Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerliğe elverişli olmadığına dair raporu olan biri hangi şartlarda emekli olabilir?

azizkanmaz

Aktif Üye
Konular
156
Reaksiyonlar
0
benim bir arkadaşım ssk lı olarak bir şirkette çalışıyor ve geçen günlerde askerlik için muayene oldu onu askeri hastaneye sevk ettiler ve askerliğe elverişli değildir raporu verdiler
150 gün ssk pirimini yatırmışlar
şimdi bu malulen emekli olmak için nasıl bir yol izlemesi gerekir

hıcbır yol arkadasının emeklı olmasını saglamaz askerlıge elverıssızdır raporunu alan kımse malulen emeklı olmaza boyle bır kanun yook olsaydı ben olurdum unutsun onu

Kişide ilk sigortalı olduğu tarihten sonra maluliyet cetveli'ne göre maluliyet derecesinde işgücü kaybı oluşmuşsa (yani ilk sigortalı olduğunda maluliyeti gerektirecek derecede işgücü kaybı olmaması şart),
en az 1800 gün prim ve 10 yıl sigortalılık süresi (başkasının bakımına ihtiyaç duyacak düzeyinde sakatlık varsa bu süre aranmaz) varsa

malulen emekli olabilir.

bende askerlikten muafım şuanda çalışmaktayım % 64 rapor verdiler askerdende ankara gata hastahaneden de rapor aldım %70 sonucum nedir bilgi almak istiyorum her iki raporda bende

doğuştan

doğum tarihi 1990 ssk pirim gün sayısı 150 gün şu anda ssklı olarak çalışıyor HASTANEDEN ALACAĞI RAPOR ORANI EN AZ % KAÇ OLMALI

Yukarıdaki cevabım çok açık değil mi? Malulen emekli olmanın en önemli şartı, ilk sigortalı olunduğunda maluliyet cetveli'ne göre malul olmamak ve/fakat daha sonra maluliyet derecesinde işgücü kaybı oluşması gerek.
İlk sigortalı olunan tarihten önce maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek derecede işgcü kaybı varsa, malulen emekli olunamaz

bu arkadaş doğuştan engelli fakat çalışabilecek güçte onun demek istediği şu .şimdi ssk lı olarak çalışıyor ya çalıştığı şirkette 1800 gün pirimini tamamlayıp ssk ya başvurup malulen emekli olurmu

Üst Alt