Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avukat ile mahkemelik olduk. Bize açacağı davayı kazanabilir miyiz? [Hukuk]

dgn

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
herkeze slm benim bi kaç sorum olucak

trafik kazasıyla ilgili arkadaşlar
ben 1999 kaza geçirdim araba çarptı ve çarpan kadın
işyerinin arabasıyla çarptığı için isyeri davalık oldu ve 2004 davada anlaşmaya
gidildi 190 bin tl anlaşıldı bilir kişi kararı ise 240 bindi avukat mahkeme daha bitmez anlaşmamız iyi olu dedi
ve parayı aldık avukat birde sigorta şirketinden para alacağız dedi mahkeme sürüyo dedi
herneyse avukat bizi taa 2012 ye kadar yok sigorta şirketi battı satışa çıkıcak paramızı öyle alıcaz dedi
yok dosyaları kaybetmişler dedi adli tatil dedi oyaladı en sonundada parayı vermiyolar dedi
fakat avukat 2005te o parayı sigorta şirketinden almış yalan söylüyomuş
dosyaları mahkemeden alıp başka bi avukata götürünce anladık
götürdüğümüz avukat dosyayı incelediğinde avukata davayı açtık ve mayıs ayında davayı kazandık buseferde dosyayı temiz etti ve
bize zaman aşımından haksız eylemden dava açtı gelecek ay mahkeme var.
sizce biz bu davayı kazanırmıyız zamanaşımından kaybeder miyiz?
bide dosyayı götürdüğümüz avukat 190 bin tl anlaştığımız şirketin bize faizini vermediğini söyledi biz anlastık bu paraya dedik ama
siz anlaşmışınızda dava açıldığı tarihten faiz işler onuda vermeliler dedi ve onada dava açıcak sizce kazanırmıyız?

cevap veren herkeze simdiden teşekkürler.

Öncelikle Geçmiş olsun, insanlıktan nasibini alamamış Avukat sayısı bir hayli fazla..

Yapmanız gerekenler Çok acil olarak elinizdeki belgeler ile birlikte Savcılığa Avukat hakkında Suç duyurunda bulunmak ve Baro ya Şikayet etmektir.

Baro ayrıca soruşturma açar gerekirse meslekten men eder vs.. savcılık da affetmeyecektir.

Ayrıca yeni avukatınız ile Sözleşme yapın. konuşulan anlaşılan konular sözde kalmasın yazıya dökün mutlaka kaşelesin imzalasın - para çekmeye ( ahzu kabza sulh ve ibraya) diye vekalet vermeyin.. Babanızın oğluda olsa kimseye güvenmeyin..

avukata davayı açtık davayı kazandık ama temiz etti
baroyada şikayette bulunduk ama oraya verdiği ifadede
sigorta parasını masraflara saydım demiş
ama avukat dava bitiminde hem bizden 20 bin karşı tarafandanda
20 bin almış hala masraflara saydım diyo
baroda bunu kabul etmiş ve soruşturma açmadılar bizde duruma itiraz
ettik bakalım sonuç ne olucak
avukatta bize haksız eylemden dava açtı gelecek ay mahkeme var bakalım nolucak?
başka bu konuda bilgisi olan yok mu?

"Masrafa saydım" diye bir şey olamaz. Böyle bir hakkı yok. Bankada sizin adınıza ödenen bir meblağ var ve onu size aktarması şart. Buna dair bir banka hareketi olmalı. Önce bu parayı size öder, ondan sonra işe dair bir fatura varsa, ona dair ödemeyi sizden ister. Yani, size gelen para ayrıdır, sizin ödeyeceğiniz para ayrıdır. Avukat sizin hesabınıza gelen parayı size ödemek zorunda... Ayrıca o masraflar dediği şey için size fatura kesti mi avukatınız? Ne kadar ödeme aldıysa sizden, hepsi için fatura isteyin.

mahkeme hakim fatulaları göster demiş faturayı imha etttim demiş
zaten mahkemeyi kazandık ama temize gönderdi
ve bana haksız eylemden dava açtı bakalım haftaya mahkeme var nolucak? :(

hakimle dialogu iyi olan dürüst bir avukat bul

evet avukat tuttum
bakalım haftaya mahkeme var inşallah kazanırız
peki sizce yukarıyı okuduysanız şirkete acıcam davayı kazanabilirmiyim?

