Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Spondilit olup da ÖTV'siz araç alan var mı?

Ankilozonsipon olup da ÖTV'siz araç alan var mı?

Ben ankilozonsipon hastasıyım %52 raporum var ÖTV de yararlan Mak için hastaneye gittim hiç ankilozonsipon olup araç alan varmı

Ehliyetim vardı kayboldu bende çıkartmak için sağlık ocağına onlar uzman ortopedi ye oda il sağlık müdürlüğü ne komisyon na sevk etti onlar onaylamadı yeniden heyette git özel tertibatlı araç için rapor cikart dediler ayrıntılı olarak belirtilmiştir olsun dediler

Sukru12345

AS olduğunda sürücü belgesi almak bile o kadar zor ki! Buna bir de ÖTV'siz araç almak için "hareket ettirici özel donanım" olması şartını ekleyin. Yani araçta pedal ya da viteste kalıcı donanım bulunması şartını ekleyin... AS olduğunda ötv'siz araç almak çok çok zor.

Arkadaşlar ankilozan spondilit hastalarına ÖTV indirimli arac veriliyor mu benim raporum %64 ama araç alımı için değerlendirilmedi engelli raporu için basvurmustum.arkadasa vermişler araç raporunu şimdi araç raporu için basvursam aldigim oran diğer raporumu etkilermi acaba

Ben bugün tanıştığım A.s hastası olan birinin raporunu gördüm konuştum o almış ve tertibatı ise boynunu sağa sola ceviremediginden kör noktaları görmesi için kamera sistemi uygundur diye almis

Ankilozan spondilit hastalığım var. Ehliyet ve araç alabilir miyim?

Arkadaşlar ankilozan spondilit hastalığı ile özel tertibatlı araç alan oldu mu hiç,

ve yakın zamanda emekli olan oldu mu

bir de önerim olacak agrınıza iyi geleceğini düşünüyorum sabahları aç karna kaynamış suya bir tutam kiraz sapı ve ısırgan otu aksamları ise karabas otu aynı sekilde demleyin 7-8 dk için faydasını göreceksiniz insallah ben uyguluyorum.

Bu konuda güncel deneyimi olan var mı arkadaşlar?

Ötvsiz araç almayı geçtim ben elimdeki B sınıfı normal ehliyeti yine B sınıfı olarak yeniletmeye bile korkuyorum.

Ankilozan spondolit ile ÖTV'siz araba alabilir miyim?

78 kodlu ehliyetim ve ÖTV İÇİN(SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR) ibareli engelli sağlık kurulu raporum var araç almak için bayiye başvuru yaptım ama maliyeden ne olumlu ne olumsuz onay geldi kendim gittim Maliyeye özelge için dilekçe ver dediler verdim acaba A.S olup ötv muaf araç alan var mı aldı ise ehliyette hangi kodları var ve sağlık kurulu raporunda hangi ibare yazıyor?

freeboy89

AS olduğunda çoğu zaman ehliyet verilmediği için vergi dairesindeki arkadaşların kafası karışmıştır.
Sonuç ne oldu?

Ankilozan spondilit ve %63 raporlarla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Merhaba arkadaşlar, %63 oranında sürekli engelli raporum var. Ayrıca 2021 yılı ağustos ayında sadece otomatik vites araç kullanabilir raporu aldım ve B Engelli ehliyetimi aldım. Bu raporlarla araç alabilir miyim?
https://www.hizliresim.com/76554nf
https://www.hizliresim.com/77zs77y
https://www.hizliresim.com/iu9us8n
76554nf

77zs77y

iu9us8n

cankemal
Engelli raporunun eğer 2019 sonrası ise raporunu yenilemen gerek çünkü 2019 sonrası raporlarda SADECE HARAKET ETTİRİCİ AKSAMDA TERTİBATLI ARAÇ KULLANIR. İbaresi olmak zorunda aldığın kodlar yeterli

Mümin Çelik

Cevabınız için teşekkürler. Rapor tarihi Ocak 2018. Bu durumda bu kodlar yeterli olur ve SADECE HARAKET ETTİRİCİ AKSAMDA TERTİBATLI ARAÇ KULLANIR. ibaresi olmasa da olur doğru mu anladım acaba?

cankemal

Evet ama yine sıkıntı çıkma ihtimali var çünkü raporda araç kullanmana engel durumun ile ilgili ibare yok mesela benim sol dizim protez kısıtlama var bu raporda açık yazıyor sol diz rom kısıtlığı diye senin raporda yok o yüzden sıkıntı çıkma ihtimali var araç için baş vur zaten sana söylenecek.

