Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Askerde yaralandım, raporluyum. Tezkereye 5 ay kaldı..?
dun ıtıbarıyle askerlıgım bıtmıstır.
burda yorum yapan butun abılerme ablalarıma allh razı olsun yonetıcı abıye uyum bozuklulugundan aldım artık onume bakma zamanı
hayırlı aksamlar benım sorum olcaktı ben suan 4 aylık askerım capraz bag amelıyatı olmustum aynı ayagım tekrar koptu askere gıttım acemı bırlıkte sorunumu soyledım amelıyat dedıler ama burda olmazsın ustda bırlıgınde 35 gun yattırdılar hıc bsy yapmdm komutanlar rısklı burda bsy olmsn dıyerekten kogusta hep yattım sonra acemılk bttktn sonra ama bu arada yuruyemıyrum topallıyrum basamıyrum aygmn ustune sonra ızmırde 7 gunluk ıznımde dızım dondu ızmır askerı hastaneye gttm amelıyat olmn gerkıyo ama bız burda yapamıyruz senı anakra gataya sevk edıyrum dedı orya gnderdıler oraya gttım ılk bı uzmn doktr baktı kouk amelıytlk dedı telefnla alabayı ardı boyle bı hasta var oda yatıs yapın dedı hemen ogun yatısım oldu sonra ertesı sabah 9 da heyet topnmıs bana amelıyat karaı cıkmıs hemsıreler asıstanlar geldı benden 6 tup kan aldılar anestezıye gıtmmı akcıger fılmmı cektrmmeı soyledı bende sordum amelıytmı evet bı kac gune olursun dedıler bu ıslerı hallttıkten sonra amelıyt gunumu beklerken albaya geldı ayagıma baktı kac aylık asker oldugumu sordu sonra ertesı gun geldıler benden kımlıgmı bı kac belge ıstedıler ayagıma takcaklrı madde yokmus sıprıs edılcekmıs bana soyledıgnı senı 21 gun hava degısımıyle gonderıyrum bu sekılde bırlıgıne gonderemm dedı rısklı oyuzden gıtceksın suren dolgunda sıprıs ettgmz gelır amelıyt olcaksın tamam dedım sonra 21 gun sonra gttım anakara gataya magzemm gelmıs albyla bana bakan doktrla gorusmem gerektıgnı soyledıler odasına gttm bana soyledıgı suan senı amelıyt ypmk ıstemıyrum sebbebını sordgumda bana cok fazla soru sorma gt dedı bu aygmla napcam rısklı dedınız eve gonderdınız ne oldu dedgmde cok konusma cık dedı bende cıktım sonra benı gonderdgnde ızın surem bıtmedı dızım dondu hemen aılem devlet hastanesıne goturdu benı doktor rsklı amelıyt olmn gerkır dıyıp hemen amelıyt ettı benı suan 45 gun hava degısmı aldım bu surecten sonra neler olur bıde sormak ıstedgım bı askre 6 aydan fazla hava degısmı verılmıyomus bıde 3 kereden fazla hava degısmı verışlmıyomus lutfen bu konuda benı yadınltrmsnz benım ayagmn gecme suresı 6 8 ay arası ve 2cısı oldugu ıcın dahada rısklı saygılar herkezdn sımdıdın allh razı olsun
Senin durumundaki kişileri genellikle izin süresi + raporla idare edebiliyorsa idare ederler, askerliğin bitimine 2 ay kala falan evine gönderirler. Eğer idare edilecek bir durum yoksa rapor sınırına kadar rapor verip, sonra çürüğe çıkartırlar.
Ama askerde hiç bir şeyin garantisi yoktur... çünkü mantık yoktur. O yüzden durumun için kesin bir şey söylemek mümkün değil. Şurası kesin ki, çapraz bağ ameliyatı geçirmiş birisi normal bir askerlik yapamaz.
