Cinsiyet Kadın
Doğum Tarihi 01.05.1969
Yakınlık Türü Kendisi
Tescil Kapsamı 60/g Türk Vatandaşı İsteğe Bağlı GSS Primi Ödeyenler
GSS Kapsamı 60/g kapsamında sigortalı olanlar
Provizyon Tarihi 07.01.2015
Sigortalı Türü Diğer
Katılım Payı Muafiyet Hayır
Sorgu Sonucu 1104 - Son bir yıl içinde 30 gün gss prim gün sayısı olmadığı için, provizyon verilememiştir.
geçenlerde bağkura gittim gss affından faydalanmak için yapılandırma yaptım.oradaki memura annemin üzerinden sağlık güvencesine gireceğim bu gss yı iptal edeceğim yada ek 5 e girmek istiyorum dedim.oradaki memur eğer annen yada ek 5 üzerinden siğortalı olursan bakım paran iptal olur sakın yapma dedi.kaymakamlık memuruna da sordum aynı cevap aldım.korkumdan yaptıramadım ne annemin üzerinden sağlık nede ek 5.annemin üzerine de geçecek olsam ssk o zaman da gss borcunu öde o zaman annenin üzerine geçebilirsin dedi.lakin ne bağkur nede kaymakamlık daki memur sakın maaşını riske atma dedi.hangisine inanayım.eğer dediğiniz doğruysa gss borcunu ödemeden beni hiçbiri kabul etmiyor.eşim yok sadece annemin ölünceye kadar bakma akdili bir oturduğumuz annem ve benim adıma öldükten sonra geçecek oturduğum ev var.evin olmayacak mış vede annemin emekli maaşı olmayacakmış gss bundan dolayı iptal ettiremiyorum.ne devletten gıda yardımı nede çocuğuma nakdi yardım alabiliyorum.çocuğum küçük babasının ssk sını kullandığı için bu mersin kaymakamlığı bana yardım etmiyor üstelik gss borcu da 500 bir aylık maaş gitti yani.
lütfen bu devlet duysun sesimizi bizi ssklı yapın bakım maaşı alanları.zaten sosyal hayatla irtibadımız yok bizi ölüme mahku etmeyiniz.yaşlanınca bize kim bakacak emeklilik olsa oturur yeriz.lütfen devlet büyükleri bizim sesimizi duyurunuz.....bizler ölü insan değil canlıyız ailemize bakıyoruz diye bize sahip çıkınız.yaşlanınca çocuklarıma muhtaç olmak istemiyorum ssk lı olmak istiyorum..................
5510 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında zorunlu genel sağlık sigortası tesciliniz bulunmaktadır.
Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Gelir Seviyesi
06.07.2013 Devam Ediyor 60/g-1
Genel sağlık sigortası prim borcunuz : 381.73 TL’dir.
evde ben annem ve kızım yaşıyor.annem emekli 1080 maaş alıyor.ben çalışmıyorum annemde bakım parası alıyorum kızımda orta 2 ye gidiyor babasının sağlık güvencesinden faydalanıyor.sadece oturduğumuz ev benim üzerime ama şartlı ölünceye kadar bakma akdi şartı var.yani annem ölünce tam benim olacak.kaymakamlık evin var sen gss ödeyeceksin dedi borcuda yapılandırma yap dediler bende yaptım gss borcunu.