Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç otopark yerim şikayet edildi. İtiraz etme hakkım var mı?

hasankrmn

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
Kendimize ait binanın bahçe içerisine aracımın üstünü örtecek şekilde demirden yer yaptırdım..Sadece üstü kapalı,yağmurdan ve güneşten korumak amaçlı.Bu yer yan binadan birileri tarafından sırf birilerine kızgınlık amaçlı (bizede değil kızgınlığı) şikayet etmiş.Bugün belediyeden bu örtmenin sökülmesi doğrultusunda kişiler gelmiş....Şikayet bizim binadan değil,bina bize ait yan binadan yapılmış...O bina ile en ufak bir teması yok...Sırf inat uğruna şikayet edildi.Aracıma tekerlekli sandalyeden geçip biniyorum.Hani binerken yağmurda ıslanmayalım diye.Yoksa örtmeye gerek bile yok...
Yasal açıdan engelli olduğum için itiraz hakkım varmı acaba.....Yada ne yapmayalım...Fikir verirseniz sevinirim.....

Abicim ben hatırladığıma göre sen arabayı size ait olan bahçenin içine çekiyordun. O çektiğin yer size ait değil mi ? Size aitse kim karışabilir istersen minare dik kimse gıkını çıkaramaz. Tapu sende. Hatta bırak yıksınlar sonra ver mahkemeye alayını. Tazminat bile alırsın.

Sanırım şikayet nedeni izinsiz mimari yapı. Ama sen garaj gibi 4 duvar örmediysen hiç bi sorun çıkmaz. Bu benim çardağım çay içiyorum altında de..

Aynen Akınım sen çok iyi biliyorsun.Tahmin ettiğin gibi kimseye zararı yok.Ama yasal olarak şikayet edilmiş belediyeye ve belediye kaldırın demiş anneme.Gelen görevlilerde şaşırmış ama sonuçta şikayet var.
Sen biliyrsun duvar falan yok 4 demir üzerine saç döşeli.Memurların dediğine göre yağmurda ses çıkarıyormuş şikayet sebebi...Ne kadar ses çıkıyorsa artık :) Yasal açıdan bir hakkımız varsa hakkımızı arayacağız yoksa mecbur yıkacağız :)

Sanırım şikayet nedeni izinsiz mimari yapı. Ama sen garaj gibi 4 duvar örmediysen hiç bi sorun çıkmaz. Bu benim çardağım çay içiyorum altında de..
Cuma günü gideceğim belediyeye..Bi diyeyim bakalım :)

Hocam kimin şikayet ettiği belliyse eğer ona(eminimki kliması falan vardır yada balkona sonradan eklenmiş çıkıntılar vardır pimapen vs.) "Ya şikayetini alırsın ya da ben de gidip senin klimanı söktürürüm " de... Kimse binaya ruhsat alırken klimayıda planlarda göstermiyor yada balkondaki sonradan ekleme genişletmeleri yada güneşlikleri..:) Biraz çamurlaşmak oluyo ama maalesef bizim insanımız bazen hakediyor..

bulunduğun belediyenin fen işleri müdürüne git durumunu izah et giderkende resimlerini çek apartmandan rahatsız olmadıklarına dair imza topla hiç bir şey elde edemezler

Çatısı ses çıkarıyo diye mi :D Ey Allahım. Abicim onun da limiti sanırım yanlış hatırlamıyorsam belli bir desibel'e göre. Onu tam bilmiyorum ama diyelim ki sınır X desibel, o desibeli aştığında bir şikayet hakları oluyor, gelsinler ölçsünler. Bi reina kadar ses çıkarmıyordur sizin çatı sanırım : Hrriyet

Mac abi haklısın....
Bilgeadam teşekkürler dediklerinizi yapacağım....
Akın süpersin bunuda söylücem belediyeye emin ol ölçerlerse eğer çok altında çıkacaktır :)

Yani bence de çok altında çıkar, Cumhiriyet Senfoni Orkestrası mı bu :D

merhaba arkadaslar benimde engelli aracim var acaba istanbul buyuksehir belediyesine muracat etsem bana binanin onunde engelli isareti koyarlarmi kimse parketmesin diye yoksa yer bulamiyorum baska sokaklara park ediyorum bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim

istanbul 2004 ana arterler büyük şehir belediyesine aittir normal caddeler sokaklar bulunduğun belediyeye aittir bulunduğun belediyenin fen işlerine durumunu izah edersen sana kolaylık sağlarlar

arkadaşlar olaya farklı bir yerden bakın derim.aynı olay benimde başıma geldi yan binanın kapı girişine yagmurdan korunmak için teneke tipi tente kondu.bıraktım her yagmurda tek tek damlayan yagmur damlalarının sesini yaz günü bile inanın en hafif rüzgarda bile şangır şungur sesden gına geldi.2 çocugum var her gece sesden ağlayarak uyanır oldu.komşuluk ilişkilerimiz hiç yoktu ama gittim rica ettim durumu anlattım.ilk etapta yok mok dediler fakat daha sonra bina yöneticisi beni aradı.1 hafta içinde ise söküp sağlam plastik ses yapmayan bir şey takıldı.şimdi onlar mutlu ben mutlu :)
bazı arkadaşların önerdiği çamurlaşmayı denemeyin :) derim

Fevzi bey bahsettiğin gibi bir durum olsa gerçekten önemli değil.Öyle önemli dercede bir rahatsız edici durum yok yani...yaklaşık 4 sene oldu bu yeri yapalı ve bu konuda en ufak bir zerzeniş bile olmadı...Şikayet sırf birilerine inat...Bize inatlaşsa yine yanmıcam :)

Fevzi bey ne güzel durumu izah etmişsiniz ve ne güzel ki komşularınız anlayışlıymış size olumlu dönmüşler..Konuya benzer demişsiniz de bence benzerliği yağmurluktan öte gidemez..
komşularınız için o yağmurluk olmazsaolmaz değil değil mi? ha ne olur biraz daha hızlı olurlar az ıslanırlar..Ama kusura bakmayın ama engeliniz nedir onuda bilmiyorum,tekerlekli sandalyedeki bi engelli hele de çalışıyor ve yağmur da olsa dışarı çıkmak zorundaysa biraz daha hızlı olamayıp biraz daha az ıslanmıyor..Arabasının yanına gidecek, kapıyı açacak,aracına kendini transfer edecek,sonra sandalyesini araca alacak..tabii bu arada mecburen ıslanacak herhalde okula gidince kıyafet değiştirmek zorunda kalacak..Yani sizin komşuların keyfi yaptırdığı o saçak hasan hoca için olmazsa olmaz..

istanbul2004 ;

biraz uğraşırsan belediyeden o izni alabiliyorsun.. Kuzenim kiracı olduğu evde bile o izni çıkartabildi..

engelli araclartinın yerine park eden araclari hangi kuruma sikayet edebiliriz saygılatla

Üst Alt