Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım hastalığına karşı domates

hüseyin19

Üye
Konular
165
Reaksiyonlar
0
İngiltere'deki Newcastle Üniversitesinden bir grup bilim adamı, domates tüketmenin, içerdiği likopen sayesinde akciğerdeki iltihaplanmayı onarabildiğini ve astım riskini azaltabildiğini ortaya çıkardı.
Yaz aylarının en lezzetli sebzelerinden olan domatesin, birçok yararının yanı sıra astım riskini de azalatabileceği bildirildi.
İtalyan La Stampa gazetesinde yayımlanan habere göre, İngiltere'deki Newcastle Üniversitesinden bir grup bilim adamı, domates tüketmenin, içerdiği likopen sayesinde akciğerdeki iltihaplanmayı onarabildiğini ve astım riskini azaltabildiğini ortaya çıkardı.
Bilim adamları, fareler üzerinde yaptıkları testlerde, bu hayvanları iki gruba ayırdı. İlk gruptaki farelere, diğerlerine uyguladıkları diyete ilaveten likopen de veren bilim adamları, bu gruptaki hayvanların ciğerlerinde iltihaplanma ve astım gibi bulguların azaldığını gözlemledi.
Uzmanlar, ciğerlerdeki alerjik iltihabı azaltan likopenin astıma karşı koruyucu bir etkisi olabileceğini vurguladı.

astım hastaları kuru havadan ve tozlardan ve çiçek polenlerinden korunmalıdır........

Bronşiyal astım nedir?

Astım küçük havayollarının kronik iltihabi bir hastalığıdır. Ağız ve burun yoluyla solunan hava nefes borusundan geçer. Nefes borusu akciğerlere havayı taşımak üzere sağ ve sol ana bronş olmak üzere iki dala ayrılır, bu iki ana bronş sağ ve sol akciğer içinde ağaç dalları şeklinde dallanarak bronşiolleri oluşturur; bu bronşioller sayesinde akciğerin bütün bölgelerine oksijen taşınır. Astım özellikle bronş ve bronşiollerin hastalığıdır. Viral enfeksiyonlar, sigara dumanı, ev içinde ve ev dışında bulunan ev tozu, polenler gibi çeşitli allerjenler astımlı çocuklarda havayollarını uyararak havayollarındaki kasların kasılmasına, salgı bezlerinin aşırı balgam üretmesine ve şişmesine neden olur. Bunun sonucunda hava yollarında daralma ve tıkanıklık oluşur. Eğer havayollarındaki daralma ciddiyse çocukta nefes almada zorlanma, sık nefes alıp verme, hışıltıya neden olur ve acil tedavi gerekebilir. Ancak çocuklarda astım uzayan öksürük nöbetleriyle veya sık solunum yolu enfeksiyonları ile maskelenebilir, uzun süre tanınmayabilir. Doktorlar astım için bazen spastik bronşit, reaktif hava yolu hastalığı, astmatik bronşit, kronik bronşit ya da alerjik bronşit gibi terimler de kullanmaktadır.

Üst Alt