benım sorum olcaktı benı lutfen bılgılendırımısnız hocam ben ıkıncı kez caprazlarım kopuk amelıyt oldm 4 aylık askerım toplam hava degıısmım suan 66 bı askere 180 gunden fazla verılmıyomus benm ayagımn gecmesı 5 ay dha var sızce bu ayakla ne olur ıkıncı kez aynı ayaktan oldum 3 kez hava degısmı alındıgında elverısszmıs oluyomus bu dogrumu acba
Kesin olmamakla bildiğim kadarıyla 5 kez hava değişimi verilebiliyor. Ama genel olarak 3 kez hava değişiminden veya 90 günden sonra GATA'ya sevk edip çürüğe ayırıyorlar. Siz, hava değişiminiz bitmeden 1 hafta önce müracat edeceksiniz... ya tekrar hava değişimi verecekler, ya da çürüğe ayıracaklar. Erlerde pek geri hizmet diye bir şey olmaz. Terlik istirahati falan vardır ama bunlar sürelidir. Sizi talime, nöbete falan da gönderemeyeceklerine göre büyük olasılıkla raporlardan sonra askerliğinizi bitireceklerdir.
bugun komutanımla gorusum hocam oda dıyo al bu raporu dıyo cunku sen burya gelırsen bız senle ugrasamayız cunku sıkıntı 3 ayagım artık daha rısklı dıkkt etmezsem 3 cusu de olabılır revızyon oldu aynı ayak soyle bı durumda var abı amelıyt ollı 4 hafta oldu rehabıtasyonada baslıyamadm askerı hastane ılgılenmedı bıle ızmırde 45 gun dolmasına 25 gun kaldı 1 hafta kala gene gıtcem abı oraya bakalım ne olcak ama ben bu ayaga 1 yıl cok dıkkt etmem gerekıyo sureklı sevk alıp hastaneye gıderım cunku ayak sıkıntılı yanı sızcede boyle degılmı bana bu ayykla ne yaptırcaklar hocam kı hıc bı ıs elımden gelmez
Askerde ameliyatım gecikince sivilde yaptırdım. Şimdi muaf olur myum?
yardımcı olursanız sevınırım ben 4 aylık askerım 2 cı kez cprz bag amelıytı oldm ama soyle gelıstı acemı bırlıkte hstneye sevk ettler kopuk amelıyt dedıler cok zyf guclendr 20 gun snra ypcaz 20 gun sonra gttm tbıkı bu arda hıc bır sekılde kalkmdm hep acemılkte kogusta gecırdım sonra usta bırlıgıne gtcksn orda ol acmılk btyo dedıler
acmlktn snra ızmır askerı hastaneye gttm amelıyt dedı bız burda yapamıyruz senı anakara gtya sevk edıym dedı orya gttm hemen yatıs yaptılar ertesı gun anestezı akcger fılmımı hryı yptrlr amelıyt hazırlıgı dedıler
sonra ayagıma takcklrı sey olmdgndn 21 gun hava degısmı verdıler eve gt gel gelınce olcksn dedıler butun amelıyt hazrlıgım olmustu 21 gun bttkten sonra gttm albay odsna aldı suan senı amlıyt ypmk ıstemıyrum yenı askrsn dedı bnde dedm aygmn rısklı bılıyosnz neden ılk basta gndrmdnz dedm ozmn eve gonderdınız cok konusma dedı ve oddn cık dedi
tabıkı bu arada topllıyrum sonra dızım doncu devlet hasntesıne gttm hemen amılytsa aldı suan 1 aylk amlıytlıyım 45 gunlk rapor verdı askerı hstnedede onylttm
soyle bı sorum olck bı askre 3 kere hva degsmndn fzla verılmıyomus bıde 6 aydn fzla hva degısmı vrlmıyomus benm aygm 2 cısı oldgu ıcın rısklı ve tekrrlma rıskıde var bu aykla ben nobette tutmm hıc bsy yapmam mcbrn bıdha hava degısmı vrckler sızce muhafmı ederler ne olur saygılar
