Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerliğe elverişsizdir raporu almam iş başvurularında soruna yol açar mı?

use

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar
askerlik gorevimi yaparken gecirdigim pskolojik rahatsızlık nedeniyle hava degisimi raporu aldım. elverissizdir raporu almam halinde ne gibi sorunlarla karsilasirim?

kamuda veya ozel sektorde ise girerken zorluk yasar miyim? isveren muaf oldugumu kesin ogrenir mi ?

bana verilecek olan askerligimle ilgili durum belgesinde hastaligim acikca belirtilicek mi yani bir nevi fislenme olucak mi cunku pskiyatri bolumunden rapor alacagim?

cevaplarinizi bekliyorum

SAYGILAR.

Askerlik için almış olduğun rapor sadece askerlikte geçerlidir askerlik yapar yada yapamaz diye rapordur. Niye öyle düşünüyosun rapor alınca işe girmen daha kolay olur

evet çıkarir bende askerden 2004den rapor aldim çok çıkardi baktim olmadi sivildede engelli raporu aldim 3 ay önce ... ayrica hava degişimi alman rapor alman anlamina gelmez eger rahatsizliğin ciddiyse rapor alip sivil hyattada özürlü raporu almanizi tavsiye ederim ayrica son bire katilmiyorum her rapor alan kolayca iş bulur diye bir kural kaide yok evet raporunda hangi hastalikdan rapor aldigin yazilacak kardeşim geçmiş olsun
psikoloji raporlari iş için biraz zorluk çıkaran raporlardir memurlukta özellikle belirtilmiş bir hususdur sizinde takdir edeceginiz gibi özel sektöre psikolojik bozuklugu olan arkadaşlarimiza ön yargiyla bakıyor
eger rahatsizliğiniz ciddi degilse askerliğinizi bitirmenizi tavisye ederim gelecek açisindan

2 defa ust uste hava degisimi aldim suan durumum iyi fakat doktorun soyledigi seni curuge ayiricagiz lafiyla hareket ediyorum...siz hangi durumdan elverissizdir raporu almistiniz?

isverenler muaf tutulma sebebime ulasamazlar diye biliyordum :( ben %100 duzelme gostersem ve devlet hastanesinden saglam raporu alsam isler degismezmi acaba bunu ogrenmem kotu oldu,
ya da isverenden muafiyet sebebimizi saklıcagiz sonucta askerlikle ilgili bi belge istemeyeceklerini dusunuyorum acaba yanlismi dusunuyorum.

askerligi bitirmem cok zor gozukuyor suan tamamen duzeldim gibi bir sey fakat askerde yine durumumu tetiklicek bir ortam olusucak...bir rapor yuzunden gelecegimiz kararicak desenize...2 universite bitirdim ve bu raporun beni etkilemesinden acikcasi korkuyorum is bulma acisindan.........

ne var bende bitirdim ayrıca benim eniştem eşimin amcası da askerliğe elverişsizdi raporu aldılar ama aslanlar gibi emekli oldular ya bak bence bu senin için dezavantaj değil avantajdır nice yüksek okul bitirip sağlam insanlar iş giremiyo bu kadar dert etme yani bide eğer düzelme imkanın varsa zorla sonra sağlık kolay kazanılmıyo yani kardeşim üzülme

universite olayini ukelalik olsun diye yazmak istemedim sadece kariyerime devam etmem lazim:( nasil bir avantaj olucak rapor almam durumunda ki??

arkadaşim birak dayi amcasini ben 2004 gözden rapor aldim askerden; ünüversite mezunuyum iş için askerlik durum belgesi istiyorlar ya işe girerken söylemek zorundasin neden askerden muaf oldugunu söylemezsen zaten askerlik belgende şu şu sebeblerden askerden muaftır diye yaziyor ... psikolojik rahatsizliği olanlarida işe zor aliyorlar memurlukta bile öyle ya askerligini tamamlayacaksin normal statüde işe başlicaksin yada askerlikden muafsan engelli raporu alicaksin buda bir dez avantaj daha bu sene devlet özürlü kadrsounda büyük alım yapti senelerdir sen boşver benim yaşim 30 yaşadigim deneyimlerimi aktariyorum yapikredinin bütün ön mülakatlarini geçtim tabi askerlik olayini gizledim işe başlamadan önce askerlik kagidimi istediler götürdümde bu şartlarda sizinle çalişmayiz deyip kapiyi gösterdiler özürlü raporu iş kapisi değildir
iki tane ünüversite bitirmişin yazik etme hele özürlü kadrosunda bu seneye kadar hiç ünüversite bitirilen alinmiyordu sen beni dinle kardeşim varsa bitirme durumun bitir ilerde baktın olmadi özürlü raporu alabilirsin bide alamaz isen o sorun işte her askerden muaf olan özürlü raporu alamiyordu ben 6 sene sonra aldim mesela o zaman ne saglam ne özürlüsün diye arada gidip gelirsin emin ol buna
80bin özürlü arkadaşimiz saglık bakanliğinin 2binkişilik kotejanina başvurdu şuan en son verilere göre 6bin ön lisans ve ünüversite mezunu meb sınavina başvurdu bunlarin 2 bini alındı bu 6 bin 10 senedir genel alım bekliyordu gerisini sen düşün madem bu kadar avantaj bu neden bu 80 bin kişi hala işsiz ben iki ünüveriste bitiricemde iş bulamicam karar gene senin geçmiş olsun tekrardan

yapıkredi ornegi tam olmus...bende boyle dusunuyorum cunku zaten adamlar ise almamak icin bahane arıyor bugunumuzde insanlari elemek icin.....askerlik belgesinde muafiyet sebebi yazmamasi lazim bu resmen insanlari fislemek gibi.....

