun yaşamazsınız.

Üst Alt