arkadaşım askeri hastanedende onaylatmışsın işte şimdi senin yapacağın bulunduğun ildeki askeri hastaneye gidip bilgi almaktır onlar sana gereken yolu gösterirler eğer birliğine teslim olman gerekirsede elindeki raporunu gösterip askeri hastaneye sevk istemektir sana oradan muaf vereceklerdir mutlaka
ıyı gunler bugun ılk olarak sabah subeye gttm bana 2 kez hava degısmı almısın 3 alırsan elversszdır dedı benı ızmır askerı hastaneye sevk ettı bende ortapedı servısıne gttgm sorunum aynı ayagım ıkıncı kez capraz bag amelıytı 16 maysta olmustum suan 40 gun oldu doktr hıc muayene etmeden dedıkıgıt bırlıgınden al sevkı neden dedım ben bu ayakla nasl gtcm bırlıgıme dedım cok konusma cık dedı sonra babamı aldım bashekımlıge cıkcz dedık hemen elımzdekı belgelerı aldılar pazartesı aygının fılmı cekılcek dedı ya doktor bana dıyokı ayagın gecer ya capraz bag makısumum 6 ayda gecer dıyorum doktor bna dıyokı gecmstır sırf basından sagmak ıcın bakalım pazartesı benden fılm ıstedı sızce ne olcak yanı aygımın amelıyt olusu suan 40 gun ıkıncı kez aynı ayak acıldı
bugun ızmır askerı hastanesıne gttım 3 kez hava degısmı verdı 45 gunluk muayene maksadında soyle bısey yazıyo ,HAVA DEGISIMI ALTI AYA KADAR ALTI AY DAHIL YAZIYO Digerlerınde yazmıyodu bu seferkınde yazıyo ne demek oluyo bu acaba bıde doktorun yazısında HASTANIN ŞİFASI ZAMAN ISTER YURUMEDE AKSAKLIK EKLEM HAREKETLERI AGRILI VE KISITLI DEMISLER SIZCE NE OLUR
Anladığım kadarıyla senin rapor süren toplamda 90 günü aşmış. Raporun bittiğinde büyük olasılıkla seni çürüğe çıkartırlar. Ama bunun garantisi yok. Askeriyede hiç bir şey belli olmaz.
Ancak ben bir şeyi anlayamadım. Raporunun süresi 45 gün mü, 6 ay mı? 6 ay ise zaten askerliğin bitmiş.
abı dırek su yazıyo MUAYENE MAKSASI. HAVA DEGISIMI ALTI AYA KADAR ALTI AY DAHIL .KACINCI ISLEM 3.DOKTORUN YAZDIGI YAZIDA SU MUAYENESINDE SAG DIZDE ÖDEM MEVCUT .EKLEM HAREKETLERI AGRILI VE KISITLI . YURUMEDE AKSAMA IZLENDI .HASTANIN ŞİFASI ZAMAN ISTER .SUREKLI BOYLE HAVA DEGISIMI VERCEKLER ILK ALDIGIM ANAKARA GATADAKI RAPORDA BU YAZMIYO DU .YOK ABI BANA BI 21 VERDILER 45 BI VERDILER BUGUNDE 45 ALDIM ABI TOPLAMDA SUAN 111 GUN OLDU BENDE SOYLE DUSUNDUM 70 GUN DAHA ALIRSAM GECMEZSE ELVERISSZMI OLUYO DIYE DUSUNDUM SUANDA TOPLAM HAVA DEGISMIM 111 GUN
var abı 16 nısan 8 mayıs 1.cı 21 gun abı 21 mayıs 4 temmuz 45 gun ıkıncı abı bugun basldı 30 hazıran 13 agustos 3.cu abı soyle bıseyde var hıc bı sekılde rehabıtasyon falan daha aygım gormedı doktor bugun bana dedıkı abı bıdha gelme bakmıcam sana ızmır askerı hastanedkı doktor gıt dıyo bırlıgınden sevk al
Tamam, şimdi senin rapor süren 90 günü aşıyor. Bir dahaki kontrole gittiğinde seni büyük olasılıkla heyete sevk edip çürüğe çıkartırlar. Şimdilik keyfine bak.
Raporun bitmeden 1 hafta önce birliğinden sevkini alıp askeri hastaneye gidersin.
Benim kanaatim ayırırlar. Dediğim gibi, sen yat keyfine bak... Sevk zamanı gelince duruma bakarsın. Zaten 2 rapor daha verseler askerliğin bitecek.
