Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç için aldığım yeni raporum eski emeklilik raporumu etkiler mi?

KÜREKÇİ

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Deyerli arkadaşlar benim bir sorunum var üç gündür ne yapıcağımı şaşırdım.Ben 1999 yılından beri kan hastası olduğumdan malülen emekliyim.bir ay önce H sınıfı ehliyet ve araç almak için hastaneden rapor aldım yanlız raporumda %57 çalışabilir diye yazıyor ama doğru dürüst tahliillerim yapılmadı.Eyer bu raporla araç alma işlemlerimi başlatırsam MTV yararlanırsam resmi kuruluşlarda emekli olduğum raporumu etkilermi yani maşımı sigortamı keserlermi bu hususta bilgisi olan arkadaşlardan lütfen yardım rica ediyorum.

Malulen emekliliğinize temel olan rahatsızlığınız devam ettiği sürece emekliliğinizin iptal edilmesi söz konusu olamaz.

Araç alım işlemlerini tamamlayın, hiç bir sorun yaşamazsınız.

Bülent bey çok teşekkürler imdadımıza yine siz yetiştiniz sağolun.

Bülent bey yeni aldığım raporu araç almak için veremedim çünkü mana arıyorlar çalışır raporu diye,sigortamı keseserlerse çok uraştırırlar diye yeni rapor çıkartmak istiyorum eski raporla H sınıfı otamatik videsli yazan ehliyetimi bugün aldım.Ehliyetim var.Yeni çıkarıcağım rapora yine H sınıfı sürücü olur otomatik videsli araç kullanır mı yazılmalı sadece H sınıfı sürücüsü otomatik videsli araç kullanabilir yazdırmak yeterlimi çünkü ehliyetim olduğundan olur yazdırmak yeniden yeni sürücü gibi bütün bölümlere gönderirler,bu hususta yardımlarınızı bekliyorum

Yeni rapor icin ugrasmayin..

Aldiginiz 2. rapor ( su % 57 olan) zati isinizi goruyor.

Emekliliginize de zarari yok. Neden 3. rapor icin ugrasasiniz ki.

Ha ben kuskulandim illa 3. rapor alicam diyorsaniz , Alacaginiz rapor da "H sinifi ehliyet alabilir ozel tertibatli arac kullanabilir" yazmasi yeterli.

Ehliyetim var "H sinifi ehliyet" alabilir yazmasa olurmu demissiniz, hayir olmaz.

Ortapedik engeliniz yok ve sadece H ehliyetle otomatik arac kullanacaksaniz, zati var olan ehliyetiniz isinizi goruyor olmali.

Sayın sesene sol ayak ampute yani ortabedik engelliyim araç almak için kullanıcam yeni raporu H sınıfı otamatik videsli yazan ehliyetimi bugün aldım. Yeni rapora H sınıfı sürücü otomatik videsli araç kullanabilir yeterlimi,sürücü olur yazdırmasak olurmu.

Sol ayak Ampute oldugu icin , sizinde soylediginiz gibi.

"Otomatik vitesli arac" kullanabilir yeterli.

"H sinifi ehliyet " alabiliri zati onlar yazacaklar. Arac kullanma izni verip de ehliyet alamaz diyemezler. Yerini bos birakamazlar, mutlaka oraya H sinifini sececekler.. Dolayisi ile ozellikle dilekcenizde yada sifaen 1 sey soylemenize gerek yok.

Sizde zati ehliyet oldugu icin , direk gibip aracinizi alacaksiniz.

Not: Madem malul raporunuzu engel teskil edeceginizden kayginiz var, rapor icin muracaat ettiginizde , "tertibatli arac" icin muracaat edin. sizden 1 miktar para isteyecekler, bunuda unutmayin.

Selim bey açıklamalarınız için çok teşekkürler benin korkum 15 yıldır kan hastalığımdan dolağı her ay hastanedeyim çok palı bi ilaç ömür boyu kullanıcam. Her ay sıfır araba fiyatı. Ayğımdaki ampute bir buçuk sene oldu bu yüzden korkum 15 yıl oldu malülüyüm şimdi her şeyi araştırıyorlar sigortamı aylılığımı 2 ci rapora göre keserlerse bi düşünün neler olacağını.Bu yüzden korkuyorum.

Endisenizi anliyorum.

En makul yol, sadece arac alimi icin rapor muracaati yapmak.

Sanirim 120 TL civari para aliyorlar bu rapor icin.

Üst Alt