Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracımın ötv muafyeti süresi bitmeden ehliyetimi değitirirsem ötv öder miyim?

erol2755

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar,
2005 de H sınıfı "özel donanımlı araç kull." ehlieti aldım. ben sol koldan ve sol ayaktan polio sekeliyim. 2006 da aracımı ÖTV'siz aldım
sorum: "otomatik vitesli arac kull." yazılı ehliyet almak istiyorum. çünkü otamatik vitesli arabaları rahat kullanıyorum. eğer ehliyetimi arabamın süresi bitmeden değiştirirsem aldığım aracın ötv'sini ödemek zorunda kalır mıyım?yoksa aracın süresini bitirip yeni araç aldığımda mı yeni alcağım ehliyeti kullanayım?
ben ehliyeti aldığım sene böyle bir ibare yoktu arkadaşlar. ne dersiniz? :confused:

Otomatik vitesli araç kullanabilir şeklinde rapor alır ve işletirseniz mtv muafiyetli araç alamazsınız tekrar.

hayır arabamın süresi bitmezken değiştirirsem ehliyetimi

Ehliyetini değiştirirsen o ehliyetle özel donanımlı araç kullanamayacağın içini kendi aracını kullanamaz hale gelirsin.

Aracın ötv'sini senden alabilmeleri için ya aracı 5 yıldan önce elden çıkarman ya da üzerinde bulunan donanımı çıkarttırıp donanımsız şekilde tescil ettirmen gerek.

Not: Aracı nasıl bir donanımla satın aldın ki ötv muafiyetinden yararlanabildin? Bazı yerlerde alınamıyor, bazı yerlerde ise alınabiliyor. Başka arkadaşlara da örnek olması açsından soruyorum...

genel yayın yönetmenim;ehliyeti aldığımda emniyetin böyle bir uygulaması yoktu.dr'a araba rahat kullanabildiğimi söyledim.o da ancak böyle verebilirim dedi bende kabul ettim.şimdi heralde arabanın süresinin bitmesini bekleyip satıp yeni araç alacakken gidip ehliyeti değiştirip yeni ehliyetle yeni aracı öyle almak galiba nedersiniz?
bir de diğer sorum; "otomatik vitesli araç kull." ehliyetle:
-ötv ve mtv ödeyeceksin
-engelli plaka olmaz
-1.6 gibi motor sınırlaması yok
-otomatik vites olacak(triptonik de olur)
-tüm otomatik vitesler kullanılabilir
-yakınlarında bu aracı kullanabilir
-H sınıfı ehliyet yalnız engelli plakalar ve tertibatlı arabalar için değil
DİYE BİLİYORUM.YOKSA YANILIYOR MUYUM?

Üst Alt