Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde ödenen aylıkla annemin aldığı sosyal yardım 2022 hesabına dahil edilir mi?

mucahit2121

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben engelli aylığı için başvuru yapacağım fakat bir şey sormak istiyorum. Benim kardeşim askerde ve sanırım orada aylık 450 gibi bir para veriyorlar ve anneme de 2 ayda bir 500 TL veriliyor kardeşim askerde olduğu için. Kişi başı aylık Gelir hesaplanırken bunları da katacaklar mı acaba?

Lenovo A2010-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mucahit2121 askerdeki kardeşinin son ikameti sizin ev olduğu için sizin ikamette sayılır ve gelir hesabına dahil edilir. annenin vakıftan 2 ayda bir aldığı aylık da gelire dahil edilir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 Tl altında çıkarsa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz. annenin aylığı 2 ayda bir olduğu için aylık ortalaması dikkate alınır. eviniz kiraysa "emsal kira bedeli" hanenin toplam aylık gelirinden düşülür ve ondan sonra hanedeki kişi başına düşen aylık gelir hesaplanır.

Üst Alt