Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort damar genişlemesi için hangi oranda rapor verilir?

ihsan72

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 5 sene kadar önce vergi indirimi için rapor çıkartmak istedim , hastaneden %25 civarında bir rapor almıştım. şimdi aort anverizmasıda çıktı 4,7 cm , şimdi izlemem gereken yol nedir , ayrıca bana hastaneden ve resmi kurumlardan yada işyerinden raporumla ilgili bir sonuç söylenmedi dolayısı ile elimde o zamanki evraklarda yok , önceki evraklar sistemde gözükürmü ?

ihsan72 mrb geçmiş olsun
Yeniden yetkili bir devlet hastanesine
Engelli raporu için başvuruda buluna bilirsiniz
Bireysel olarak.

süreci tekrar başlatsam vergi indirimi olarak başvurup sgk müdürlüğünden sevk alarak yapsam nasıl olur , diğer türlü tekrar muayene isterlermi bireysel olduğu zaman?

ihsan72 vergi indirimi başvurusunu sgk üzerimden yapılmıyor ister vergi dairesine gidip hastaneye sevk alabilirsiniz ister hastaneye bireysel başvurup daha sonra raporu siz vergi dairesine götürebilirsiniz
Vergi indiriminiz onaylanır ise tüm şarlartlarınız oluşmuş gerekli gün ve hizmet yılı tamamsa sgk sizi emekli eder vergi indiriminizde sürekli ise tekrar rapor ve vergi indirimi istemez sizden.

umut2135 Teşekkürler elinize sağlık çok aydınlatıcı oldu , birde raporu kocaelinden alsam (işyerim istanbulda) bir problem olurmu , rapor için bireysel olduğundan rapor ücreti taleb ederlermi ?

@Ufukalp
Merhaba bende aort damar genişlemesi 4.7 mevcut bu bir özür oranı teşkil edermi.

kardiyoloji doktoru 5kg üstü ağır şeyler kaldırmayacaksın diyor , bunun için bir özür alabilirmiyim dedim alamazsın dedi , başka zamanda bana engelli raporun vamı diye sormuştu , net bir cevabını bulamadım.

aort anverizması olarak geçiyor , daha önce sadece anverizmadan dolayı belli bir oran almış olan varmı ?

ihsan72
Özür oran cetvelinde sırf aort anevrizması ile ilgili bir oran göremedim. Çeşitli tetkikler sonucu elde edilen bulgular ile sınıflandırılmış klas türleri için de tıbbi bir yeterliliğe sahip olmadan cevap vermek etik olmaz diye düşünüyorum.

Ufukalp
teşekkürler , rapor almak için başvurucam , doktora söylediğimiz ifadeler önemli olabilir diye tahmin ediyorum , 10 derece miyop + vitiligo + aort anverizması olarak başvuruda bulunucam ama pisikiyatri bölümündende biraz puan verilir diye düşünüyorum , tavsiyeniz olurmu ?

Merhaba bendede sizdeki gibi 4.7 cm aort anevrizması var ayrıca asendan aortta da genişleme var ve malesefki aort anevrizmasına ancak ameliyat sonrası oran veriliyormuş. Sizde aort genişlemesi var ise aort kapaktada azda olsa hafif aort yetmezliği var olabilir. o zaman % 10 veriyorlar. ben bu konuda yeni rapor aldım ve bana aort ve asendan aort genişlemesinden hiç puan vermediler.

Benimde rahatsızlıgım var dogustan askerlıkten muaf ettıler biküspit aort + asendan aort anevrızması + minimal kapak yetmezliği var EF 60 anevrizma ise 40mm engelli raporu almak ıstersem ne kadar alabılırım herkes bırsey soluyor bana ondan buraya danısmak ıstedım

ramiz1905

Bende de biküspit aort + asendan aort anevrızması + HT class 2 mevcut EF 57 . %42 sürekli engel raporu aldım

Üst Alt