Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avukatlık veya adli kuralları bilen var mı? [Hukuk]

musametin

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
merhaba arkadaşlar konuyu doğru yeremi içtim bilmiyorum ama admin e güveniyorum.
başımdan geçen olayı kısaca anlatayım .
bir mağzadan alışveriş yaptım taksitli ve senetli.
kefil istediler 2 kişi kefil oldu. ödemelerimd sorun yoktu fakat son 3 aydır ödeme yapmadım mağzaya telefon açıp 4. ay sonunda ödeme yapacağımı belirttim ödeme yapmak için mağzaya gittim 4 gün önce avukata verilmiş dosyam ve 2800 tl olan borcum toplam 5800 tl oldu ödersen sorun yok dedi 2800 tl lik borç 3000 tl avukat masrafı olurmu ne yapmam gerekiyor bilen varsayardımınızı rica etcem.

İmzaladığınız senetleri görmeden tam olarak birşey söylemek doğru değil. Eğer her taksit için ayrı bir senet yapılmış ise senedin vadesi dolduğunda borçlu durumuna düşersiniz ve alacaklı tarafında icra hakkı doğar. 3 aydır ödeme yapmamanız icra hakkının doğduğunu gösteriyor. Mağazaya telefon açmanız durumu değiştirmez. Artık hukuken borçlu konumundasınız ve alacaklının sizden borcu tahsil edemez ise diğer kefillere gitme hakkı var. Mağazanın avukatı ile görüşün belki borç indirimi konusunda biraz pazarlık şansı olabilir.

musametin

merhaba

sana icra dairesinden yazı gelecek geldiginde 5 iş gününde ilgili ve baglı olan mahkeme ye basvurdugunda geregenı yapacaktır mahkeme vatandası bılıncsız sanıyorlar kanunda 3000 tl masraf ve faız gıbı bır madde yoktur saygılarımla

jackal75 teşekkr ederim ne yapcam bilemedim. avukat hiç olumlu konuşmadı sert konuşuyor.

bilgi için teşekkr ederim sağolun.

yukarıda bahsettiğim gibi avukat 5.886 tl para istedi hesabına yatırdım dosyanız kapatılmıştır diye ewrakı gönderdiler.
diğer yandan ewe ihbarnağme gelmiş borcum ile alakalı imzalı teslim almış eşim fakat ihbarnağmede borç tutarı 2.800 avukatlık olduğu için ödenecek tutar 4.890 yazıyor bu parayı 7 gün içerisinde öderseniz dosyanız kapanır yazıyor. yani ben avukatın demesine sözüne güvenerek mecburiyetten parayı 5.800 olarak yatırdım resmi ewrak 4 900 avukat benden haksız para almış olmuyormu bilgisi olan varmı.?

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

Merhaba, icralık olan arkadaşlara bir rehber olması amacı ile İcralık Oldum. Korkmuyorum ! ? İcralık Olan 25.000.000 Kişiden Birisiniz. sitesini kurdum. her türlü sorun ve sorunuza cevap bulabileceğinize inanıyorum.

Bu arada sorunuza kısaca cevap vereyim. söz konusu olan anapara borcu , faiz ve avukatlık masrafından oluşmaktadır. rakamın tam olarak ne kadar tuttuğunu ilgili icra dairesine giderek 'kapak hesabı' yaptırmak sureti ile öğrenebilirsiniz. gerçekten fazla para ödediğinize inanıyorsanız icra dairesine gidip dosya numarası ile kapak hesabı yaptırın. Diyelim ki sizin dediğiniz gibi rakam 4900 TL iken avukat sizden 5.800 TL tahsilat yaptı. Avukatı arayıp makbuzları isteyin. Eğer arada fark var ise avukat bu makbuzları size veremeyecektir. Dava açıp bu tutarı avukattan tahsil edebilirsiniz. dava sonucu oluşacak tüm masrafları da karşı taraf yani haksız tahsilat yapan avukattan alabileceksiniz.

@herkes e iyi günler., aradan 3 sene gibi bir zaman geçmesine rağmen 03 07 2018 tarihinde icra kağıtları geldi.. faiz 2016 yılında başlamış 401 tl karşı taraf vekil ücreti 1800 tl +icra masrafı 1800+401+542=2743 tl.. 220 tl aytırdım kalan 2523 tl avukat bugün aradı 4 taksit te kapatın faiz işlemesin dedi ..böyle adalet olmaz olsun.dedim kolaylık sağlarmısınız faiz silin diye öyle birşey yapamam dedi..bilgisi olan arkadaşlardan ricam bana bir yol göstermeniz faiz durdurabilirmiyim .cimer e her yere şikayet ettim hep alavere dalavere.ben bunu yatırmasam çalıştığım işyerinde maaşıma el koyabilirmi..

Üst Alt