Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avasküler Nekroz Sonrası Kalça Protezi ve Ehliyet!

yasinry

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
3
Herkese Merhabalar,
İnternette çok araştırmama rağmen bir sonuca varamadım belki başına gelen vardır diye başlık açıyorum, vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Sol kalça avasküler nekroz rahatsızlığından dolayı ehliyetimi değiştirerek engelli ehliyeti aldım sadece otomatik vites araç kullanabilir ibaresiyle yalnız bunun yanında yılda bir muayene maddesi de koymuşlar ve her yıl rapor isteniyor. Şimdi ben kalça protezi ameliyatı olacağım ve ehliyetten yılda bir muayene maddesini kaldırmak istiyorum. Bu konuda daha önce ehliyet için işlem yapan oldu mu?

@yasinry
Kalça protezi ameliyatından sonra kontrole gitiiğine yine aynı şekilde son ameliyat evraklarınla tekrar kontrol olduğunda dr konuyu söyleye bilirsin. kontrol ibaresinin iptal olup olmayacağına dr ve heyet karar verir

@Ozcan6600,

Aklımda şöyle bir soru oluşuyor bu durumda, heyetten sen iyileştin artık engelli ehliyetine gerek yok diye bir karar çıkabilir mi? Yoksa sonuçta takılan protezin de bir ömrü var onu korumakta önemli bu nedenden bu özel durum devam eder mi?

yok iyileşmişsin denmez sonuçda protezin var, bence süresiz alma şansın yüksek

@yasinry,
Merhaba bendede AVN den dolayı çift kalça protezi var ehliyetimi engelli ehliyete çevirmek istedim komisyona girdim sen sağlamsın olmaz dedi protezden dolayı engelli raporum var yani şaka gibi

araç alımından vergi indirimi sağlıyor mu bu ameliyat

@xakmanx, selamlar ben de 24 yaşındayım 2 kalçamdan ameliyat olucam süreç hakkında size bir kaç sorum olacak sorabilir miyim?

@yasinry,

Ameliyat sonrası aksama her türlü oluyor mu? Yoksa doktora ve proteze mi bağlı?

Çift taraflı kalça protezi ameliyatı sonrasımda araç alımında ötv muafiyetinden yararlanabiliyor muyuz?

@emreviaypi,

Burada ameliyatını yapan doktor çok önemli iyi araştırman gerekir. Kalça protezi günümüzde en başarılı cerrahi işlemlerden birisi kullanılan malzeme ve ameliyatı yapan elin iyi olması yeterli tüm olay bu çercevede gerçekleşirse yaşayacağın bir aksaklık olmaz ama tabi her ameliyatta olduğu gibi risk hep vardır.
Araç alımında sol tarafa bakıyorlar sen çift olacağın için problem yaşamazsın diye düşünüyorum. Ama süreç biraz meşakatli ve uğraştırıcı bu dönemde işi bilen doktorlara rastlarsan kolaylıkla halledebilirsin.
Tekrardan geçmiş olsun, her şey gönlünce olsun.

@xakmanx,

Ben ameliyattan önce çevirdiğim için sonra ki süreci bilmiyorum ama sonuçta protez bir engel durumu oluşturuyor rapor olması halinde sağlamsın demeleri garip. Farklı hastanede denediniz mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba arkadaşlar. Herkese geçmiş olsun. Sol bacakta Femur başı avakuller nekroz bulunmaktadır. Manuel araç kullanamıyorum. Normalde diğer hastalıklardan ötürü % 62 raporum mevcut. Ama ÖTV siz araç için yüzdelik yeterli değil. Sol kalcamdaki rahatsızlığından dolayı ortopedi grubundan dolayı yüzde kaç rapor oranı olması gerekiyor. Hem ehliyetimi de degistirecem. Otomatik vitesli ÖTV siz araç almak için nasıl Bir süresi izlemeliyim. Henüz protez takmadım. Doktor ne kadar geç takarsan o kadar iyidir dedi. Protezin ömründen dolayı.Bilgilendirirseniz sevinirim.

@HayatınAnlamı,

merhaba geçmiş olsun, raporunuzu güncelleyebilirsiniz, önce sağlık kuruluna müracaat etmeniz gerekiyor sonrasında hastanelerin fizik polikinikliğine ötv muafiyetli araç almak için muayene olmak istediğinzi belirtin. Sonrasında sol bacağa test yapılıyor kısıtlılık oranının belirlenmesi için ardından doktor sisteme giriyor sol bacaktaki sorundan dolayı “otomatik vites araç kullanması uygundur” bu ibare olması gerek, sonra kurula çıkarsınız kurulda ötvsiz araç almak ve otomatik araç kullanmak ibaresini raporuza ekliyor, rapor çıkınca araç için bayiye raporunuzla başvurabilirsiniz.

