Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ankilozan spondilit (iltihaplı romatizma) için yüzde kaç oran verilir?
@oxzd, sakatlık oranı cetveli içerisinde doğrudan bir oran bulamazsınız, çünkü sizde yol açtığı hasarlar ve kısıtlılıkların hangi boyutta olduğu, hangi uzuvların ne oranda etkilendiği vs. önemli.
Bende ankilozan Spondolit var 20 senedir çekiyorum 7 yıldır da iğne kullanıyorum ayrıca üveit geçirdim heyete girebilmek için bunlar yeterli mi nasıl bir tedavi görmüş olmam gerekiyor bilgisi olan varmı.
Yeterlidir evet.
Ancak şunu unutmayalım.. puan almak için "Ankilozan Spondolit"Tanısı yeterli değildir.
Ankilozan spondilit hastalarında özürlülük oranı bu kişilerin ankilozan spondilit hastalığına sahip olmalarına göre değil eklemlerinde kalıcı ve iyileşme ihtimali olmayan sakatlık miktarlarına göre belirlenir.
Ankilozan spondilit hastalığı olmasına rağmen vücudunda hiçbir hasar oluşmamış, omurga eklemlerini her yöne rahatlıkla hareket ettirebilen bir hastada özürlülük yüzdesi çok çok düşük bulunur.
Boynunu ve belini sağa sola çeviremeyen, öne eğilemeyen ve kamburluk gelişmiş bir hastada ise özürlülük oranı çok daha yüksektir.