Yolsuzlukta usta yamyamlar ülkesi, yuh artık memlekette çalmayan yok açlıktan ülkenin haline bak avukatı hırsız, mühendisi mimarı amele, millet vekili bakanı soyguncu, doktoru şikayetçi çekilmez bir ülke olduk allah selamet versin gerçekten allaha emanet bir ülke doktorda kendimiz avukatta kendimiz olucaz bu gidişle !

Sorma dunyanin civisi cikti bide bana paran zaman asimina ugradidiye haksiz eylemden dava actibakalim nolucak

En iyi savunma saldırıdır, Avukatlar bunu çok iyi bilirler kendini savunmak için üzerine saldırıyor işte hiç velveleye verme otur sakin sakin düşün hamlelerini öyle yap, akıllıca hareket edersen sonunda baroya bile rezil edersin gerçi it iti ısırmaz bu avukatların hepsi aynı bok ! ama sonuçta kazanırsın diye tahmin ediyorum, avukat, emlakçı, bankacılardan insanlık bekleme haram para kazanıp yiyen adamlar bunlar çoğunlukla!

zaten sigortadan aldığı para için açtığım davayı kazandım
ama dosyanın bozulması için yargıtaya gönderdi
ama yargıtayda bozmadı 1 hafta önce onama
kararıyla geri geldi
bana haksız eylemden dava açtı 1.duruşmada
hakim yaptığın masrafların faturasını vs
getir demiş faturaları imha ettim elimde bişi
yok demiş. hakim 15 gün süre vermiş elinde bişey varsa getir diye
11 şubata atıldı mahkeme hakim yargıtaydan gelen dosyayıda inceliycekmiş
bakalım nolucak inşallah kazanırım :confused:

merhabalarzamanasimi def'i ile karsilasmazsiniz,cunku haksiz fiillerde zamanasimi suresi,zarari ogrendikten sonra 2 yil ve her halukarda haksiz eylemin gerceklestigi tarihten itibaren 10 yildir.avukat haksiz eylemini 2005te gerceklestirmis anladgm kadariyla,10 yil henuz dolmadgina gore iciniz rahat olsun:)

Handan:Verdigin bilgiler icin tesekurler

Engelsizbiz;

avukatların hepsi aynı "boksa" sen daha iyi bir "BOK" olmaya çabala bence. "bok" attığın avukatlardan farkın olsun.

syın engelsız bız söylemınıze dıkkat edınız. hermeslekte olduğu gıbı avukatlık mesleğinde de ıyısı de kotusu de var. dgn kardeş avukatınız dedığınız eylemlerı gerceklestırmısse cıddı ceza alacaktır. güveni kötüye kullanmak sucu nedenıyle ceza alacaktır.

Ben hepsini kastetmedim, yazdığım bölümü tekrar okursanız son kısımda çoğunlukla dediğimi görürsünüz bende istemezdim fakat bu tespit %90 doğru bir tespit malesef avukatlar
zaten çoğunlukla sağlam karakterli adamlar olsaydı ülkenin adalet düzeni hiçbir zaman bu noktada olmazdı. En üstünden en altına bozuk arada üç beş tane düzgün avukatlar var ama onlarda arada kaynıyor.

iyi günler arkadaşlar
trafik kazası geçirdim tazminat olarak 190 bin lira bana 20 bin lira
yargılama masrafı ve vekalet ücreti olarak 210 bin lira parayı
karşı taraf avukatın hesabına yatırmış
avukat ise bana 170 bin lira verdi
20 bin tl de bizden aldı
bende avukata dava açtım ama dava reddedildi
sizce dosyayı yargıtaya göndersem bozar mı
avukatla kağıt üzerinde sözleşme yok
hukukdan anlayan arkadaşlar bi el attarsa çok makbule geçer.

avukat sadece sana ödenen tazminatdan % 10 almış ve bu normaldir, sen hiç vermemekmi istiyordun, vekalet verirken sözleşme yapmadınızmı, normal avukatlık tarefesini uygulamış ve insaflı birisiymiş avukatın,

20 bin tl zaten karşı taraftan aldı
20 bin tl de neden benden alıyo ne kadar masraf yapmış bu
ayrıca insaflı dediğin avukat sigorta şirketindenden
parayı alıp bize vermedi onu araştırırken bunuda öğrenmiş oldum.

