Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemi emekli yapabilmek mümkün mü?

Mononoke

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
48
Annem 33 yıllık ev hanımı. Babam sayesinde Sgk'lı. Ama ben kendisini emekli yapmak istiyorum. Araştırma yaptım ama doğru düzgün bilgi bulamadım. Daha önce annesinin emekli olmasını sağlayan var mı? Ya da bu konu hakkında bilgisi olan?

annenizin sigorta girişi hangi yıl birde kaç gün prim günü var bunları belirtirseniz yardımcı olan mutlaka çıkar emeklilkte bunlar önemli çünkü....

annemin sigorta girişi yoktur, çünkü çalışmadı.

çalışmadan sigorta girişi olmadan prim günü olmadan nasıl emekli olmayı düşünüyorsunuz acaba enteresan ????

Ev hanımlarına emeklilik diye sürekli haberler çıkıyor karşıma??

o konuda fazla bilgim yok ama bilgisi olan arkadaşlar yazar burdan..

Bir annenin emekli olabilmesi için bazı şartlar var ama senin annende hiç SGK yok.
Mesela engelli çocuğu olduğu zaman felen hakları oluyor ama.
Hiç SGK olmaması emekli olabilmesi imkansız şu durumda.

Arkadaşlar engelli bir arkadaş evde bakım maaşı alan bakıcıların sigorta veya emekli olacakmış gibi birşey yapılacağını söyledi. Yogundum ayrıntılı soramadım. Bir ara öyle bireyler vardı hbr vb. Gibi. Kendi sigortası olmayan annelere yapılır mı acaba bilgisi olan varmı?

Bu tür işlemlerin yapılabilmesi için bile SGK girişi şartı ve belli bir gün prim ödenmiş olması gerekiyor.
Sıfırdan devlet kimseyi emekli yapmaz.
Şuanda bile malülen emekli olmak için en az 1800 prim şartı var.

Üst Alt