Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Askerlik Borçlanması yapılır yapılmaz prim gün sayısına dahil edilir mi?
akerligi ödedik bu nezman gecer prim gününe? emeklilik icin bavurduk onala beraber 1800 doluyo ne zaman gecer .ve onlar incelerken gecemese bile yani ben görmesem bile görürler mi...??
Arkadaşlar ben bugün müracatımı yaptım sgk ye şöyle kabaca bi hesap yaptı memur 3680.00 tl filan cıktı. belgelerimi teslim ettim 1 aya kadar tarafına yazı gelir dediler. Ödeme emrini aldıktan sonra 1 ay içerisinde ödemem gerek...
NOT : Tabiki askerlik tutarını istediginiz prime esas kazanç üzerinden ödeyebiliyorsunuz ben asgari üçret üzerinden ödeme yapacagım..
550 gün 18 ay askerlik bedeli : 3680.00 tl
01.10.2008 tarihinden sonra askerlik borçlanma sistemiş degişti.. yani devlet baba asker borcu ödeme işini zora soktu..
ilave olarak kamuda çalışanların askerlik borçlanma süreleri emeklilik sırasında kıdem tazminatı sürelerine dahil oluyor...
bir yerde ödediklerini geri alıyorlar... ayrıca tüm çalışanların askerlik borçlanması tutarı Gelir vergisi matrahından düşülebiliyor...
devlet alacagını bir an önce almanın peşinde artık 6 ay bekleme yok peşin yada 1 ay içerisinde ödemek zorundasın ben o yüzden askerlik borçlanmasından vaz geçtim çünkü devlete ödeyecegim parayla alacagım maaş arasında fazla fark yok zaten emeklligi hak etmişim ne geregi var emekli olup hariçten çalışırım daha iyi
evt bunun cvbını yine ben vereyim yatırdıktan sona is bitmiyomus dekont ve mektupla sgk askerlik subesne götüryosunuz 1 saat icersinde yazılıyooo yazılmamasının sebebi buymus..
saygılar.