Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AVM vb. Yerlerdeki Engelli Park Yerleri...

elvismail

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
yaklaşık 6 aydır protez kullanan biri olarak iyi kötü yürüyor araba kullanıyorum. Ancak garipsediğim durum AVM vb. yerlerdeki engelli araçları için ayrılan yerlerin zincirli dubalarla kapatılmış olması. zaten bir şekilde engelli kişi park edecek oraya başında bekleyen görevli de yok -güçlükle in dubayı al park et- bu durumu orada bulunan güvenliklere söylediğimde yok normal araçlar park etmesin diye bu şekilde diyorlar ama biz de park edemiyoruz !!!

kardeşim orası zaten size bize ait. bas kornaya güvenlik gelsin açsın... onu koymadılar insanlar park ediyor. bende AVM personeliyim ama manesef insanlar duyarsız. hatta onu neden koyuyorsun buraya engellimi geliyor diye güvenlikle kavga eden duyarsız insanlarda var...

kesinlikle insanlar çok duyarsız burada avm çalışanları napsınki ? dubaları koymasalar zaten engeli olmayanlar geliyor hemen bu sefer avm çalışanına diyoruzki kardeşim buna bir çözüm bulsana buraya duba koysana bizden başkası girmesin. şimdi adama al dubayı biz giremiyoruz dersek olmaz ,bu birazda kışın keşke sıcaklar gelse yazında keşke hava soğuk olsa demek gibi bişey.
ben ist.sefaköyde oturuyorum bu ve civardaki nerdeyse tüm avm lere gittim güvenlikçi daha görür görmez aracın engelli olduğunu hemen saolsunlar yardım ederler bence sizinkisi heralde görmedi yada o sırada yerinde değildi diyelim yoksa dubayı oradan aldırmakla hepten batarız yer bulamayız bence

Bunun çözümü çok kolay aslında...

Bu yerlere park edenler için yasalarda 170TL civarında trafik cezası mevcuttur. Hakkı olmadan park eden araçları trafiğe bildirin, ceza keserler. Bir süre sonra insanlar ceza yiyeceklerini düşünerek vazgeçer.

Bu bir kültür meselesi. Yurtdışında park etmeye kalkın, çok can sıkıcı cezalar alırsınız. O yüzden kimse park etmez.

Mrb arkadaşlar bir sorun olcak benim arabanın plakası engelli plaka değil engelli kartı geçerli olur mu

İlhan bey elbetteki geçerli. Benim aracımda normal plakalı sadece engelli yerine park ettiysem ön tarafa kartımı koyuyorum.

Sen eğer yer bulabiliyosan ne mutlu sana :)

İnsan kılıklılar pek önemsemiyolar malasef öyle şeyleri.

Bu durumda direk kişiyi şikayet edip gerekli cezai işlemleri uygulatmaktır kesin caydırıcı yol . 8-10 kişi bu cezayı yedikten sonra halk arasında yavaş yavaş yayılmaya başlar bu olay ve park etmekten çekinir olacaklardır.

Yada avm yönetimi sadece park yerini belirtip bırakmayacak . Gerekli yaptırımların uygulanmasında ön ayak olacak . O park yerine gerekli uyarıları bulunduran yazıları yazacak karşına "Engelli Kartsız Araç Park Edenlere 170 Tl Ceza Uygulanmaktadır" Diye yazsınlar en azından .

Bu konuda size şiddetle küçükçekmecedeki ARMONİPARK AVM'yi tavsiye ederim. Engelli park yerleri her daim açık ve arabanızı park ettikten sonra görevliyi çağırmak için çağrı butonu mevcut. Onun dışında her yönüyle kesinlikle engellilere en uygun bir AVM'dir.

MeTePe;

maalesef avm lerdeki engelli park yerlerine park edenlere bu cezayı kesemiyorlar, ceza kesebilmek için karayolu olması gerekiyor, avm ler özel mülkiyetler olduğu için ceza kestiremezsiniz.

evet ceza kesilmiyor. bende kendime göre çözüm buldum. arkalarına park edip engelli kartımı koyup gidiyorum. telefon numaramda yazıyor arıyorlar çekebilir misiniz diye :)

Sayın kazazede,

AVM'lerin otoparkları özel mülkiyet olsa bile kamuya açık alandır. Engelli park yerine park edilmesinde ceza uygulaması "özel alan" veya "kamusal alan" ayrımı yapmıyor. Yani ceza kesilmesine bir engel olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta bu park yerleri belediyeler tarafından da park alanı olarak tescil ediliyor.

Üst Alt