evet %40 olayımı ne varmis sanırım....bu askerlikten muaf olma basa bela ozaman sanirim dedigine gore bende napiyim gitmek icin zorlucagim sanirim kendimi....cunku verdiginiz ornekler kotu is bulma konusunda....bunun baska bi cıkar yolu yokmu acaba

kariyerden kastettigim universitede kalmak degil ozel sektorde calisarak yukselmekti devlet memurlugunu hic dusunmedim zaten sanirim askerlikten muaf raporu alırsam pskiyatri bolumunden ozellikle, kamuda calismam epey bi zorlasicak sanirim......

ben gerçek olanlari yazdim 2004de aldim askerlik raporumu 6 sene iş için cebelleştim 2010da özürlü raporunu aldim hala kadro için bekliyorum rahatsizligin psikolojik olmasaydi iş için sorun olmazdi öyle yada böyle iş bulurdun ama diyorum ya özel sektör sende takdir edersin ki psikolojik rahatsizliği olanlari tercih etmiyor .. karar senin ben sana ne al nede alma diyebilirim sonuçta iki diplomam var diyorsun özürlü iki diplomali biri olup kadro bekliceksin buda %40 ve üzeri rapor alirsan ama işe girimlerde mutlaka sorucaklar askerliğini emin ol ...

jeam tesekkur ederim yorumlarin icin ama sanirim muaf alicagim cunku sagligimi tekrar kaybetmek istemiyorum....zorlu bi surec bizi bekliyor desene anlattiklarina gore.

barok o kanun 10 senedir mevcut mühim olan kanunun olmasi değil ki mühim olan uygulanmasi iki ünüversite bitirmiş adama özürlü raporu alsa ne degişicek ? alımlarda ünüversite mezunu çok az diyorum sana sen hala kanundan bahsediyorsun

herşeyin hayirlisi use allah kolaylik versin ...

amin jeam cumlemize ne diyelim.....demek bu kadar etkili bu askerlik muafiyet durumu ozel sektordede

ben gayet iyi okuyorum merak etme o yorum yazdigin konuyu bülent abiye açtiran benim özürlüler için devlet memerlugu artarak sürsün diyen neden mi alindi özürlülerin agzina bal çalmak için referandum öncesi olmasin ? madem devlet çok düşünüyor bizide 3 eylül çıkan özürlüler sinav yönetmeliği neyin nesidir ? bence sen iyice bi oku ki sonra tartişalim ...
yeni alimlarda bile ünüversite mezunu ayrimi yapilmamiş önlisans ve ünüversite memurlarina 2 bin kadro açilmiştir 2003 yalında 128 tane ünüversite mezunu vardi özürlü olan bu ülkede şimdi 7-8 bin arasi kanun derki devlet kadrolarinin %3ünü özürlülerle doldurmak zorunda buna eskiden kadro şişikligi bahene gösterilerek itiraz ediliyordu onunda önünü yeni yasayla kapadilar ve özürlüler bu durumdan muaf tutulmasina rahmen 40bin açık var görücez ikinci dönem alımlarinda kaçi alınacak bir seferde 40bin ögretmen atayan meb özürlülelere geldimi 10larca kurum alım yapamiyor bu komik degilmi?

ne var kardeşim benim elimde 2 tane diploma var ve sana bin tane özürlü olupta kariyer yapan insan gösterebilirim benim demek istediğim dert etmesin o raporlada iş bulabilirdi tabi ki askerlikten muaf olmak işe girmeyi engelleyebilir ama bi dünya ilan var engelli vasıflı eleman alan vasfı varsa kullanır özelde veya devlete çalışabilir benim özür grubu olup müdür olan bi dünya arkadaşım var ama tabi bitirmek varken sağlıklı olduğunu normal kadrolarda çalışmak varken özür grubu olmaz keşke hepimize o imkan olsa ama olmuyo ben demiyorm rapor iş kapısı diye ama üzülmesin öyle olmazsa böyle girer yapar. Önemli olan olmak istediğin şeyi yapmayı istemekten geçer

serdar kardeşim psikolojik rahatsizliği olupda özelde çalışan insan bir elin parmagini geçmez ben özürlüler bulamaz demedim bulunabilir arkadaşimizin rahatsizliği için konuştum memurluk alımlarinda derki bedensel ve ruhsal saglıgı bozuk olmayacak der biliyorsun değilmi ben arkadaşin rahatsizliği için yazdim ben gözden almama rahmen bir ton zorluk çıkardilar
arkadaşimi tenziye ederek konuşuyorum senin büyük bir kurumsal şirketin var çalıştırırmısın ? belki saldırgan degildir içseldir ama bunu şirket dinlemez ki

raporun pskiyatriden alinacak olmasi dezavantaj iste....keske muaf durumunda muafiyet sebebi direk yazmasa ya da isveren ogrenemese:(

