Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımı için sürekli olan ortopedik engel raporumu yenilemem gerekir mi?

crzylvr

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
5
Merhaba,

Sol bacağımdaki rahatsızlığımdan dolayı %44 ortopedik engelli sürekli raporum mevcut. 2016 yılında aldım, kağıt rapor. Dolayısıyla e-imzalı yeni raporlardan değil. Ötv muafiyetinden faydalanmak istiyorum, raporumu yenilemem gerekir mi ? Kağıt rapor ile ötv muafiyetinden faydalanma şansım var mı ?
1 sene önce de ehliyet aldım, ehliyet raporunda yazan kodlar şu şekilde;

SINIRLI KULLANIMKODLARI: 47. İki tekerlekli araç kullanamaz,102.Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz,103.03Yılda bir sağlık kontrolü
TIBBİNEDENLERLEVERİLECEKKODLAR : C49.2 ALTEKSTREMİTEBAĞVEYUMUŞAKDOKUSUMALİGNNEOPLAZMI,KALÇADAHİL

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, teşekkür ederim.

@crzylvr,

benim raporum da 2013 ve sürekli 10 gün oldu araba alalı yeni rapor filan istemediler,sizde benim gibi yapın ya bir kaç bayiye göstrerin yada istanbulda iseniz ümraniye vergi dairesine gidip gösterin,rapor sürekli yenisine gerek yok,burda bazı bilmeyen arkadaşlar yok tertibatlı araç kullanabilir filan yazmalı dediler alakası yok.2019 öncesi raporlarda resmi gazetede yayınlanmasına göre eski raporlarda el kol ayak gibi rahatsılıklarda hastalık net belirtilmeli kısalık uzuv kaybı gibi ok.

Merhaba,

Yeni tip ehliyetim var. 2 yıl önce aldım. 47, 102 ve 103.03 kodları mevcut.

Ötv muafiyetli araç için engelli raporumu yeniledim, sol bacakta engelim. Ötv muafiyeti için 78 ve 10.02 kodu gerekli deniyor.

Ben bu kodları nasıl ekletebilirim ? Süreç nasıl oluyor ?

Merhaba tekrardan il sağlık komisyonuna gidip tekrar kodlar alacaksınız. Ama size tavsiyem raporunuz ve ehliyetiniz ile ilgili maliyeye gidip ötv servisinden öğrenebilirsiniz .Engelli raporunuzun tarihi nedir

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Fatih Bey 2016 tarihli engelli raporum, bu raporu yenilemek için muayenelerimi tamamladım. Sadece hareket ettirici akşamda özel tertibatli araç kullanabilir ibaresini ekledi ortopedi dokturu. 18 kasımda heyete gireceğim. Ama ehliyet süreci uzun oluyor diye bunu netleştirmek istiyorum.

@crzylvr,

benden tavsiye elinizdeki ehliyet ve raporla maliyeye gidin bir sorun bakalım onlar size söyler bu kodlar olması gerekli falan diye

Merhabalar,

Daha önce de burada bahsetmiştim sol bacağımdaki engelimden dolayı ötv indirimli araç için engelli raporumu yenileme sürecinde idim. Yenileme sürecim tamamlandı, %61 oranında süresiz ortopedik engelli raporumu aldım.
Açıklama kısmında ise “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” yazıyor.

Şimdi ise ehliyetimi yenileme sürecindeyim, komisyona sevk oldum. sizlere sorum şu; vergi dairesi tarafında sorun yaşamamak için ötv indirimi için tam olarak komisyonda vermeleri gereken kod veya kodlar nedir ? Hangileri benim için yeterli olur ? Ve bu kodları özellikle komisyonda söylemeli miyim ? Bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasını rica ederim..

Diğer taraftan, istisnadan yararlanılabilmesi için ayrıca H sınıfı veya engellilik durumu itibarıyla istisna kapsamındaki taşıtta bulunması gereken özel tertibata/tertibatlara ilişkin ibareleri (kod numarasını/numaralarını) içeren sürücü belgesini haiz olunması şarttır.

----------

Otomatik vitesli araç alacaksanız ;
10.02 otomatik vites kodu ile
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir.

Bu ikisinin mutlaka olması gerekir.

--------

Ehliyeti henüz yenilemedim, kodlarla ve komisyonla ilgili hiç bilgim yok.

@turan1977,
sayın turan1977 benim raporum da sürekli ve ehliyetim otomatik vites araç kullanır şeklinde en son bu rapor ile 2020 yılında İstanbul Koşuyolunda suzuki bayisinden araç aldım, yine bu rapor ile mayıs 2025 tarihinde aracımın süresi dolduğunda araç alabilir miyim, bazı vergi daireleri kabul etmiyorlar yeni e devlette olacak ve barkodlu rapor olacak diyorlar, bilgi verir iseniz sevinirim

@xkatip74,
Merhaba Hocam
imkanın varsa Ümraniye vergi dairesi ötv bölümüne gitmende fayda var.En doğru bilgiyi orası verir.

@crzylvr,
""“Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” '' bu ibare kesin yazılacak.

@xkatip74,
yok öyle bir şey ben 2013 raporla aldım sende alırsın raporunu bayilere göster zaten onların vergi dairesinde tanıdıkları var sorduruyorlar bende öyle yaptım burda alamazsın diye yorum yapanlar oldu 8-9 bayiye gezdim hepside eski raporun geçerli dediler 3 ay oldu ilk aracımı alalı sağ ayak kısalığı benim, 2019 öncesi raporlar kabul oluyr sadece açıklamalar net olmalı yani tertibata uyumlu rapor.

@crzylvr,
Ankarada kaç bayiye sorduysam hepsi de yeni rapor çıkarmam gerektiğini eski rapor ile araç alamayacağımı söylediler

@crzylvr,
Merhabalar,

Raporunuzun açıklama kısmında sanırsam "Sadece Hareket Ettirici Aksamda Özel Tertibatlı Araç Kullanması Gerekir" ibaresi yer almıyor çünkü bu değişiklik 2019 yılında gerçekleşti.

Siz yeniden başvuru yapıp ötv indirimi konulu rapor çıkarmanız gerekiyor ve yukarıda yer alan ibare rapora yazılması gerekiyor. Aksi takdirde vergi dairesi bu formatın dışındaki raporu kabul etmiyor.

@turan1977,

Ben aracı 2023 te aldım.. Yeni rapor istediler.
Engelim sürekli, sağ kol 'humerüs kırığı(ampute).'

@xkatip74 yeni rapor alacağın zaman , Heyet'e evrakları teslim eder iken, eski raporunu da iliştir..
2023 te 45 gün heyet bekledim, Şimdi 1 hafta içinde işlemlerini hall ettikten, 1 ya da 2 gün sonraya heyet günü veriyor(SBÜ GÜLHANE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ).,

BENDE ARACI ALALI 3 AY OLDU SAĞ AYAK KISALIĞI

Üst Alt