Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askere almadılar, şimdi de iş bulamıyorum! Nasıl itiraz edebilirim?

leçon

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 29 Nisan 1994 doğumluyum. 19 yaşımda askerlik yoklamasına gittiğimde oradaki komutan bende anormallik olduğunu iddia edip hastahaneye sevk etti. Hastahane bende kusur bulamamasına rağmen ''Anksiyete bozukluğu'' diyerek çürük raporu verdi.
Fakat bende böyle bir sorun yok. Yoklamada asker ve komanda olmak istiyor musun sorularına olumlu yanıt vermeme rağmen, sırf biraz ketum birisi olduğumdan böyle bir yorum getirdiler.
Görme engelli vatandaşa askerlik celbi gönderip sonra 30 bin lira tazminat ödemek zorunda kalan TSK'dan, ileri derece şizofreni hastasını askere alan ve o askerin ortalığı birbirine katmasıyla çalkalanan TSK'dan bahsediyorum. Defalarca sözlü olarak itiraz edip hiçbir hastalığım ya da sorunum yok dememe rağmen bana bu raporu zoraki verdiler. En sonunda raporu almak zorunda kaldım.
İlk başlarda bir kaç yıl sürelik kısımda yaptığım meslekte bu rapor bana engel teşkil etmedi. Fakat, daha sonraki iş başvurularımda (güvenlik görevlisi vb.) ayağıma pranga oldu. Ben hiçbir sorunum olmadığını söylüyorum, adamlar tamam diyor. Ama biz bir şey yapamayız diyorlar.
Bu TSK beni körü körüne işsiz bıraktı ve gelişmemiş bir ülkede sigortalı, asgari ücretli iş bulması bir hayli zor. Bu hatalı rapora itiraz etme şansım var mı, varsa nasıl itiraz edebilirim? Beni müşkül duruma sokan bu yetkilileri nasıl şikayet edebilirim?

Aynı tanı bende de var çürük alsam sigortalı iş bulamıyormuyuz bana sadece asker ve polislik gibi meslekleri yapamayacağımı diğer meslekler de çokta sorun teşkil etmeyeceğini söylediler

leçon

Çok can sıkıcı bir durum.
Askerlik için başvurmak bir seçenek tabii, ama bence askerlik yapmak iş bulmaktan daha kolay olamaz.

leçon

Sende git engelli raporu çıkar, maddi durumunuz çok kötü değilse 2018 yılınca yapılacak ekpss sınavına çalış.Direk devlet memuru ol kafan rahat olur

Askerlik yapıp yapmamak özel sektörde işe alımlarda tek etken değil hatta bazen önemi bile olmuyor aynı kamudaki gibi... Özel sektörde yapılan bir işi "iyi biliyorsanız" askerliğin hiç bir önemi yok bazen! Ben askerliğimi kısa dönem olarak yaptım; rahatsızlığım şizofreni... Oturan Boğa'nın söylediği gibi iş bulup çalışmak askerlikten kolay değil... Ama özel sektörde adamın sucuğunu çıkarırlar genellikle, durum maalesef böyle. Sen özelde iş buldun mu diyeceksiniz; buldum ama bir hayli zordu; ulaşım, mesai falan filan... Şimdi kamudayım; işin tuhafı askerlik yaptım deyince şaşırıyorlar! Bazı işyerleri askerlik durum belgesi istiyorlar; askerlik yönünden sakıncası yoktur diye, kamu dan da istediler aynı belgeyi, keşke yapmadım diyebilseydim!... Ayrıca askerlikten sonra ilaçlarımı almak için, yakınım üzerinden sigortalı olmak için heyete çıktığımda askerlik belgelerimi de verdim. Akerde hastanede yatmışlığım vardı, hemen anladılar askerlikte bir takım sorunlarım olduğunu, yani sorun anlayış meselesi; özel sektörde de aynı anlayışın olması biraz zor ama imkansız değil!!!

Üst Alt