Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem şizofren, babam vefat etti. Ablam varlıklarımızı üzerine almak istiyor..?

Duman6Kestik

Aktif Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
Annem şizofren ve vasisi babamdı. Babam vefat etti. Ben 30 ve ablam 33 yaşında

Ablam anneme dava açip butun herseyinizi alicam diyor vasin benim deyip duruyor. Amaci alın teriyle ben annem babamin kazandigi 2 ev ve bankada ki paralarini ele geçirmek

Bu dediği ne kadar dogrudur?ben en güzel yaşlarımı heba edip annem babamla çalışıp para biriktirdik ablam ise bizim gönderdiğimiz paralarla üniversite okudu şimdi ise bütün herşeyi elimizden almak istiyor.
2 ev babamın üzerine

bankadaki paralar ise Benim ve annemle ortak diğer 2 hesap daha var annem ve rahmetli babamla ortak.engellilik durumum yok sağlamım. Böyle bişey yapmamasına engel olabilir miyim?

DissFlex

Babanın vefatı sonrası mahkemeye başvurdunuz mu? Yeni vasi kim oldu?

Annenin bütün mal varlığı mahkemenin denetimindedir. Yeni vasi dahil hiç kimse mahkemeden onay almadan alım-satım işlemi yapamaz.

engellilik durumu olmayan (şizofren) kişi,vasi olabilir mi böyle bir durumda?

ahmet22

Şizofren olmak tek başına vasi olmaya mani sayılmayabilir. Ancak şizofreninin düzeyi, ilaçla kontrol altında ne derece tutulup tutulmadığı önemli.

Hemen sulh mahkemesine dilekçe ver yeni vasisi sen ol, mahkeme seni duruşmaya çağrır vasi olmak istiyor musun diye.
Sen kendine sağlık rapor falan çıkartma DissFlex
8 ağustos Hastaneden kendine sağlık Rapor randevusunu iptal et, Alma

merhaba, cevabınız için teşekkürler

peki yine böyle bir durumda engelli olan bir şizofren vasi olabilir mi?
ve nasıl bir yol tutmak lazım?

ek soru: kişiye zorla engelli raporu çıkarılabilir mi?

birkere o evlere ele geçiremez çünkü baban hepinize miras bıraktı bu 1
ayrıca nekadar para var madem üzerine geçirecek sen al
ayrıca vasi için başvur

Bildigin şeytan yetiştirmişiz. 3 üniversite diplomasi var en güzel yaşlarimi çalişarak heba ettim çaliştim universite okuyamadim bu ablami okuttum hep para gönderdim ne demişsek yaptık şimdi gel herşey benim de. Üstelik evleride istiyor paralari da istiyor.

Geçen dukkani devrettik 10 bin dolar aldik telefondan paralarin resmini çekip erkek arkadaşina resimleri gönderiyordu. Annemde gördü babam rahmetli olmadan önce dedim babama herkesin içinde bağırarak senin ölmeni bekliyor annemle beni akıl hastası çıkarıp bütün varlığımızı almak istiyor diye.

Rahmetli Babam 4.evre kanser son evresinde yatalaktı kafası da gidikti morfin türü ilaçlar yüzünden, ben öyle bişey demedim uydurma falan dedi şimdi ise ne demişsem onu yapıyor. Bankadaki parayı annem babamla ortak olanın tamaminı çekip benim üstüme atabilir. Para 400 bin tl üzerinde bir para. 2 ev ise babamin üzerine.

Babam ben öldükten sonra herşey senindir demişti anneme babam vasiliğini bile kabul etmiyordu annemin. Şu 2 evin tapusu problem annemin üzerine atabilsem zaten ilerleyen zamanda benim üstüme atacak annem çünkü annem üzerine olan tapularla vefat ederse bu şerefsiz ablam benden annemin evinde oturdugum için kira istiycek

Babam ölmesin diye herşey yaptık o sıkıntı geçmeden tam akrabalar memleketine döndü ablam hemen herşey benim diyor.

Bir baba vefat ettikten sonra miras paylaşımda sulh mahkemesi ve noter yolu vardır.

Mesela akrabada,engeli oğulun ve 4 kardeşinin,babası vefat etti,1 hafta sonra hemen sulh mahkemesine dilekçe verdi.

Neden noter ile halletmedi çünkü 5 oğlu arasında anlaşmazlık var imza atmazlar notere.

Onun için sulh mahkemesi 1 hafta sonra karar verdi.
Herkese eşit hak.

Evin içinde oturulduğu sürece
Kimse kimseden kira alamaz

veraset ilami cikmistir babaniz olunce. parayi anca o veraset ilamiyla, birde senin, annnenin, ablanin imzasi olmadan cekemz. 4tebir annenin, geri kalan iki kizin arasinda paylasilir. anca kendi hissesine duseni cekebilir ablan.
evleride bu sekilde paylasirsiniz.

Anladigim kadariyla hepi topu 2 kardeşsiniz neyin hırsı bu anlamıyorum

çirkin

2 ev var. bana verilmesini istemiyor. ben okumadım çalıştım para gönderdim ablama.şimdi hem gözü kazanmış oldugum paralarda hem de 2 ev de. babamın adınaydı tapular. bölündü yukarda dediği gibi arkadaşın 2/8 anneme 3/8 ablam ve 3/8 ben. evleri annemle babam çalışarak kazanmış annem üstüne almak istiyor bu ablam karşı çıkıyor amacı belli annem öldüğünde eve konmak hatta benden kira almak. dini para olan şeytan bir ablam var. Allaha havale ettim. atm ye koşar para yatırırdım okusun diye bana neler yapmıyor ki şimdi besle kargayı oysun gözünü. 3 üniversite diploması var bu hayatta bi halt yapamacağını gördü babamın son günlerde anneme dediği "bundan sonra herşey senindir" sözüne rağmen anneme kalan herşeyi almak istiyor. babam kanserdi son 3-4 ay kafası hiç yerinde değildi. kafası yerinde olsaydı zaten 1 lira bile vermezdi bu şeytan kızına.

ayrıca boks yapan biriyim fazla lafa ve baskıya dayanamayıp saldıran biriyim. 1 ay önce durmadan bağırış ve küfürlerine dayanamayıp saldırdım sağlam bi yumruk patlattım ama yüzüne vurmadım bilerek, omuzuna vurdum. evde zor tuttular polise gidecekti. öldürsem yeridir ya. babamın yaşadığı günlerde bile bana " keşke hiç olmasaydın, herşey çok güzel olacaktı " diyordu o zamanlardan belli ediyordu mirasın tamamını almak istediği. sorun şu ki okuttuk şımarttık hatta gece oturuyor okula zamanında kalkmıyor taksi çağırıp üniversiteye taksiyle gidiyordu biz para gönderilim bu şeytana, para gönderiyoruz gizliden okula gitmeyip bodruma tatile gittiğini de hatırlıyorum . Allah akıl versin merhamet versin de bu kıza yoksa ben katil olacam.

Üst Alt