Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arabamın üzerindeki banka ipoteğini ruhsattan hala kaldırmadım..? [Hukuk]

Konular
56
Reaksiyonlar
7
:) simdi hatirladim valla

konuyu gorunce yeni hatirladim :D 2002 senesinde 0 km bir araba aldim. banka dan kredi kullandim ve ruhsatada hacizli yazildi. bankaya olan borcumu bitirdikden sonra haciz yokdur kagidini aldim ve noter de onaylatdim. ama gidipde ruhsata isletmedim hacizin kaldirildigini. halen ruhsatda hacizli yaziyor. (elimde noter tasdikli haciz kaldirildi belgesi var) simdi basima ne tur bir is cikar :lol: neler yapmaliyim bir cezasi varmi bilginiz var ise paylasirsaniz sevinirim.....

Sevgili Fevzi
Aracınızın ipoteğini yasal olarak kalşdırmış olduğunuzdan bir problemle karşılaşmazsınız.Ruhsat üzerindeki rehin ibaresinin herhangi bir manası kalmamaktadır bu durumda.
Devir konusunda da problem çıkmaz.Devrettiğiniz şahıs adına çıkartılacak ruhsatta rehin ibaresi yer almaz.
Ama illa da rahatlamak istiyorsanız şöyle bir yol izleyeceksiniz.
Bankadan almış olduğunuz haciz yoktur kağıdını bankanın olduğu yerin emniyetine götürüp rehin kaldırma belgesi düzenleteceksiniz.Bu belgeyle de aracın bağlı bulunduğu trafik tescil müdürlüğüne başvurup ruhsatın rehinli ibaresi yer alan sayfasını değiştireceksiniz.
Kazasız sağlıklı günler dileğiyle.

Üst Alt