Tamam bende aynı zorlukları yaşadım insan bunalıma girebilir bi dünya sebepten insana hava değişimi yapıp gönderiyorlar başka yere uyum sağlayamazsa askerlikten muaf tutuyorlar bunu bu şekilde açıklarsa hiç bi şey olmaz benim eniştem kekeme olduğu için almış amcam kalbi delik olduğu için almış ama yaptığı işe engel teşkil etmediği sürece açıklamasıını mantıklı temele dayandırdığı sürece olurneden olmasın hem senin giremediğin yapıkredide benim uzman yardımcısı olan özür grubunda çalışan arkadaşım var demek yılmamak gerekiyo bende uluslarası bi banka da çalışıoyoru bi tane köylüm bi devlet kurumunda müdür oldu yakında dahada yükselecek

tamam arkadaşim sen haklisin ben yapikrediye özürlü kadrosunda başvurmadim sağlam başvurup askerlik sorun çıkardi yazdiklarimi okur isen daha saglıklı yorumlar yazabilirsin hala israrla varsayimdan temenniden konuşuyorsun pskolojik rahatsizliği olanlar ve askerliktede bu rapor aldimi zorluk çıkar işe alımlarda bu gerçek seni güzel temennilerinle başbaşa birakiyorum saygılar sunuyorum ...

saglık bakanliği sinavina 80bin kişi başvurmuştur bu 1.csi sebebi ise saglık bakanliğinin ilkokul mezunlarinada kadro açmasidir garipsencek bişey yok ayrica sen dedin ya oku kanunu diye okuyorum ve çabaliyorum merak etme çok hemde referandum öncesi özürlülülerle ilgili anayasaya koyulan madde geregi işe alimlar sence ne kadar mantikli geçen sene 202 kişi alinirken bu sene neden birden 6 bin kişi alindi ? bi sorgularmisin

sanirim askerlik muafiyeti is yasantisinda karsimiza olumsuz olarak cikiyor cevaplardan bunu cıkardim ben....

suana kadar yorumlar askerlik muafiyetinin is açisindan sorun olucagi yonunde baska gorusleri olan varmi lutfen...?

Askerlikten muaf olunduğunda verilen belgede muafiyete dair bilgiler yer alıyor. Bu da iş bulma aşamasında çok çok çok büyük sorunlara yol açıyor.
Yerinizde olsam Anayasa'da yapılan değişikliğe* dayanarak milli savunma bakanlığına dava açarım:

İkinci madde kişisel verilerin toplanması ve kullanılmasına dair. Bu konuda önemli bir mağduriyetimiz var: Askerlik Yapamaz Belgesi. Evet, namı diğer Çürük raporu!
Malum, sakatlar askerlikten muaftır. Muaftır ama, bu muafiyete dair karar öyle bir sicile işlenir ki, neredeyse tuvalete girmek için dahi askerlik belgesinin istendiği bu coğrafyada bu sicil adamın burnundan fitil fitil getirir o çürüklüğü! Görünür bir sakatlığı olmayan yüz binlerce arkadaşımız işe girerken bu belgeyi sunmak zorunda kalır ve orada muafiyet nedenini gören işveren o kişiyi işe almaz!

Bu madde kolayca bu sorunu çözebilecek mi, bilmiyorum. Ama hukuki olarak ciddi bir zemin hazırladığını düşünüyorum. Kime ne kardeşim benim askerlik yapıp yapmadığımdan! Hadi çok istiyorsunuz, bari muafiyet gerekçesi olmasın belgede! Hep derim, çip takın bize, siz de rahat edin biz de!

* Madde 20'ye eklenen ibare: “Herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir. Bu hak; kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsar. Kişisel veriler, ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebilir. Kişisel verilerin korunmasına ilişkin esas ve usuller kanunla düzenlenir.”

elverissizdir raporunu aldiktan sonra zorlu bi surec beni bekliyor, askerlik durum belgesinde keske hic yazmasa muafiyet sebebi... dava olayını dusunuyorum sy oturan boga tesekkurler yonlendirme icin...

use nüks konusunu doktorunla konuş gerekirse yatarak tekrar hava değişimi ve raporla terhis olabilirsin sen konuyu doktorunla paylaş geçmiş olsun

nasil yatarak raporla olucak anlamadim desem?

yatarak terhis olamaz 6 aydan fazla hava degişimide kesin işlemi gerektirir ...

jeam a katılıyorum bakalım neler bekliyor bizi

mraba arkadaşlar yazılanlar beni korkuttu ben şu çalışıyırum işitme kaybı nedeniyle 2 defa erteleme yedik çürük alırsam patron bizi şutlarmı

Üst Alt