Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf olmak iş hayatını etkiler mi?

memo0742

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar önceden lenfoma hastalığı tedavisi geçirdim ve tecil için şubeye gittiğimde beni şubeden hastaneye sevk ettiler ve 1 hafta sonra heyete çıktım ve askerliğe elverişli değil raporu verdiler bu rapor başıma iş açarmı açmazmı iş bulmak açısından

Merhaba arkadaşım

1997 yılında gata da heyete girerek askerliğe elverişli değildir raporu aldım.

Raporu aldıktan sonra iş hayatıma atıldım özel bir şirkette üst düzey yönetici olarak 16 sene çalıştım şimdi kendi işimi yapıyorum

Aldığın rapor senin iş hayatını asla etkilemez sen yeterki hedeflerini ve hayallerini gerçekleştirmek için hiç durmadan çalış

Öncelikle geçmiş olsun

Yaşamış olduğun rahatsızlık ,özel sektörde sorgulanır ki sorgulanması da gerekir ,önce iş ve can güvenliği

En olumsuz tarafından bakmak gerekir ise
Ağır sanayi ,vardiyalı çalışma sistemi ,sürekli ayakta kalma durumu,strets gibi faktörleri değerlendirir özel sektörler
Bu faktörler yaşamış olduğun rahatsızlığı tetiklemiyorsa iş bulma konusunda sıkıntı elbette yaşamazsın

Çünkü günümüzde bu faktörlerde çalışacak kişilerin sağlık durumları iyi olması gerekir

Ben hastalığı atlatalı 16 sene oluyor şu anda 3 senedir çalışıyorum bi sıkıntı olmadı çok şükür

Askerliğe Elverişli değildir Ön raporu

Merhaba Arkadaşlar Geçen hafta heyetten Askerliğe elverişli değildir raporu verdiler bu ön raporu şubeye götürdüm ve bana askerlik durum belgesi verildi aşağıdaki yükümlünün askerlikle alakası yoktur diye ama e devletten baktığımda ise halen son yoklamaya tabi yazıyor hangisi doğru sizce

İş hayatında muaf değil yaptım dersin hiçbir sorun olmaz. heyetten muaf çıktıysa da iş bitmiştir savaş bile çıksa Allah korusun askere çağırmazlar. Yoklamaya da hiçbir sene gitmene gerek yoktur.

iş hayatı için şöyle bir durum askerlik yapma şartı aranır çoğu yerde terhis belgesi isterler muafım dediginde bu sefer git engelli kadrosundan iş ara derler

geçen bir ilanda, askerliğini yapmamış, bedelli yapmış, muaf olanlar başvurmasın yazıyordu. yapacağın iş ve iş verenin kafa yapısına göre durum değişir.

hnr böyle bir ilan için hukuken söylenebilecek tek bir kelime var: ayrımcılık

şu anda bi işte çalışıyorum zaten ama inşallah ileride başıma bela olmaz askere gitmeyi çok istedim ama almadılar ne yapalım

ortopedik ve psikiyatri açısından hiç bir sıkıntım yok sadece geçmişte geçirmiş olduğum lenfoma hastalığı yüzünden muaf oldum zaten şubedekilerde bi sıkıntı çıkartmazlar dedi

hnr böyle bir ilan için hukuken söylenebilecek tek bir kelime var: ayrımcılık

hozgul kesinlikle öyle, ne denebilir ki ? ilanı gördüğüm sitede haklı bir yorumu paylaşayım

böyle sığır yerlere yanlışlıkla da olsa gitmemeniz için güzel ilandır.

3qNkR5.jpg

aynı kafaya göre, kadınların hiç bir işte çalışmaması gerekiyor. sanki insanlar keyfinden muaf oluyor, bu bir seçenek değil zorunluluk, bu insanlar aç mı kalsın?

