Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Askerim. Psikiyatrik sorunlarım var. Ne yapabilirim?
Merhaba arkadaslar ben 35 günlük askerim gelmeden önce yasadigim bi takim olaylar burdayken yasadigim bi takim olaylar kafayi yedirdi bana ne yapacagimi bilmiyorum yemek yiyemiyorum uyuyamiyorum nefes bile zor aliyorum surekli agliyorum rdm ye çıktım pek bi ilgilenmedi benimle sonra kendimi bi sekilde hastaneye sevk ettirdim bana diyorlarki psikiyatriye gidersen çürük alırsın ne olur ne biter bana yardimci olursaniz yasayan varsa cok memnun olurum bide çürük alsam nerelerde karşıma çıkar
Çürük almak öyle kolay değil. Önce rahatsızlığınız ne ise onun için bir tanı konur sonrasında gerekli değerlendirmeler neticesinde ilaç tedavisi; ilaç tedavisine ek olarak ise hava değişimleri verilebilir. Hava değişimlerinin sonucunda herhangi bir düzelme sağlanmazsa heyet kararı ile muafiyet alabilirsiniz. Ancak bu aşamalar uzun bir zaman dilimine yayılmaktadır. Muafiyet raporunun avantajı yok dezavantajları çok. İşe girer iken sıkıntı olabilir, evlenir iken sıkıntı olabilir, aileniz ya da arkadaşlarınız tarafından hoş karşılanmayacak bir duruma gelebilirsiniz. Muhabbeti olur oradan uzaklaşmak istersiniz. Bu gibi şeyler olabilitesi yüksek örneklerdir.
Arkadaşlar merhaba ben geçenlerde de yazmıştım lütfen bana yardim edin askere gelmeden once kuzenim intihar etti ve ben onun yanina gidecekken yoldan döndüm belki gitsem kurtarabilirdim buraya geldim iyice psikolojim bozuldu ilk onceleri 3 4 saniyelik halisülasyonlar goruyorken suanda geceleri ne uyuyabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum surekli aglama nobetleri geçiriyordum geçer diye bekledim geçmedi rdmye derdimi anlattim umursamadi dua et geçecek dedi. Egitimde baygınlık gecirdim hastaneye kaldirdilar doktora derdimi anlattim beni hastaneye yatirdi psikiyatriye sevk etti sevk tarihim gelene kadar burda yatacaksin dedi rdm amiri benden kita formumu oyle birsey istedi bölük komutanimdan. Suan geceleri uykumdan ölen kuzenim tarafından uyandiriliyorum benimle neden gelmedin beni neden kurtarmadin benim yanimda neden olmadin diye bana sitemler ediyor ve bogazimi sıkıyor beni öldürmeye çalışıyor kendi kendimi yonetemiyorum o anlarda beynim yapmak istediklerimi yapmiyor resmen telefonumda eski fotoğraflara bakarken icinde olmayan insanlar orada beliriyor. 2 3 gun once kiz kardesimin bundan 4 5 sene önceki hali hastane odasina geldi Ayriyeten 2 tane birden geldi iyice kafayi yedim sürekli icimde intihar etme isteği var kendimi alikoyamiyorum bi anda camin kenarinda buluyorum sonra annemi düşünüp vazgeçiyorum simdi psikiyatriye gittigim zaman ne olur kimi hava degisimi kimide direk çürük alirsin diyorlar ne yapmam gerek nasil bi yol izleyeyim kendime zarar vericem diye korkuyorum ne olur sizce çürük mü alirim lutfen biri yardim etsin
Bence 30 gün istirahat verilir önce kardeşim. Daha sonra sorunlarının aynen devam ettiğini gördüklerinde de heyete çıkartır ve muafiyet verirler.
Ve askerlikten kurtulduğunda mutlaka ama mutlaka bir psikologa gidip terapi görmelisin. Yaşadığın suçluluk duygusundan başka türlü kurtulman mümkün olmaz.
Yaşadığın olayla ilgili olarak bir abin olarak şunu söyleyebilirim: Alınmış bir kararın önünde dağ olsa duramaz. Kuzeninin belli ki uzun bir geçmişi olan sorunları vardı. Baş edememiş ve olan olmuş. Ama bunun olmasıyla senin o gün orada olamamanın bir ilgisi olamaz. O gün gitseydin, emin ol kapıdan çıktığında gene yapabilirdi. O zaman ne diyecektin? Üzülmen doğal, hatta yakın idiyseniz çooook çok üzülmen normal, ama suçluluk duygusu yersiz ve sana haksızlık. Lütfen içinde tutma hiç bir şeyi, sevdiğin birileri ile konuş, psikologa gidip açık yüreklilikle düşüncelerini paylaş. Konuştukça göreceksin ki acı kaybına üzülmekten fazlası kendine haksızlık... Bazen bazı şeyler ile ilgili olarak elimizden bi şey gelmez. Metin ol.