bendimde sormak istedigim kamu davasında mahkeme sanıgın lehine karar verip avukat masrafınında ödenmesine karar verirse bu parayı sanıgın avukatımı alır yoksa sanıkmı alır

Önce DGN.ye: Hukuki işlemlerde günün hatta saatin önemi vardır.. Verdiğin bilgilerde tarihleri net olarak belirtmemişsin ve bu husus da özellikle mürürü zaman konusunda net bir cevap verilmesini engellemekte.....Kunta'ya: avukatlık sözleşmesinde davanın kazanılması halinde karşı taraftan tahsil edilecek avukatlık ücretinin müvekkile ait olacağına dair özel bir hüküm yok ise davayı kaybeden taraftan tahsil edilecek olan avukatlık ücretini davayı kazanan tarafın avukatı alır..

dgn ye cvp

sayın dgn geçmiş olsun öncelikle.
avukatın karşı taraftan aldiğı avukatlık kanunundan kaynaklamnan yasal vekalet ücreti dgn bey, sizden aldığı ücret ise size sunulan hizmetin bedeli. aranızda anlaşma olması zorunlu değil: aranızda anlaşma olsa idi sözleşmede belirtilen oranı alacak idi. anlaşma olmadığında ise avukatlık asgari ücret tarifes,i gereği hakkettiği oranı alır. bu da tarife gereği %12 civarında. yani mahkemme kararı yerinde konuyu temyize tasımanız size fayda getirmeyecektır. saygılarımla

Avukat kesin kazanırım dedi 60 bin tl dava açtık ama kaybetti benden 1700 tl aldı.dava açmak için kaybedince karşı tarafa 1535 tl ödedim..kendi avukatım kaybettiği dava tutarının % 15 ini benden istedi..kazansamda kaybetsemde bu parayı ödeyecen dedi..biz böyle konuşmadık dedim ama 6 bin lira zorla aldı benden bu parayı almaya hakkı varmı acaba..

berkemeteatasoy abi avukatlık ücreti sözleşmesi imzaladın mı ? ablam avukatların yanında çalışıyor. ona göre yardımcı olacağım sana inşallah.

Avukatın çakalı tam çakaldır işi kılıfına uydurmak için yasalardan nakaratlı şiir bile yazarlar. Neden böyle diyorsun diyecek olursanız ''Mit Tırları davasındaki Tırların durdurulması talimatını veren ve Adalet bakanından,Validen, ... bir çok üst yetkiliden geri çekilin talimatı almasına karşın Tırları kuşatıp,medya önünde gövde gösterisi sunan Fetöcü Savcı'nın mahkemedeki savunmasını izledim de ondan diyorum. Adam kelimesine kadar kılıfına uyduruyor,çıkar yol bulmuş gibi;ama kanunlarda bazı mevzular yoruma açık/esnek olduğundan ve muhtemelen mahkemeye de sayın üst yetkili mercilerimizden talimat gelmiş olsa gerek ki :) Fetöcü savcı layık olduğu cezaya çarptırılıyor. [SIZE=3][Youtube'da var mit tırları davası ile suçlu bulunan savcının savunması...][/SIZE]

Senin benim gibi adamlar,yasa papağını olup bu konularda cambaz olanlar ile zor baş eder,işler avukatına ve elindeki resmi belgelere kalmış artık. Allah yardımcın olsun.

günaydın..Evet imzaladım..MAKTU VE NİSPİ ÜCRET..İŞ BU SÖZLEŞMEDEKİ İŞLER İÇİN % 15 YARGILAMA GİDERLERİ İÇİN 1,000 TL MENFAATİN % 15 NİSPETİNDE AVUKATA AVUKATLIK ÜCRETİ ÖDENECEKTİR.

DİYE YAZIYOR AMA BU OLAYDA MENFAAT SAĞLANMADIKİ

anladım abi yazdığını ablama yolladım. dur bakalım ne yazacak ona göre bakacağız artık.

Merhaba
Avukatlık kanunu gereği avukatlar ücretsiz iş yapamazlar avukatlık kanunu asgari ücret tarifesinin altında ücret kabul edemezler.Avukatınızın bu ücreti sizden alma hakkı var ve bu konuda hiç birşey yapamazsın .Başarıya dayalı ücretlendirme Avukatlık kanunu gereği yasaktır.Bu durumda buna dayalı yapılan sözleşmelerinde geçerliliği yoktur.

Üst Alt