Konuyla ilgili yorumlara buradan ulaşılabilir.

hnr

bu ilan güncel mi ve hangi mecrada yayında?

ifşa etmek ve utandırmak lazım zira...

hozgul olay 11 haziran gibi verdiğim linkteki platformda paylaşılıyor. resimlerde, öncesinde firma bilgileri de yer alıyordu, fakat yasal sorun oluşturacağı gerekçesiyle kırmızı şeritle sansürlenmiş. ilanın nerede yayınlandığını bilmiyorum. böyle firmaları herkesin görmesi bilmesi gerekiyor, aramızda ekşi sözlük hesabı olan varsa, konuyu paylaşan https://eksisozluk.com/entry/68767268 bu yazardan ilgili bilgileri alabilir.

ne yazık ki işin görünen kısmı, bizlere yansıyan kısmı bu. geri planda kimler adaletsizliğe, ayrımcılığa maruz kalıyor bilemeyiz. ülkemizde bu tarz düşünce yapısında olan bir çok iş veren var. üstelik bu tutumu haklı gören insanlar var. şahsen ben böyle bir ayrımcılığa maruz kalırsam, ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunup, hakkımı sonuna kadar ararım.

memo0742

normalde olması gereken, hiç bir ayrımcılığa maruz kalmamanızdır. fakat durum tamamen iş verenin ahlakına ve vicdanına kalmış.

eğer askerden muaf olmanıza neden olan sağlık sorununuz, yapılan işte çalışmanızı engelliyorsa, farklı bir iş alanında çalıştırılabilirsiniz,

örneğin bir kaza sonucu elini kaybeden, bu nedenle askerden muaf olan bir kişi, elini kullanması gereken bir işte çalıştırılması beklenemez, bu durumda ona uygun, çalışabileceği bir iş verilir. yapılacak iş, çalışma durumunuzu etkilemiyor ve yukarıda resimlerdeki gibi tamamen keyfi nedenlerle sorun yaşıyorsanız burada paylaşınız,

ilgili derneklere durumu aktarıp, yardımcı olmaları sağlanabilir, ayrıca yasal yollara başvurabilirsiniz.

hnr 3,5 senedir çalışıyorum muafiyeti geçen hafta aldım geçirdiğim hastalık yaptığım işe engel değil ortopedik ve psikiyatri açısından bi sıkıntım yok ama yinede bi sıkıntı çıkartırlarsa burada paylaşırım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

İş hayatında sorun olmaz.

Eş hayatında sorun olabilir. Kızın babası Askerliğini yapmayana kız vermem diyebilir :)

Yukarıda da var. Aynı şeyden bahsedeceğim eskiden adam olmayan çocuklar askere gidip geldiğinde adam olurlardı o yüzden askerlik bir sınama durgunlaşma hayatı anlama konusunda disiplinize etmede yarardı.

Ancak günümüz askerliği öyle olmuyor. Mal giden mal olarak geri geliyor.

Böyle oluncada bir değeri kalmadı artık.

Salim G. Gitmeyi istedim herkez gibi askerliğimi yapmak istedim ama malesef heyetten askerliğe elverişli değilsin dediler napalım vardır bundada bi hayır

memo0742

hangi konu olursa olsun mutlaka belge biriktirin. ne olursa. haksızlığa uğradığınızı düşündüğünüz anda mutlaka bir avukattan destek alınız.

her kim ki engelli olması sebebiyle işe başlatmama, işten atılma vb durumlarla karşılaşıyorsa mutlaka adli mercileri kullanmalıdır. biz de maalesef adli müracaatlar sorunlu. hem ulaşmak hem de kullanmak.

Hayır tabiki, askerlik yapmakla iş hayatı arasında işverenlerin ayrımcılık yapması kabullenilemez.

Ben de askerlikten muafım ve 4 tane departmanın müdürüyüm. Benim diyen personellerden de iyi yapıyorum. Yakında ayrılınca farkımı daha iyi anlayacaklardır. Askerlik vatan borcudur keşke sağlam olsaydık da 2 yıl yapsaydık askerliği.

Askerliğe elverişli değil raporu iş hayatımı nasıl etkiler?

Merhaba arkadaşlar günlerdir kafamı kurcalayan bir konu var ben küçük yaşta lenfoma hastalığı geçirdim kemoterapi filan aldım bu yaz askerlik işlemleri için şubeye gittiğimde yoklamada beni hastaneye sevk ettiler hastanede benden tedavi gördüğüme dair raporlar filan istendi ve bana askerliğe elverişli değil raaporu verildi şu an hali hazırda bir iş te çalışıyorum ancak ileriki zamanlarda bu rapor başıma bela olurmu işten filan çıkartırlarmı ya da devlet dairesinde işe girmeme engel olurmu lütfen konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi..

Hiçbirşey olmaz.Böyle gereksiz konulara takılıp kendini sıkma.İşine gücüne bakıp yoluna devam et.

İşte bu yüzden Avrupaya gelişmiş diyoruz

evet olur seni fişlerler "vatan haini" diye taşlayarak işten atarlar :D

Üst Alt