Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Spondilit (AS) hastasıyım, malulen emekli olmak için ne yapmalıyım?

rumelitaverna

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,öncelikle kendimden bahsedeyim ben müzisyenim ve enstruman çalıp şarkı söyleyerek hayatımı kazanıyorum.4-5 yıldır ağrılarım vardı doktor doktor dolaştım ve romatoloji de en sonunda A.S. ve ellerde romatoid artrid teşhisi kondu.Kalça ve dize doğru uzayan bir ağrı,omuzlar yukarı kalkmıyor ağrıdan,nefes aldıkça göğüste ağrı,bel be sırt ağrıları ayrıca ellerde romatoid artrid ten dolayı ağrıdan kapının anahtarını bile çeviremiyorum.15 gün önce iki yıllık ilaç raporu verdiler.2*2 salazopyrin 500 mg,1*1 endol 25 mg,ve mide koruyucu kullanıyorum.apranaks plus kullandım daha önce şimdi endole döndürdüler ama endol ağrıları kesmiyor,malulen emeklilik için ne yapmalıyım,TEŞEKKÜR EDERİM..

Arkadaş eğer ileri safhada isen %40 rapor alıp vergi indirimli emekli olmayı dene.Çünkü eskiden AS hastalığına daha fazla oran veriyorlardı ama zannetmiyorum %60 ve üstü versinler ozaman malulen emekli için uğraş diyecem ama.En mantıklısı vergi indirimli.

Oran, rahatsızlığınızın vücudunuzda yol açtığı hareket kısıtlılığına göre verilir, bunu da ancak ortopedi ve fizik doktorunun muayene ve tetkikleri sonucu oluşacak kanaat belirler. Ancak sade bu rahatsızlıktan %60 ve üzeri oran bana göre zor görünüyor.
Doğum yılı, sigorta başlangıcı, prim gün sayısı gibi detayları paylaşırsanız durumunuzu farklı yönlerden değerlendirebiliriz.

4 protezim 2 kalça 2 diz 1 sağ ayak bileği donduruluk sol yüzde 5 hareket sağ el yüzde5 hareket aşağı yukaarı benzer hastalık bakalım bana kaç verecekler bana yüzde 40 bile yetiyor 22 yıl sigortlılık ve 6030 gün prim var bende merak ediyorum ilerleyici bir hastalığımız var hayat zor bu hastalıkla içtiğimiz ilaçta gırla. cabası. Bide chron var bende bugün gene ishal ile kanama oldu 2 kere parça alındı bağırsaklardan patolojiye gitti ama kesin birşey cıkmıyor hocaya diyorum varmı yok diyemiyor zaten ortak ilçlar kullanıyoruz hem romatizan hemde chrona iyi geliyor. Ya iyi diyorum tekar bağırsalarım delinip kolostomi açılırsa garanti veremem diyor. İnsanı zaten hayat şartları geriyor bide boyle mahlakta kaln bir tanı chron ön tanısı diyorlar. Bıktım artık ama yapacak birşey yok bunada şükür diyoruz.

ben de as hastasıyım ocak ayında vergi indirimi almak için hastaneden rapor aldım hareket kısıtlılığına göre rapor veriyorlar senin durumuna bakılırsa % 40 çok rahat alırsın ben %45 aldım

Merhaba

selam ben müzisyenim ek 6 sanatçı sigortalılığından faydalanıyorum 1975 doğumluyum 2033 gün pirimim ve 610 gün bağkurum var.

“M45.9-ANKİLOZAN SPONDİLİT, birdenfazla yer, vertebrada”
M06.9-ROMATOİD ARTRİT tanısı konuldu bu rahatsızlığımdan dolayı çalışamıyorum.salozopryn en 500 mg 2×2 ve endol 1×1 ve lanzedin kullanıyorum iki yıllık ilaç raporu verdiler.özürlü raporu ve malulen emeklilik için ne yapmalıyım

Tek bir rahatsızlıktan %60 ve üzeri rapor alacağınıza inanıyorsanız sgk na malulen emeklilik için başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler.
İlk sigorta tarihinde malul derecede engeliniz olmadığı halde çalışma süreci içinde en az %60 oranla malul duruma düştüğünüz tesbit edilirse, 10 yıl sigorta süreniz de varsa malulen emekli olabilirsiniz. Bunlardan biri olmazsa olamazsınız.

lütfen acl bilgi arkadaşlar

A.S. hastasıyım müzisyenim ve org çalıyorum.eskisi gibi ellerimi artık kullanamıyorum.ellerimde romatoid artrit var sağ baş parmağım sol el 3. parmak,pazar poşetini bile taşımak öldürüyor.sol omuz ve kürek kemiği,sol kalça,sakroilyak, ayrıca göğüs kafesim nefes alıp verirken ağrıyor kaburga kemiklerimi bastırtığımda çürümüş gibi acıyor ayak bilelkerim ağrıyor ve boynum sola tam dönmüyor.

