Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf olmam kamuda işe girmeme mani sayılır mı?

Konyalımeram

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Iyi akşamlar. Ben mart 2018te Muaf oldum. 5 ay hava degisimi ve 25 gun psikiyatri hastanesinde yattim ve tekrarlayıcı anksiyete ve konuşma bozukluğu tanısı ile muaf oldum.Kamu ve özel sektörde ise girmek istersen sorun olur mu.

askerlikten mi muaf oldun ? neyden muaf oldun
peki bu muayne sırasında rapor hazırlandımı engel oranı belirtilen özür oranını belirten engelli raporu gerekli şayet verilmemiş ise yeni rapor çıkartabilirsin engelli stadusunde çalışmak için %40 üstü engelin olmalı yanlız daha önceden sigorta girilşin yoksa her hanki bir işe gir 1 günde olsa 1 ayda olsa sigorta girşin olsun bir kaç ay sonra rapora muracat et
sigorta girişinden önce engelli raporu olması ile sigorta girişinden sonra raporlu olma arasında fark var bildiğim kadarı ile

Askerlikten muaf oldum.Engel oranımı belirten bir rapor verilmedi. Sadece karar kısmında raporun tekrarlayıcı anksiyete bozukluğu ve az konuşma bozukluğundan elverişsiz raporu verdiler.4 silahlı güvenlik olarak çalıştım. 4 ayda petrolde market elemanı olarak çalıştım.Sigorta girişim var. Askerlikten muaf oldum ya kamu ve özel sektörde ise girerken sorun olur mu onu sormak istedim.

hayır kesinlikle işe girmeni engel olmaz hatta devlet hastanesinden engellli raporu alırsan engelli kadrosundan işe bile girersin....

Çalışmadan öncede sonrada engelli raporu alsanız fark etmez yine engelli olarak ileride emekli olabilirsiniz. ancak sizin demek istediğiniz yanılmıyorsam engelli raporu almadan sadece Askerden muaf olmakla Kamuda işçi veya memur kadrosunda çalışabilirmiyim.

Malesef ülkemizde psikiyatrik rahatsızlıklardan dolayı hem kamuda hem özel sektörde işe girmek çok zor. Kamuda işe girmeyi kazansanız bile sizi memur olur mu veya kamu işçisi olur mu diye hastaneye yönlendirecekler Heyet Raporu isteyecekler. Heyet, Rahatsızlığınızın yapacağınız göreve bir mâni durumu varmı yok mu raporlayacak. özellikle İçişleri, Adalet ve Milli Savunma bakanlıkları sizi kabul etmeyeceklerdir.

Üst Alt