Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç yenilerken ehliyeti de yeniletmek şart mı?

HCZCI

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
11
Arkadaşlar ben engelli olarak 2012 yılında otomatik vites araç aldım raporumda sürekli olmak kaydıyla ehliyetim de böyle yazmakta ve raporumu da ehliyetimi de aynı 2012 de almıştım bu ay içinde yenileme hakkım geldi geçen bir bayi dedi ehliyetinizi yeniletmek isteyebilir emniyet işlemler uzar sorun dedi

Bir sorumda raporum sürekli ben bunu yenilenirken tam teşekküllü hastanede heyete mi gireceğim yine yoksa aile hekimi vs oluyor mu biliyorsun ülkemizde rapor her zaman problem

Arkadaşlar merhaba;
2012 yılında aldığım ehliyet için aldığım engelli raporumda sürekli ömür boyu otoropedik (Hafif yürüme bozukluğu) H sınıfı sol ayağını kullanmasını gerektirmeyen otomatik vites özel tertibatlı araç kullanır ibaresi içermekte. Bu raporla 5'er yıl arayla 2 tane otomatik araç alımı yaptım. Bu sene vergi dairesi ehliyetimin eski olduğu için değişmesi gerektiğini söylediler.
Bu değişim süreci hakkında çok farklı bilgiler aldım sorum bunun hakkında;
Ehliyet değişimi yapılırken sürekli ömür boyu olması nedeniyle tekrar heyette girmeme gerekiyor mu ?
Başvuruyu il sağlık müdürlüğüne mi, Aile hekimliğine mi yapamam gerekli ?
Ömür boyu sürekli olan rapora istinaden ehliyet yenilemesi süreci ne kadar zamanımı alabilir ? Süreç şunu için önemli araç konusunda bayiyle anlaştım ek zam gelemden aracı almak istiyorum.
Konuyla ilgili cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

@HCZCI,
Aile Hekimi >> Devlet Hastanesindeki Uzman >> İl Sağlık Müdürlüğü Komisyonu

bu sıralamayı kullanmanız gerekiyor. Evet ehliyet değişecek üzerine engelinize ait kodların yazılması gerekiyor. Vergi dairesi raporunuz ile ilgili bir şey demmiş demek ki raporunuz geçerli, yazdığınız bilgilerden de raporun geçerli olduğu görülüyor. Ehliyeti değişin, sonrada rapor ve yeni ehliyetle vergi dairesine tekrar gidin gösterin tamam derlerse araç alım işine geçin.

Süreç olarak İl Sağlık Müdürlüğünün yoğunluğuna bağlı 2 ay soraya da randevu verebilir çok yakın bir zamana da verebilirler.

kolay gelsin.

@BİLGİHAN, anlaşılan bayiler kafalarına göre kural koyuyor. benim aldığım bayi ehliyetin yenilenmiş olmalı dedi. Allahtan yenilemiştim. Ama yenilemekte il sağlık müdürlüğü üzerinden yapılan resmen yeniden kurula girilen bir işlem. gerçekten zormuş. haberiniz olsun

Yazdığınızdan anlaşılan tekrar heyette çıkmamamız gerekecek olarak anlıyorum, burada benim anlayamadığım konu sürekli yani ömür boyu olan bir raporda yeniden heyette neden çıkmamamız gerekiyor ?

@HCZCI, çünkü elinizde ki ömür boyu olan rapor devlet hastanesinin heyetinin verdiği rapor.

Bizim size söylediğimiz ise başka bir rapor, yeni bir uygulama bu raporu devlet hastanesi değil İl Sağlık Müdürlüğü veriyor. Bu raporda oran hastalık gibi veriler olmuyor hangi aracı hangi tertibatlarla kullanacağınızı yazan bir rapor bu. Bu komisyonda doktorların yanı sıra makine mühendisi de oluyor. Umarım anlaşılır olmuştur.

Arkadaşlar 2012 sürekli ibaresi olan otomatik vites araç kullanır ibaresi raporumla ehliyet sahibiyim kod ekletmek için başvurdum beni hastaneye sevk ettiler ve malum doktor kibiri, engelli olduğu için ya üç kağıtçı veya bunun ne işi var hayat sahnesinde yaklaşşımıyla sürücü olamaz raporu verdiler. Bu nasıl bir yaklaşım 12 yıldır 200.000 km üzerinde yol yapan, tek bir kazası olmayan, sürekli raporu olan bir kişiye bu raporu nasıl veriyorlar. Benim suçum mu ? 2012de barkod olmaması veye e-devlet olmaması kod konusunun olmaması. Sürekli olan bir rapor nasıl yok hükmünde davranılır, bir tane doktor bile o raporu eline alıp dahi okumadı bir tanesi dahi ve inananın hortlak görmüş veya ne idüğü belirsiz bir varlık biçiminden yaklaşımları, ne yani engellimiz varsa bu bizim insan olmadığımız yaşayamayacağımız anlamına mı geliyor kamuda uzman olarak görev yapmaktayım 15 yıldır engellerimin hayattın da insanlar sorun çıkarsa bir Allah'ın kulu şikayetçi olmaz mı soruyorum bir trafik polisi veya başka bir görevli demez mi onuda geçtim 12 yıldır aracıma binen bir insan çekinmez mi bir gün bile böyle bir şey olmadı tabi bunun doktor efendiler tıp açısından bakıyor. Sordum onlara Yüksek tansiyon hasatlarının her an trafikte tansiyon yükselmesi ihtimaliyle trafiği tehlikeye sokma ihtimali nedeniyle ehliyet vermiyor musunuz cevap yok tabi.
Sorun gayet net sürekli bir rapor nasıl yok sayılır ve bu raporla verilen hak nasıl yok edilir ?

Üst Alt