15 Ocak 2025 Güncel: Tebliğ de yayınlandı.
27 Aralık 2024 güncel: geçmiş olsun
Mecliste görüşülen DMK içinde "
Malul ve engellilerin araç alımlarındaki istisna kapsamına girecek araçları, yerli katkı oranı, motor silindir hacmi, emisyon türü ve değerine göre belirlemeye Cumhurbaşkanı yetkili olacak."
Sizce ne gibi bir değişiklik olacak araç alım aşamasındayım aracın ücretini yatırdım 1 ocak limit güncellemesini bekliyorum.inşallah bizi etkilemez.
15 Ocak 2025 tarihinde yeni tebliği ile artık 5 değil 10 yılda bir araç alınabilecek
5 yılı dolan aracı satarsan 10 yıl bekliceksin geçmiş olsun yönetmelik yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan: ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 14) MADDE 1- 18/4/2015 tarihli ve...
www.engelliler.biz
27 Aralık 2024 güncel: geçmiş olsun
Resmi gazete an itibariyle yayınlandı: madde 12. Artık alınan araçlar (5 yılda değil) 10 yılda satılabilecek.
meclisten geçen kanun teklifinden tek fark olarak cumhurbaşkanı %20 olan yerli katkı oranı %40 a çıkardı. Bunun bir etkisi de yok galiba yani %20 ile %40 arasında bir fark yok
Mecliste görüşülen DMK içinde "
Malul ve engellilerin araç alımlarındaki istisna kapsamına girecek araçları, yerli katkı oranı, motor silindir hacmi, emisyon türü ve değerine göre belirlemeye Cumhurbaşkanı yetkili olacak."
Sizce ne gibi bir değişiklik olacak araç alım aşamasındayım aracın ücretini yatırdım 1 ocak limit güncellemesini bekliyorum.inşallah bizi etkilemez.