işte bu.... bir örnek ile daha karşı karşıyayız... sadece benim çevremde mi demiştim,, değilmiş..
bu konuda söyleyeeklerim var...
ben dahil çevremde 3 kişiye akülü araba yardımı yapılarak , bizleri sosyal yaşama kazandırmayı amaçlıyorlar.. pek tabi haklılar,, sağ olsunlar,, vaar olsunlar,,
fakat
3 kader ortağımda da yaşanmış olan bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum,, bizlere bir şekilde hayırseverler tarafından yardım edillip arabaya kavuşturuluyoruz,, fakat bu araçlar her ne kadar dikkat ve özenle kullanılsada elektronik olmalarında ötürü,, sık arıza yapmaktalar... kullanmadaki incelikleri bilmediğimizden ötürü,, araca sahip olmamıza mütakip aylarda araç,, sizlere ömür olmakta...
araç arızalandıktan sonra iise şu senaryo başlamakta,, aracı veren hayırsever aran makta -bulunamamkata, yada ilgilenilmemekte- ,, araç hemen ilçedeki elektronik tw radyoculaara kurcalatılmakta,, onlarda sağ olsunlar anlamam demeyip,, günlerce arcın suyunu çıkarmaktalar,, ardından senaryoda zurnanın zırt dediği yere geliyoruz,, ----araçın dewaası ve hekimi bulunamayıp ewe getirilio merdiven altına konuyo--- ,, arabasına yeni kavuşmuş, sevinçden göklere uçmuş birinn hemen mütakip aylarda aracın hakkın rahmetine kavuşup, tekrar ewe haps olan biz engellinin psikolojisini siz düşünün...
çok değil bize araç verildiğinde,, hayati önemi olan şu bilgiler verilse yeter:
*aracın aküsünü tam bitirmeden doldurunuz
*mümkün olduğunca aracın gücünü sınamak amacı ile zorlamamak , bir kaç kişiye çektirip gücünün sınanmaması
*arızalarda bu işi bilen kişiler hariç radyo tw ustalarına kurcalatmamak
ama biz bunları bilmediğimiz için bu gaflete hepimiz düşüyoruz... bu ben dahil 3 kader arkadaşımın yaşadığı bir olay olduğu için sizlerlee paylaşmak istedim......