Esat senin o başkaları dediğin aile bir insanın olmazsa olmazıdır bana göre..Sen aşk uğruna herşeyden ve herkesten vazgeçerim silerim atarım diyorsan o da senin yolundur tercihindir saygı duymak lazım..
Başkaları diye nitelendiğim kesim geneli kapsamaktadır. Ha ailede senin sevgine karşıysa bu konuda oturup konuşulur. Kimseyi kırmayacak bir orta yol bulunması için müzakereler yapılır. Fakat bütün bunlara rağmen; aile sırf kendilerinin istediği olması için ön yargıyla olaya bakıyorsa ve olayı sadece kendi açılarında değerlendirerek ortaya o evliliğin olmaması için somut bir sorun koyamıyorlarsa o zaman bir ailen istemiyor diye sevgiyi feda etmek sevginin değerini bilmemekle ve sevginin hak ettiği değeri vermemekle eş değerdir.
Ben böyle bir durumda ailemi ikna edebilecek güçte ve yapıdayım. Aileme bana her konuda en doğrusunu yapacağımı bildiği için zaten benim ailemi falan silmeme gerek kalmaz bundan dolayı asla öyle bir kaygı yaşamadım.
Haaa ikna etmek ara yolu bulmak meselesine gelince o da mümkün değil..
İkna etmek neden mümkün değil sence?
Yani ortada çok önemli sorunlar yoksa sevenler neden ayrılsın?
Yani ailenin istediği her evlilik mutlu sona mı ulaşıyor? Unutmayın ki sırf ailesinin istediği kişiyle evlenmiyor diye insanların öldürüldüğü bir töre zihniyeti varken, sevenlere bu kadar karşıtlık aklıselim insanın yapabileceği bir şey değildir.
Madem sevgi her engeli aşıyordu neden hala yolunda gitmiyor birşeyler az mı sevildiler yada sevdiler bu insanlar..
Havva;
Sevgi her şeyi çözmez. Sevgi tek başına mutlu olabilmek için etken değildir. Sevginin yanında önemli değerler vardır. Bu değerleri koruyamamışsan sevgi nereye kadar gider ki? O zaman hayattaki mutluluğun ve sorunların çözümünü sevgiye bağlayan bir anlayışı kafamızdan silerek. Sevginin yanında birçok önemli değerleri de koruyarak mutlu olmak sanırım zor olmaz. Bunun yanında mutlu olmak ne olursa olsun çok basit değildir. En başta sevmek ve sevgine sahip çıkmak gerekir. Sen bunu baştan yamıyorsan, zaten mutluluğa baştan ilk hançeri vurmuşsun demektir.
Yeterince cesur olmak nedir?
Yeterince cesur olmak;
Sevgi için bazı konularda taşın altına elini koymak gerekir. Bazı konularda kendini ve sevdiğini koruyup kollamak gerekir. Korkularının esiri olan bir insan sevgiye gerçek değeri vermez. Çünkü korkuları onun sevgisini sunmasına, sevgisini savunmasına engeldir.
Gerçek sevgi gerçek aşk mesela nedir?
Aşk ile sevgi bana göre aynı çerçevede duran iki kavram gibi görünse de iki farklı kavramı teşkil etmektedir. Aşk daha çok insanların birbirlerine kavuşmadan önce birbirlerine duydukları heyecanla, sabırla ve asla mantıkla belirlenemeyen bir durumdur. Aslında bunu çok uzun tarif edersin…
Sevgi ise insanların birbirlerine duydukları içten gelen ve belli değerlere göre verilen, belli kriterler doğrultusunda karşındaki insana sunduğun bir duygu biçimidir.
Yeterince sevmek nedir? Kime göre neye göre yeterince?Kim belirliyor yetip yetmediğini?
Yeterince sevmek;
Sevgi için bence yeterince diye bir sözcük yoktur. Sevgide sınır, ölçü olmaz…
Var mı gerçekten bu dünyada öylesine vefalı bir adam? Yada kadın?
Bilmiyorum.