Anonim_1
Kendi mesleğim yani mühendislikle alakası olmamasına rağmen, psikiyatriden muzdarip biri olarak, inşaat mühendisliğinden çok daha aşırı fazla psikiyatri, psikiyatri farmakolojisi, psikoloji, nöroloji ve nöroşirürji ve de anestezi hakkında araştırmalar yapmış (hakemli, hakemsiz dergilerdeki biimsel makaleleri okumuş) biri olarak söylüyorum (ki bunları da doktorlara kendimi teslim etmemek için kendi sorunumu kendim çözeyim amacıyla yaptım) ((""Her zaman dediğim gibi psikiyatriyi cerrahi/operasyonel tıp dalları gibi görmeyin, psikiyatri bırak bilimi yarım bilim bile değil ve 1960'lardaki halinden de daha geriye gitmiş durumda, başarı oranı en düşük dal, psikiyatri sektörü diyorum ben buna adamı dinle ilacır yazar gönderir, dermataoloji gibi yani.. Psikiyatristlerin, psikologların emekleri yüzde 0 kazançları yüksek, haksız kazanç denir buna. Mühendislik gibi rasyonel değil, yatarak para kazandıkları için TUS puanları dermatoloji gibi yüksektir. Ama ve fakat operasyonel cerrahi birimler "ölçülebilir" olduğu için onlar bilim yaparlar ve maaşlarını "biraz hak ederler" ( Dip Not: Kanada'da doktorlar bir ara bizim maaşlarımız yüksek, düşürün diye protesto gösterisi yaptılar), yorumu sizlere bırakıyorum zeka gerektirmeyen, sözel ezber yeteneğiyle bir meslek icra edip, Türkiye ortalamasına göre çok çok yüksek maaşlar alıp bir de bunu beğenmiyorlar. Şunu da eklemek isterim ki evet üniversite sınavında çok yüksek puan alıyorlar işte bu kişiler tıpta kitap ezberlemekten köreliyorlar, bu yetenekli, kabiliyetli insanları mühendisliklere yönlendirsek çok daha iyi kalkınırız diye düşünüyorum. Birçok tıp dalında da ne ihmaller yüzünden ne hatalar yapıyorlar. Teşhisler, tanılar yanlış.. Hukuğa girmeden edemeyeceğim ihmalin yaptırımı çok yüksek olmalıdır.
Bu kadar içimi döktükten sonra sorunuzu naçizane deneyim ve / veya tecrübelerime göre yanıtlayayım. Anksiyete genel bir başlıktır ve alt kümeleri vardır ve de türk ve dünya "canlılarının" çok çok büyük bir kısmında bu bozukluk vardır, sadece gidip tanısını almamıştır. En basit teşhisi almışsın askeriyede psikotik bozuklukları olanların içinde sen onlardan çok daha sağlıklı sayılırsın. Ayrıca Anksiyete Bozukluğunun tedavi edilebilir veya edilemez ya da dengede tutulup tutulamamasına bakılmaksızın düşündüğün mesleği icra edebilirsin. ''Sağlık Raporunda'' ""sen sağlıklısın"" zaten.
Son sualine yanıtım burası "Türkiye". olabilir de olmayabilir de..