Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozon Spondolit hastasıyım. Protez ameliyatı olursam emekliliğime zarar gelir mi?

ismixch

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Ankilozon Spondolit hastasıyım. İki sene kadar önce malünen emekli oldum ama % kaç olduğumu bilmiyorm. SGK "size bunu söyleyemeyiz" dedi.
Şu an kalçamda çok şiddetli ağrılar var. Total kalça protezi ameliyatı olabilirm (çift taraflı). Bu ameliyatı olduktan sonra yürüyüş kalitem düzelirse malülen emekliliğimi etkiler mi?
Aynı zamanda SGK sitesine baktığımda kontrol muayenesi bölümü "boş" diyor.

Teorik olarak malulen emekliliği gerektiren sakatlık/hastalık ortadan kalkar ve kişi maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayacak duruma gelirse, evet, kurum bunu fark edebilir (ihbar vb. bir mekanizmayla), kontrol muayenesine çağırabilir ve malulen emekliliği iptal edebilir...
Total kalça protezi takılması maluliyeti ortadan kaldıran bir durum mu acaba? Bunu doktorunuza sorabilirsiniz...

sayın oturanboğa as den dolayı benim tek engelim kalça değil boynum hiç bir yöne dönmüyor öne doğru eyiğim .kollarım kalkmıyor göğüs kafesim tutuk omurilik komple yapışık .bunları da ilave edeyim dedim.malül olurken bu sorunlarda vardı. tabiki doktorumada danışacağım.

Bu durumda bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyorum...

bende total kalça protezi ameliyatı oldum ayrıca aynı şey dizlerimde var benim ben ameliyatlardan sonra özürlülük için başvurdum bana %68 rapor verdiler belki işine yarar sölediklerim geçmiş olsun

spring86, teşekkürler paylaşım için.

teşekkürler sizede geçmiş olsun spring 86

Üst Alt