Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anneden kıza tapu devri nasıl olmalı?

E.HİLAL

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Ben Şubat ayında anneme güvencesi olsun diye bir daire satın aldım. Dairenin ödemesini ben kendi hesabımdan satıcının hesabına havale ettim, dekont açıklama bölümüne ada parsel bağımsız bölüm bilgilerini girerek yaptım bu havaleyi.
Şuan dairenin kalan ödemesi için de Ziraat Bankası'ndan çektiğim tüketici kredisini ödemekteyim. Annem bu durumdan sonradan vicdanen rahatsız oldu ve tapuyu bana devretmek istiyor. Bu taşınmazın bana en sağlıklı devri nasıl olur? İlerde mahkeme açılmasını engellemek açısından en sağlam yol hangisidir? Şimdiden teşekkür ederim.

kolay bısey degıl.annenız vefat edıp eger baska cocukları veya esı sıze karsı dava acarsa onların kazanma sansı cok.

kendı hesabınızdan odemeyı yapmıs,bankadan cektıgınız kredılerı sızın kazancınızla odemıs oldugunuzu ıspat edecek dekontları saklayın ama.
sımdı sız satıs usulu ıle tapu devrı yapabılırsınız ama annenız olunce epey basınız agrır. sıze dava acabılırler tapu sızde olsa bıle.
kazanabılırlerde....
annenız sıze bagıs yoluyla tapuyu devrederse dıger mırascıları gene dava acap kazanabılır...

annesi 65 yakin veya gecik ise kardesler varsa rahatca eve ortak olur..
60 yas ustu tum satislar supelidir...

60 yas usttu tum satislar suhpelidir....

Annem 58 yaşında. Tapudaki memur telefonda bir şey olmaz dedi. Bu evi aldıktan sonra satsam ben sıkıntı gider mi?

Üç kız kardeşiz.

madem daıre sızın bırıkımlerınızle alındıgı annenızınde vıcdanen rahatsız oldugu soyluyorsunuz..
annenız satsın . parasını sıze versın en temızı. 60 yas oncesı oldugu ıcın kımsede bırsey dıyemez. en rahatı bu.
sımdı tapuyu sen alıp bıdaha sen satarsan cok masraf edersın...

Diğer kardeşler sıkıntı çıkarmazsa annen size satış yaparak devralabilirsiniz.

@GRAHAM BEL
öyle 60 yaş üstü falan birşey yok kız kendi almış kendi ödemiş diğer kardeşler olaydan tamamen bağımsız sorun çıkartmıyorlarsa annesi ona satış yapacak oda devralacak biraz dosya masrafı falan çıkacak sadece.Örneğini yaşadığım bilgilere dayanraka söylüyorum.

60 yas ınsanını zekası sulanıyo dıyebılıyorlarmıs. mılletvekıllerıne demeselerde.bunu mahkeme acanlar kullanıyor.
bıde zaman herseyı degıstırıyor. kardes olurse kardes esıne cocuguna kaldıgından kımseye guven olmuyor. olum hak mıras helal dıye harama uzananda cok oluyor.
kardesler sımdı he dıyebılır. sonrasına kımseye guven olmaz.

Yahu sizde nasıl bir akış açısı var :)

Soru Miras sorusu değil ki siz hemen olayı mirasa bağlayıp cevap verdiniz. :D

Annenizde kalsın ev...Satarsa gelir elde ettiği için Vergisini ödemek zorunda kalır.

Salim G.

ev annesinin üstüne yapımış ileride o evde diğer kardeşlerinde hiç bir hakkı olmadığı halde bile kanunen hak sahibi olabiliyor o yüzden şimdiden evi kendi üstünüze alın @E.HİLAL anneniz oturmaya devam etsin.Sadece tapuyu üstünüze alın sonra başınız ağrır anneniz sağken yapın bunu.

sgurkan

iyide kardeşi olduğunu nasıl anladınız sorunun kardeşlerden kaynaklı olabileceğini nasıl anladınız :)

kardeşi hiç yoksa üstüne almasına grek yok zaten annesinin her varlığı onun sayılıyor zaten annesi vasi etmedikten sonra. :) Annesi vicdan yapmış nedeni kardeşleri vardır muhtemelen onun ileride sıkıntı yaşamaması için vicdanı raharsızdır onun için evi ona vermek istemiştir muhtemelen ben öyle düşündüm.

Evet 3 kız kardeşiz. Annem benim paramın kardeşlerime miras olacak olmasından rahatsız oldu.

İşin içinde para varsa ne akrabalık kalıyor, ne kardeşlik, tapunun te başından sizin üzerinize olmaması bile abes.

Doğru söylüyorsunuz. Ama anadır dedim, kendini kızlarının evinde sığınmış gibi hissetmesin dedim. Gözümü kırpmadan aldım evi. Bir pişmanlığım yok. Önce çok sevindi her yerde söyleyip durdu. Ama diğer çocuklarının benim gibi merhametli olmadığını düşünüp pişman oldu. Ne diyeyim..

Üst Alt