Arkadaşlar ben de AS hastasıyım, mevcut ehliyetimin elden gitmemesi için boyun dönme açısını kendim nasıl hesaplarım acaba? Eğer %50 den azsa hiç bulaşmayayım iyisi mi?

Ankilozan Spondilit ve ayak kısalığı ile otomatik araç kullanabilir raporu!?

Merhaba bu konuyu bilgilendirme amacli actim ve su an saglik kurulu surecim devam ediyor sonucu burdan paylasacagim
Burda saglik kurulu raporu icin arkadaslarin uzun uzun ugrastigini onlerine surekli engeller cikarildigini gordum ve suanda ayni seyleri yasiyorum
Bu ise kalkistiginizda zorluklari gorunce keske baslamasaydim diyorsunuz

36 yasindayim dogustan sol ayak 3 cm kisalik ve parmaklari hareket ettiremiyorum sol bacak 3 cm ince 2017 de ankilozanspondolit teshisi konuldu 3 senedir humira kullaniyorum
Ankarada yasiyorum Eskisehirliyim ve bu raporu Ankarada veren hastane bulamadim Eskisehir sehir hastanesine basvurdum saglik kuruluna gittim 530 tl ucret aldilar
Fizik dahiliye ortapedi polikinlikleri yazdirdim
Ortapediye gittim bu fizik isi biz oran vermeyiz dediler dahiliyeye gittim ordan romatolojiye sevk etti o inceledi bu fizigin isi onlar verecek orani dediler Fizige gittim olctuler bacak ayak hareket kisitlarina baktilar isin icinden cikamadi noroloji emg istedi igneli emg yaptilar bir tani koyamadi yani bu ayak ve bacagin inceligi neden kaynaklaniyo sonra norolojide doktorlarindan eski asker ben bu isin sonuna gidecegim bir tani koymamislar oran filan alamazsin dedi ve beyin emarina yolladi emar icinde 1050 tl odedim sonucu bekliyom sonra kurula girmek kaldi artik hayirlisi diliyorum
Bu sekilde rapor almak isteyen arkadaslar icin yardimci olur insallah

Ankilozan Spondilirlt Özel Tertibat

Ankilozan spondilitten özel tertibatlı araç almak isteyen hangi kısıtlama kodunu kolayca alabilir ? Hareket kısıtlilığı sebebiyle hangi kodları almak kolaydır sizce ?

[FONT=-apple-system]Resmî Gazete Tarihi: 26.09.2006 Resmî Gazete Sayısı: 26301
[/FONT]

mevzuat : https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=10664&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI İLE
MUAYENELERİNE DAİR YÖNETMELİK[SUP](1)[/SUP]

a) Birinci grup (hafif hususi araçlar): M, A1, A2, A, B1, B, BE ve F sınıfları,
b) İkinci grup (ağır ticari araçlar): C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve G sınıfları.

