Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik borçlanması yaparak Bağkur'dan emekli olabilir miyim?

çetinkaya51

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
bülent abiciğim
Çalışma Gücünde .Kayıp Oranı %40-%49 arası olanlar: 18 yıl, 4680 gün primle emekli olurlar
diyor
ben 24-9-1996 dan bu yana bağkur yatırıyorum.
12-6-1973 doğumluyum
hiç borcum yok 13 yıl 10 ay16 gündür yatırıyorum bu da 5000 günü geçiyor
fakat 18 yıl olmuyor
555 gün askerliğim var

ben %40 rapor alırsam emekli olabilir miyim

bana yardımcı olur musun burayı bi türlü anlayamadım

Askerlik borçlanması yaparak Prim şartlarını yerine getiriyorsunuz ama süre şartını yerine getiremiyorsunuz ve 18 yıllık süreyi doldurmadan emekli olamazsınız..
Askerlik borçlanması yapmanıza da hiç gerek yok zaten önünüzde 4 yıl gibi uzun bir zaman var bu süre zarfında prim şartlarını da yerine getirirsiniz..

Ek olarak: Eğer ilk sigortalılığınız askerlikte sonra ise, askerlik borçalnması yapmanız, sigorta başlangıcınızı o süre kadar geri çeker.

bülent abi dikkat edersen doğum tarihim 1973 -1995 de askerliğimi bitirdim daha sonra 1996 da bağkura başladım 2005 de avasküler nekroz oldum benim takıldığım yer gün sayısı 5000 geçtim yıl 18 olmadı askerliği yatırırsam 18yıla yaklaşabilirmiyim diye takılyorum 1993 te askere gittim ozaman nerdeyse 18 yıl oluyor

Çetin, her koşulda 18 yılı beklemek şart. Askerlik borçlanması yapıp o süre kadar sigorta başlangıcını geri çekersen, 18 yıla biraz daha yaklaşmış oloursun...

bülent abim vergi indiriminden yararlanmak için müracat ettim yüzde ellinin üzerinde rapor alabileceğimi söylediler hastaneden
14 yıldan fazladır bağkurluyum 550 gün askerlik yaptım askerliği yatırırsam 16 yılı tamamlayıp ilgili kanundan yararlanarak emekliliğimi isteyebilr miyim yoksa 1.5 yıl daha beklemem mi gerekecek

teşekkür ederim

Askerlik borçlanmasını yapr isen bağ-kur girişin 18 ay geri gider ve 24.03.1995 tarihi olur %40 rapor alabilirseniz 18 yıl 4680 güne tabi olursun..
Askerlik borçlanması yaparak giriş tarihi öne çekilir şimdi hesaplayalım.
24.03.1995+18: 25.03.2013 tarihinde emekli olursun her ne olursa olsun 18 yılı tamamlamanız şart...

ilker kardeşim bilgi için teşekkür ederim peki % 50 üzerinde alırsam raporu o zaman 16 yıldan yararlanabilrmiyim 18 yıl değilde

%40-%50 oranın da raporu nasıl almayı düşünüyorsunuz siparişle olmuyor maalesef alırsam ifadesi sanki başka yollar ile alacakmışsınız gibi geliyor bana sizin hastalığınız/rahatsızlığınız nedir..

kardeşim iğneleyici bi ifade kullanmışsınız daha önce alanlardan sordum ve genelde %50 üzerinde 65 alan bile var ben iğne değil fikrinizi alcam bende alırsam faydalanabilirmiyim diye öğrenmeye çalışıyorum şunu aldım demiyorum heyete salı gircem sonuç belli olursa net bi şekilde soracağım eğer lütfederseniz cevap vermek zorunda değilsiniz ben bu şekildeki ifadenizden kırıldığımı iletmek isterim size

Doğan bey;
Alırsam ifadesi beni başka şeylere götürdü alabilirsem deseniz hiç sorun yok bunda kırılacak bir söz vede iğneleyici bir hareket yok sadece fikir belirttim hatta dedim ki hastalığınız/rahatsızlığınız nedir diye sordum.
Biz size ve engelli kardeşlerimize,arkadaşlarımıza yardım etmek için buradayız ve hep burada olacağız..
Sizde biliyorsunuz ama tekrar hatırlatalım...
%40-%49 arası rapor alırsanız 18 yıl 4680 güne
%50-%59 arası rapor alırsanız 16 yıl 4320 güne
%60 ve üzeri alır iseniz 15 yıl 3960 güne tabi olursunuz..

ben niğde kılavuz köyünde yaşamış ve yaşayan bir ilk okul mezunuyum fakat bana göre alırsam yada alabilirsm kelimesi arasında fark yokmuş gibi geliyor hatta alırsam kelimesi altı çizgili ve kesin geliyor tabi bunu bide okumuş abilerime bi sormam lazım ve hala alırsam almazsam da canım yani sağlam kalan yerlerim sağolsun bu güne kadar herşeye rağmen onurlu yürüdüm olmasada onurlu ve yandan yürüyüşüme devam ederim siz yinede insanlara yardımcı olurken kırmamaya çalışın bizler kimseden zorla bişey alamıyoruz istesekte sadece devletimizin bize verdiği haklardan yararlanmanın gayretindeyiz kaldıki gördüğünüz gibi sizinde gittiğimiz her yerde hakir davranışlara maruz kalıyoruz burda değil bunları dairelere bi müracat yaptığımızda o bakışlarda da sözlerlede yaşıyoruz keşke sizinle telefonla görüşmek nasip olsa

Valla bende telefonda o kadar çok konuşmak istiyorum ama olmuyor engelim el vermiyor işitme sorunu olunca iletişimde yazılı oluyor.

kısmet olmazsa olmuyor demekki benim raporda böyle olmaz inşallah

sevgili arkadaşım engelli emeklilik yaşınada kademe getirmişler sen 1996 da bağkura başladığın için 18 yerine 17 senede emekli olursun diye düşünüyorum.
çünkü benim durumum da aynı.
ben de 1997 mart bağkur girişliyim. bekleyelim görelim bakalım hayırlısı

bülent abim raporum belli oldu bugün 62 vermiş hastane şimdi ne olacak bundan sonraki hiç bir prosedürü bilmiyorum vergi dairesi sevk etti orayamı götüreceğim raporu ve ne yapacağım bana yol gösterirmisin ne yapacağım ve ne olacak şimdiden teşekkürler abim

Hayırlı olsun :) Raporun %60 verilmesi emeklilik kriterlerini de 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün prime çeker. Bu da

24.03.1995 + 15 = 25.03.2010 tarihinde emekli olabileceğiniz anlamına gelir. Yani, Bağkur raporu %60 ve üzerinde onadığı anda, hemen e28. madde kapsamında emekli edilirsiniz.

sağolasın teşekkür ederim ben bu raporu bağkuramı götüreceğim vergi dairesinemi başvurumu yaparken vergi dairesine gidip dilekçe verdim vergi indiriminden yararlanmak istiyorum diye

Doğan, Bağkur'dan 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında erken Yaşlılık emeklilğinden yararlanacaksın diye anımsıyorum. Öyleyse, vergi indirimi ile hiç bir ilgin yok. Bağkur'dan emekli olacak kişiler bu kapsamda sigorta müdürlüğüne başvuru yaparlar, sgk onları hastaneye sevk eder, hastane raporu sgk'ya gönderir, verilecek/onanacak orana göre emeklilik şartları da tamamsa, emeklilik işlemleri tamamlanır...

Yani, defterdarlık sevki ile hastaneden aldığın rapor bağkur açısından hiç bir anlam ifade etmez...

Üst Alt