1-malülen emekli olabilirmiyim?
2-özürlü raporu alabilirmiyim?

2250 gün sgk primim var.
610 gün bağkur primim var.

İlaç raporumda aşağıdakiler yazıyor ne anlama geliyor acaba bilen varmı.

“M45.9-ANKİLOZAN SPONDİLİT, birdenfazla yer, vertebrada”
M06.9-ROMATOİD ARTRİT

rumelitaverna

maluliyet cetveli'ne göre AS durumunda maluliyeti gerektiren sınırlar şöyle:

C. Ankilozan spondilit veya diğer spondiloartropatilerde omurga tutulumunda
1. Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme tetkikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 50° veya daha fazla fleksiyonda ankiloze olması.
veya
2. Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme tetkikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 30° veya üzerinde (50°’den az) fleksiyonda ankiloze olması ve herbiri en az orta derecede olmak üzere iki veya daha fazla organ/vücut sisteminin tutulması.

Durumunuz bu derece değil gibi görünüyor.

Buna karşın erken Yaşlılık emeklilği mümkün olabilir belki. Bunun için sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor almanız gerek. Bu raporu alabilirseniz, o zaman diğer sigortalılık şartlarına bağlı olarak 3600 gün primden az olmayacak şekilde erken Yaşlılık emekliliği de mümkün olur.

rumelitaverna arkadaş,
erken yaşlılık konusu üzerinde durup %40 üzeri rapor almaya çalış, elinde rapor-vergi indirimin hazır bulunsun. Bir de nerede tedavi oluyorsun bilmiyorum ama dr. una anti tnf tedaviyi danış, kullandığın ilaçlar işe yaramıyorsa günlerin ağrılar içinde geçiyordur. Bu ağrıların nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. Geçmiş olsun.

Bende endol kullandım sonra rantudil é geçtim fayda etmedi humiraya iğneyle başladım ağrılarım azaldı kendimi daha rahat hissediyorum benim bacagima vuruyordu ve adım dahi atamıyorum egilemiyordum suan iyiyim rapora hiç uğraşmadım daha erken diye zaten %40 vermezler diye düşünüyorum hepinize geçmiş olsun

Ankilozan siondoit hastasiyim 15 yildir emekli olabilirmiyim gunum dolu yas bekliyom

Ender ergas

[FONT=sans-serif]Doğum yılı, sigorta başlangıcı, prim gün sayısı gibi detayları paylaşırsanız durumunuzu farklı yönlerden değerlendirebiliriz.[/FONT]

20/01/1969dogumlu 1987 ıse gırıslı 8000 gunpırımım var

Ender ergas

Merhaba Ender bey,

Eğer yetkili bir sağlık kuruluşunda %40 ve üzeri Engelli Sağlık raporu alırsanız erken emekli olabilirsiniz. Fakat sigorta girişiniz 2000 yılı öncesi olduğu için engelli raporu aldıktan sonra vergi indirimi elde etmeniz gerekiyor. Vergi indirimine başburmak için ise şu an çalışıyor olmalısınız.

Şu anda bir işte çalışıyor musunuz? Primleriniz SGK, Bağkur ?? Ya da ikisinden de var mı?

Geçmiş olsun

Sadece bilgi alicam

Herkese merhaba

Ben 9 yıldır as hastasıyım salazoprin endol Voltran gibi ilaçları kullandım 2 yıl remicade 4 yıl embrel kullanıyorum agrilarim her geçen gün şiddetiyle arttı crp 19 sedim 45 çıktı idrar kaçağı var.

Akabinde Behçet hastaligida çıktı topuklara ayak parmaklarında el parmaklarimda şişlikler mevcut 2. Derece sakroit var Dr cimzia adlı ilaca gecmemi söyledi şimdi esas konum ben ağır sanayi işinde çalışıyorum engelli raporu çıkarma olasılığım varmi

Atas27

engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneler'den birine başvuru yapıp sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alırsanız engelli olursunuz.
yazdıklarınıza göre %40 ve üzeri alabilirsiniz diye düşünüyorum. ama son kararı tahlil ve tetkiklere bakıp hekimler verecektir.

OturanBoğa şimdi sene 2023 malulen emekli olunur mu Behçet ve ankilozan spondilit ile yakınım için soruyorum bu hastalıklar sonradan çıkmış normalde engelli raporu var gözden ve konuşma dan

Biz o arkadaş ile çalışma bakanlığını arayıp sorduk bakıma muhtaç derecede ise ankilozan ve Behçet den öyle malulen emeklilik olur dendi işte kaç dedğini hatırlamıyorum ama bide belli bir prim gün sayısı varmış

acı gerçek

Kimin ne dediği önemli değil. Kural belli:
1- SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı almak
2- İlk sigortalı olunan tarihten bu yana en az 10 yıl geçmesi ve bu sürede en az 1800 gün prim yatırılması

Üst Alt