Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik Borçlanması yapılır yapılmaz prim gün sayısına dahil edilir mi?

By_AzRaiL

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
akerligi ödedik bu nezman gecer prim gününe? emeklilik icin bavurduk onala beraber 1800 doluyo ne zaman gecer .ve onlar incelerken gecemese bile yani ben görmesem bile görürler mi...??

Borçlanmanı nakit olarak ödediğinde anında prim günlerine dahil edilir.

Merhaba;
Biz özürlüler askerlik borçlanmasını ödeyebiliyormuyuz?

kaç gün ve ne kadar tutuyor bilginiz var mı varsa yardımlarınızı rica ederim.
Saygılarımla;

Askerlik yapmayanlar askerlik borçlanması da yapamaz. Sonradan (askerliği yaptıktan sonra) sakatlanan kişiler için yani bu askerlik borçlanma hakkı.

Bilgi için teşekkür ederim OturanBoğa :))

ziraat bankasına nakitolarak yattı ama biz hala göremedik..

Arkadaşlar ben bugün müracatımı yaptım sgk ye şöyle kabaca bi hesap yaptı memur 3680.00 tl filan cıktı. belgelerimi teslim ettim 1 aya kadar tarafına yazı gelir dediler. Ödeme emrini aldıktan sonra 1 ay içerisinde ödemem gerek...
NOT : Tabiki askerlik tutarını istediginiz prime esas kazanç üzerinden ödeyebiliyorsunuz ben asgari üçret üzerinden ödeme yapacagım..

6 ay icinde ödemen gerekiyo 1 ay degil yanlıs biliyosun biz 2550 ytl ödedik 600 gün icin. kac ay askerlik yapmısan ona göre miktar artıyo..

Peşin ödemek de mümkün. Ben peşin ödemiştim...

bunun yatıp tatmadıgını görebilcegimiz bise yokmu..

550 gün 18 ay askerlik bedeli : 3680.00 tl
01.10.2008 tarihinden sonra askerlik borçlanma sistemiş degişti.. yani devlet baba asker borcu ödeme işini zora soktu..

ilave olarak kamuda çalışanların askerlik borçlanma süreleri emeklilik sırasında kıdem tazminatı sürelerine dahil oluyor...
bir yerde ödediklerini geri alıyorlar... ayrıca tüm çalışanların askerlik borçlanması tutarı Gelir vergisi matrahından düşülebiliyor...

devlet alacagını bir an önce almanın peşinde artık 6 ay bekleme yok peşin yada 1 ay içerisinde ödemek zorundasın ben o yüzden askerlik borçlanmasından vaz geçtim çünkü devlete ödeyecegim parayla alacagım maaş arasında fazla fark yok zaten emeklligi hak etmişim ne geregi var emekli olup hariçten çalışırım daha iyi

evt bu dedginiz dogru son sanslıları bizmisiz 2550 ödedigimiz para 4550 olcakmıs eger kacırsak üstelikte bunu 1 ayda ödicekmsizz

ben bu konuda hala verimli bi cvp alamadım yatıp yatmadıgını ögrencegim bi site link falan varmı mı?

5510 sayılı kanunla askerlik borçlanma ödemeleri 6 aydan 1 aya indirildi. Yani yasanın tahsilat kısmı pekala yaşama geçirilebiliyor.

Yatıp yatmadığını öğrenebileceğin bir site yok.

evt bunun cvbını yine ben vereyim yatırdıktan sona is bitmiyomus dekont ve mektupla sgk askerlik subesne götüryosunuz 1 saat icersinde yazılıyooo yazılmamasının sebebi buymus..
saygılar.

Üst Alt