Kas iskelet sistemi muayenesine ilişkin esaslar
MADDE 8 – (Başlığı ile birlikte Değişik:RG-29/12/2015-29577)
(1) Eklem hareketlerinden;
a) Vertebra (boyun ve bel) hareketleri, kişinin baş ve boynunu arkaya döndürmesini ve bakmasını %50’den fazla engelleyen boyun vertebra ve boyun bölgesi hastalıklarında sürücü belgesi verilmez. Lumbal vertebra eğilme ve dönme hareketlerini %75’den fazla engelleyen durumlarda da sürücü belgesi verilmez.
b) Diğer eklem hareketleri, her iki omuz ve/veya dirsek artrodezinde veya fonksiyonel olmayan ankilozlarında sürücü belgesi verilmez. Simetriği sağlam olan tek büyük eklem ankiloz veya atrodezinde, ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanının raporu ile birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Ancak bu belgelerle iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz.
c) El eklemleri, her iki elin baş ve işaret parmaklarının hareketlerinin % 75’ten fazla kaybında ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanı raporu ile birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Ancak bu belgelerle iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz. Bundan daha az hareket sınırlılığı yapan el parmaklarında fonksiyonel durumdaki ankiloz ve artrodezlerde ortopedi uzmanı ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu ile birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Bir eldeki baş ve işaret parmağı dışındaki iki parmaktaki ankilozlarda ikinci grup sürücü belgesi sınıfları verilemez.
(2) Ekstremite noksanlığında;
a) Bir elin başparmak veya başparmak dışında iki parmak noksanlığı veya noksan sayılacak şekilde fonksiyon kaybı olanlarda, ortopedi uzmanının ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının görüşleri doğrultusunda birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Her iki el başparmak noksanlığında ve/veya ileri derece fonksiyon kaybı olanlara sadece F sınıfı sürücü belgesi verilebilir.
b) Üst ekstremitenin dışında ekstremite noksanlığının (doğuştan veya sonradan) olması halinde ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilir. Üst ekstremitenin tek taraflı noksanlığında da ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanının kanaatiyle, birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Ancak bu bentte belirtilen sürücü belgesi sınıfları ile iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz.
c) Alt ekstremite diz altı amputasyonlarında protezle fonksiyon kazananlar ile protezle fonksiyon uyumu iyi olmayanlardan, özel tertibatlı araç kullanabilecek durumda olanlara ortopedi ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı kanaatine göre birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilir. Bunun dışındaki alt ekstremite noksanlık veya amputasyonlarında, ortopedi ve travmatoloji uzmanı ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı kanaatine göre birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilir. Ancak bu bentte belirtilen sürücü belgesi sınıfları ile iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz.
(3) Kas, tendon ve bağ lezyonlarının kalça, diz ve ayak bileği eklemlerini veya bu eklemleri oluşturan kemik hareketlerini % 50’den az bozduğu ortopedi ve travmatoloji veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanınca belirlenenlere birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilir. Ancak bu bentte belirtilen sürücü belgeleri ile iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz. Bunun dışındaki durumlarda, ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının vereceği rapora göre işlem yapılır.
(4) Sürücü/sürücü adayının sağlık şartları nedeniyle araç kullanması belirli şartlara (ortez-protez) bağlanmış ise tanı, gerekli ise kontrolün süresi, sürücü belgesi sınıfı ve özel tertibatlı araç kullanabileceği belirtilerek kod yazılmadan 4 üncü maddenin sekizinci fıkrası kapsamında oluşturulan komisyona sevk edilir.

hastalık ankilozan spondili, eklem hareket açıklığı/kısıtlılığı
kalça,diz,ayak,el,parmak,kas

Merhaba, ankilozan spondilit hastalığı olupta ÖTV indiriminden yararlanan arkadaşlar varmı?

herkese merhaba,
yaklaşık 10 yıldır as hastasıyım , 3 yıldırda anti tnf ignesi kullanıyorum. çalışmış olduğum şirkette vergi indirimden yaralanabilmek için saglık kuruluna başvurdum. %55 süresiz engelli raporu verdiler. bu rapor ile vergi indiriminden emekli oldum. hala aynı iş yerinde çalışmaktayım. engelli ehliyeti alıp ötv siz araç için başvuru yapmayı düşünüyordum ama okumuş olduğum yorumlarda eğer boyunda tutukluk var ise mevcut ehliyetide iptal ediyorlarmış. sag ve sol dikiz aynalarını rahat bakabiliyorum. böyle bir olayla karşılaşan oldu mu? yada as olupta ötv siz araç alan?

Üst Alt