Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin, başkasının adına görünen prim günleri için verdiğimiz dilekçe hakkında..?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar annemin 270 gün primi başkasının ssk dökümünde gözüküyor onun sayfasında 3 kez annemin adı yazıyor 270 gün 82.ci yılında olmuş bu .dilekçe verdik annemin ssk siciline aktarılması için benim sormak istediğim
dilekçeyi takip etmek için herhangi bir numara vermediler ve internette bakıyorum sgk nın evrak takip sitesinde yazdığımız dilekçe yazmıyor konuya ait bilgi yazmıyor yani ne kadar sürede işlem biter alabilirmiyiz 270 günü kendimize ki annemin çalışmışlığı bu tür işlemler ne kadar sürer böyle birşey başına gelen varmı ne yapmam lazım o kişi üzerine saydırabilirmi öyle bir şansı varmı bilen varmı lütfen cevap :):):confused:

Müracaatınızı yapmışsınız ve beklemekten başka çareniz yok.Şu süreçte Hiç bir şey yapmanıza gerek yok bekleyin kurum size yazılı olarak bildirecektir sonucu....

ilker bey annemin olan 270 gün primi kazandık annemin şuan 4500 primi oldu ssklı olarak kalan 500 gün primi isteğe bağlı bağkur olarak tamamlasak sskdan emekli olabilmesi mümkünmü duyumuma göre son 7 yıl önemliymiş sadece 500 gün prim isteğe bağlı bağkurlu olacağına göre 2520 - 500 =2020 ssklı olacak yani benim burada yazdığım hesaplarıma göre sskdan emekli olacak doğrumu yoksa en son isteğe bağlı bağkura ödeme yapacağı için bağkurdan mı emekli olur cevap yazabilirmisiniz?

Sizi anlamakta çok zorluk çekiyorum hemen emekli olmak var iken maaş almak var iken siz çok zor yolu seçiyorsunuz. Annenizin 500 gün eksik primini isteğe bağlı ödeye bilirsiniz ama ben diyorum ki maden prim ödemesi yapacaksınız annenizi bir iş yerinde çalışıyor gösterip ssk ya ödeme yapın

annemin şuan 4500 primi var duyumuma göre son 7 yıl önemliymiş sadece 500 gün prim isteğe bağlı bağkurlu olacağına göre 2520 - 500 =2020 ssklı olacak yani benim burada yazdığım hesaplarıma göre sskdan emekli olacak doğrumu yoksa en son isteğe bağlı bağkura ödeme yapacağı için bağkurdan mı emekli olur cevap yazabilirmisiniz?

birde birşey diyeceğim çalışıyor göstermek suç demiştiniz oyüzden isteğe bağlı bağkur olarak ödemem gerek

İsteğe bağlı bağ-kur primi olarak sayılır bence isteğe bağlı ödemek annenizin emekli maaşında düşüşe sebep olur.Ben yine diyorum bir iş yerinde çalışsın 500 gün ssk primi ödesin...

anladım ilker bey yalnız isteğe bağlı ödendiğinde bağkura sayılacağını biliyorum yazdım zaten emekli maaşına düşüşe yol açacağını da biliyorum yalnız annem çalışabilecek durumda değil (şizofren hastası artı bana bakıyor)
çalışıyor gösterirsem hem suç hemde maaşımız kesilir ozaman da primlerini ödeyemeyiz maaşı alırken isteğe bağlı olarak ödeyebiliriz bunu biz sosyal hizmetlere sormuştuk bizim için gelir önemli sadece emekli olacağında haberimiz olsun demişlerdi neyse isteğe bağlı bağkura sayılacağını bildiğimden soruyorum zaten normal emeklilikte SON 7 YILA MI BAKILIYOR YOKSA 3,5 YILA MI BİZİM ŞUAN 4500 SSK GÜN PRİMİMİZ VAR TOPLAM .KALAN 500 GÜNÜ İSTEĞE BAĞLI BAĞKUR OLARAK ÖDEYECEĞİZ BÖYLE YAPTIĞIMIZ TAKDİRDE ANNEM HANGİ KURUMDAN EMEKLİ OLUR lütfen yanıt yazınız en son bağkura ödeneceğinden bağkurdan mı emekli olur yoksa en çok sskdan diye sskdanmı emekli olur lütfen yanıt yazın ilker bey ve ayrıca bu konuları bilenler de yazsın rica olunur :):):):)

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise o statüde emeklilik işlemi yapılır. Yani, son 500 prim isteğe bağlı yatırıldığında emeklilik işlemi 4a (ssk yani) statüsünde olur.

Bir de, başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul çocuğu bulunan kadın sigortalılar % 25 avantaj öngörülmüştür. 1 Ekim 2008'den sonraki primler için geçerlidir bu. Mesela, 1 ekim 2008'den sonra normalde 400 prim 2 sene gerekli olsun annenizin emekliliğine... Bu 300 gün prim ve 100 gün erken emeklilik olarak dikkate alınır...

3.2.3. Başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul çocuğu bulunan kadın sigortalılar Kanunla getirilen yeni bir düzenleme olup, yaşlılık aylığı bağlanması talebinde bulunan kadın sigortalılardan başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul çocuğu bulunanların, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra geçen prim ödeme gün sayılarının dörtte biri, emeklilik yaş hadlerinden indirilecektir.
Söz konusu indirimin yapılabilmesi, kadın sigortalının bu durumunu belgelendirmesi koşuluna bağlı bulunmaktadır. Başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul çocuğun varlığı sağlık kurulu raporu ile belgelenecek, rapor tarihinin Kanunun yürürlük tarihinden önce olması halinde, kadın sigortalılara bu hak Kanunun yürürlük tarihinden sonraki süreler için verilecektir. Malul çocuğun ölümü veya bakıma muhtaçlığının kalkması halinde, Kanunun yürürlük tarihinden ölüm tarihine veya bakıma muhtaçlığın kalktığına karar verilen sağlık kurulu rapor tarihine kadar geçen hizmetlerin dörtte biri emeklilik yaş hadlerinden indirilecektir.​

paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim birde bir şeyi de çok merak ediyorum bağkur ne kadar emekli maaşını düşürür ben hesaplaya basıyorum bir sitede 758 tl filan yazıyor bugun emekli olsa 758 tl alacak 4500 prim toplam şuan 500 prim bağkur emekli maaşını ne kadar düşürür

Üst Alt