Ayrıca, doktorun tavrına çok şaşırma. Askerde rapor almak için numara yapan çoktur. Biraz bağırıp çağırıp bunları ayıklarlar. Aksi halde birlikte adam kalmaz. Herkes rapor peşinde koşar.
dogru hocam ama benım durumum ordata ılk amelıyatımdan olan pıaltınler aygımdan cıkmamıs dun fılmde gordum doktor raporu verdıkten sonra odasındakı hemsıreyle konustuk doktor ben raporu beklerken konustukca sna elversz verılmesı gerekıyo dedı baklm allh sızden razı olsun bıde hocam 3 aylık olcam 3 ayda asla gecmez demı yanı mecbur bıde suan rehabıtaysonda gormuyrum gorduklerınde dıger doktorlarında gazabına ugaraamıyım bıseyın yok gıt derler mı cok korkuyrum cunku 5 aydır hastane hastane
cumletten hayırlı ramazanlar ben askerım suan 111 gun hava degısmı verdıler 180 gunu gecınce elverısszmı oluyo aynı ayagımdan ıkı kez capraz bag amelıytı oldum 13 agustosta tekrr sevk alcam askerı hastaneye gıtcem sızce sonuc ne olur aynı dızımden ıkı kez oldum suan 52 gunluk amelıytlıym heytemı sevk ederler tekrar hava degısmı yoksa elverısszlemı sonuclanır
HASTANIN ŞİFASI ZAMAN ISTER YURUMEDE AKSAKLIK EKLEM HAREKETLERI AGRILI VE KISITLI DEMISLER SIZCE NE OLUR özkan bey senın durumun kırıtık senın yuzde yuz askerlıge elverıslı degılsın zaten doktorlar soylemıs yanı sana amelıyat ettıklerınde sakat kala olasılıgın cok yuksek o rıskı alamadıklarından dolayı senı hava degısımlerıyle zaman kazanıyorlar askerlıgıne 3 ay kala 90 gun hava degısımı verıp elverıslı degıldır denılecektır benım gorusum acıl sıfalar dılıyorum sana
suan askerım 2 cı kez capraz bag amelıyatı oldum 3.kez hava degısımı verdıler 111 gun hava degısımı oldu suan askerı hastaneye gttm hıc bı sekılde rehabıtasyon uygulamdı ızmırdekı hastane 13 agustosta anakara sevk olcam sızce durumum ne olur 180 gunu gecınce leversszmı oluyo 70 gun daha verırseler elversszemı cıkcam sureklı byle hava degısımı vercekler bana aynı dızım ıkıncı kez amelıyt oldum suan bukemıyorum ayagım cok gucsuz
suan 111gunluk hava degısmım bıtcek ıkıncı kez sag dızımden capraz bag amelıytı oldum duzlmedı 3 ay oldu amelıyt olalı ama sıkıntılı cunku yaygım gecmıyo bıde yanı yaygmdn ıkıncı kez oldum bunun yanı sıra sureklı kusuyorum onceden norml sımdı parmklıyarak kusuyrum dıslerım kusma nedenıyle agzıma asıt gelıyomus kırıldı yanı pıskolojık olarak tamamen coktum vede aygm gecmıyo yanı ıkıncı kez capraz kopuk bılmıyorum ne olcak pıskolojık olrk cok kotu seyler gecırdım bılmıyorum ne olcak
ben sag dızımden ıkı kere capraz bag amelıyatı gecırdım 3 ay oldu bana kıtana gıtceksın dıyıp ızmır askerı hastanesı ılgılenmdı bende bırlıgıme gıttım komutanlarım durumumu gordu bende anlttm hem pıskıyatrıye hemde ortapedıye ankara gataya sevk ettıler aygım gecmedı hareket kısıtlııgı var basamıyrum ankara gataya geldım 2 gun oldu ılk once pıskıyatrıye gırdım komutanların benım ıcın kıta formuna askerlık yapmaya elverıslı degıldır yazmıslar bascavusum , yuzbası boluk komutanı , tabur komutanı albayda ımzalamıs pıskıyatrı doktoru yapmak ıstıyomusun hayır dedım ozman sana 21 gun hava degısmı verıyorum dırek heyete cıkartmam dedı 2 gelısınde heyte cıkrcam dedı ben tekrar bırlıgıme gıtcem 21 gun sonra bna elverıssz yazan komutanlar gıttgmde hayır yapcaksın kanaatında yazı yazarlmı sızce kıta formu elımde bana verdı doktor komutanlarım askerlık yapması uygun degıldır elverıslı degıldır yazmıslr sızce ıkıncı gıdsımde komutanlardan sıkıntı olmaz demı cunku ılkınde elverıslı degıldır dıye yazdılar durumum ne olur sızce