Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücretin altında paraya çalışılır mı?

Poyraz_

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Cümleten s.a arkadaşlar ;
az önce bir iş görüşmesine gittim ama pek içime sinmedi. tarım aletleri malzemeleri satan bir dükkan bunun yanında güneş enerjisi sistemleri yapıyor teknik eleman arıyor güneş peneli aküsü v.s bunun bağlantılarında çalışacak efendime söylim dükkanda duracak evrak getir götür işi yapacak adam arıyorlarmış.
bende onlara vasıflarımdan bahsettim elektronik devre tasarımı imalatı v.s işler yaptığımı 2. el elektronik parça eşya satışı yaptığımı söyledim. ustalık belgem usta öğretici belgem v.s var felan dedim neyse konuşma böyle ilerlerken iş maaş sigorta konusuna geldi bende sigorta ve asgari ücret ile işe başlarız dedim adamlar burda öyle çok asgari ücretlik iş yok gibisinden laf etti. bende biraz niyetlerini anladım asgari ücret altında adam çalıştırmak gibi düşünceleri var pazartesi salı tekrar görüşücez ama bena biraz ters geldi iş hani biz çocuk değiliz 32 yaşına gelmiş adamız evlenecez yuva kuracaz belki insalar asgari ücret ile geçinemezken asgari ücret artılırsın derken 1000-1500 liraya çalışmak ne kadar doğru olur kafam karıştı tecrübeli abileren görüş istiyorum....

@POWER_

Piyasada benzer haberler duyuyoruz ama hukuken hiç kimse asgari ücretin altında çalıştırılamaz.

hozgul

kesinlikle haklısın ustam .. birde biz evlenecez yuva kuracaz adam bana aylık 1500 tl para verirse ben bu parayla nasıl evlenirim kız bana ne kadar maaş alıyon diye sorsa adama gülerler o paraya ancak 15 -16 yaşında çouk çalışır....

Çocuk işçi çalıştırmak da yasak...:) İlk iş deneyiminiz mi olacak? Eğer öyleyse veya mecbursanız çalışmaya bir süre burada çalışıp iş aramalarına devam edebilirsiniz. Ancak asgari ücret altında çalışmayın derim, nasıl başlarsanız öyle devam eder.

selda*

hayır ilk işim değil daha önce birçok sektörde çalıştım iş tecrübem oldu ....

@POWEER_
Suriye veya Afganistan vatandaşı değilsen çalışma.
Onlar asgarî ücretin altında çalışıyor. Sanayi Suriyeli kaynıyor.

Oscar

ben sevmiyorum o suriyelileri afganlıları memlekette virüs gibi çoğaldılar ....getir doldurduar ülkeye ....
her taşın altından suriyeli afganlı özbek türkmen li çıkıyor onların boynu altında kalsın....
ayrıca asgari ücret altında adam çalıştırmak suç...

power arkadaşım işe çok ihtiyacın var anlıyorum seni ama sizin rahatsızlık nedir özel değilse?

Eğer ruhsal ve duygusal olarak yada zihinsel olarak engelin var ise ve işkurda raporunu işlettin mi neden bunları söylyorm sakın yanlış anlma ama eğer raporun bu yönde ise maalesef işveren ön yargılı davranıcak ve iş bulman daha zor olacak kendin bilirsin ama bu kaydı sildir ve norml statü de iş arayan olmalısın yoksa ekpss başka ve engelli maaşından bşka yolu yok bk bi arkadaşım vardı ve iş bulamadı yıllarca eğer işte çalışmıyorsan tabiki bir şey diyemem ama iş bulmak istiyorsan özellikle rapor bu yöndese sildir o arkadaşım şuan iş buldu evet bu belkide doğru olan değil ama maalesef başka yolu yok rahatsızlığın arttığı dönemlerde rapor al ama işe adapte olmaya çalış bi sebeb bul mesela işteyken ve hep şunu söyle bn bunu yapabilirim eminim ki bu yaşta ailene yük olmk kadsr acı birşey yoktur arkadaşım. Bi tavsiye ama bi değerlendir yinede siz bilirsiniz tabi ki.
POWER_

Eğer başka ülkelerde olsaydık emin ol daha güzel şartlarda iş bulurduk hatta iş bizi bulurdu emin ol ve seni topluma kazandırrlardı insan olduğunu hissedersin eğer hastalığın bu yönde ise evde kalmak sana daha kötü gelir psikolojik olarak engelin varsa tabi.

Ve gelelim soruna asgari ücretin altında çalışmak evet daha da zor kira elektrik su doğal gaz ev masrafları gıda giyim veya sigara alkol vr ise daha da zor o yüzden evde kalmak istemiyorsan evt çalış ama daha güzel iş bulana kadar çalış bnce ama iş kazası falan olduğunda ne yapacaksın??

Üst Alt