@yasinry, Bilgilendirdiginiz için teşekkürler. FTR Uzmanınami gitmek gerekiyor. Testi ortopedi doktoru mu yoksa FTR uzmanı mı yapıyor.? % kaçlık Bir oran olması gerekiyor.?

@HayatınAnlamı,

ben ftr uzmanına gittim ortopedi bizimle alakası yok demişti.
Ftr uzmanı test yapıyor, yüzdelik dilimi çok önemmli değil rapora ortopedik engelinizin olduğunun ve sol kalçada hareket kısıtlılığınızın belirtilmesi yeterli

Merhaba arkadaşlar. Sol bacak ta 4 yıldan beri femur başı avakuler nekroz rahatsizligim mevcut. Son 6 aydır manuel araç kullanamıyorum. Otomatik araç kullanmam gerekiyor. Bununla igili ÖTV muafiyeti araç için ve ortopedik engelden rapor almak istiyorum. Normal de psikyatri ve kardiyoloji den yüzde 62 engelim mevcuttur. Ama raporum ortopedik engeli mi eklemek ve ÖTV muafiyeti içinde araç almak istiyorum. Bu süreç nasıl işliyor. B sınıfı normal ehliyetim var ve artık manuel araç kulanamiyorum. Nerden nasıl Bir yol izlemem gerekiyor. Bilgi sahibi arkadaş bu konuda yardımcı olabilir mi. Teşekkürler.

Selamlar,

Baştan rapor alman gerekiyor. Rapor alırken ötv indirimi diye belirtmen gerekiyor. Daha sonra da ehliyetini sadece otomatik vites kullanabilir kodlarının olduğu şekliyle yenilemen gerekiyor. Yeni raporunda sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı araç kullanabilir yazılması gerekiyor. Bunun açıklama kısmına yazılmaması durumunda vergi dairesi kabul etmiyor.

Hastanedeki doktor aile hekimi h sınıfı ehliyet için sevk etmesi gerekiyor dedi. Ortopedik engelli raporu almadan niye ehliyet başvurusu yapıyorum anlamadım.

@alonemisin,

Verdiğin bilgiler için Teşekkürler.

Bizde 2 kalçadan foraj ameliyatı olduk, ehliyet işi zor,bir sürü kod istiyor sonra vergi dairesi kabul etmiyor

Kabul etmeme sebepleri neymiş?. Hangi kodlar olması gerekiyormuş.

@yasinry,
Önce ortopedik engelli raporu aldıktan sonra mı ehliyete başvurunuzu yaptınız. % kaç oran verdiler. Süreci anlatirmisiniz. Geçmiş olsun.

Sol ayak olmazsa veya işlevini yapmazsa kolay, diğer türlü bir sürü kod var, bizde 64 rapor var parmak kısalığı vs vergi dairesi vermemek için her türlü mazereti öne sürüyor

Merhaba arkadaşlar. Sol bacak Femur başı avakuler nekroz rahatsizligim için sağlık kuruluna ÖTV muafiyeti için araç için başvurumu yaptım. 7 doktora muayene için gittim. Sonrada evragimi teslim ettim. HEYET günü için bugüne randevu verdiler bugün gittim ve ehliyetimi sordular bende normal ehliyetim olduğunu söyledim. Kabul etmediler. Yatirdıgim para çöp mü oldu. Bana aile hekiminin beni ortopedi sağlık kuruluna sevk etmesi gerektiğini söylediler. Zaten ilk basvurdugumda otomotik araç için başvurumu yaptığımı söyledim. Öyle işlem yaptım ve şimdide aile hekimi beni ortopedi sağlık kuruluna sevk etmesi gerektiğini söyledi. Tekrardan ücret yatırıp işlem mi yapacam sifirdan.?

Merhaba ,öncelikle geçmiş olsun,bizde sol kalçadan foraj ameliyatı olduk sonra sağ kalçadan olduk , ama engelli ehliyeti olmadan ÖTV indirimli araç alamazsın, sağlık kurulunca verilecek özel tertibatlı araç kullanması gereklidir raporu alıp BE ehliyet alman gerekiyor, kodları yeterli görürse vergi dairesi araç için onay verir

Merhabalar. Sağlık kuruluna girdim bana aile hekimi ortopedi kuruluna sevk etsinler diye baştan kurul istediler.

Üst Alt