Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayağa kaldıran sandalye için Medikal firma ve SGK arasında dava süreci..? [Hukuk]

dreamchat

Üye
Konular
49
Reaksiyonlar
1
Merhaba sevgili Arkadaşlar. Bir çoğunuz duymuşsunuzdur, Bedensel engelliler için ihtiyaç olan Ayağa kaldıran sandalyenin ücretini Devlet karşılamadığı için ( Bazı veya Bir Medikal firma ) Bizlerin hiçbir Maddi kaybı olmayacağını belirtip, Bizleri gerekli raporları almamız için yönlendirdi,( Bizlerden Vekalet aldı, Bizlere Fatura kesti ) Maddi durumumuz olmadığından bu tutarı ödeyemediğimiz için, Devleti Mahkemeye vererek, Biz engellilerin sağlığı için önemli bir ihtiyaç olan Bu Ayağa kaldıran sandalyenin ücretinin tamamını almamızı sağlamaya çalıştı.

Bizzat Bu şekilde aldığını Bildiğim çok kişi var. Şu anda tahmini 80-100 Engellinin bu davası bu firma tarafından yürütülüyordu.

Şimdi bu iş öyle bir yere geldiki : Neymiş efendim Yargıtay bu firma tarafından Yurtdışından Türkiye'ye kaç adet Ayağa kaldıran sandalye getirdiğini tespit etmiş ve Sgk'yı Dolandırmaya teşebbüsden karşı davaya hazırlanıyormuş! Firma ile anlaşmalı bu Davayı yürüten Avukat, Bu usülsüzlüğü yeni öğrenmiş ve Sürdürdüğü davalardan vazgeçmiştir!

Şimdi burada önemli olan 2 olay var.

1- Davayı bırakan Avukat'ın dediği: Avukat bu davayı bıraktığı için, Davanın düşmesi durumunda Dava olan Mal'ın Tutarının sini Ödemeye mahkum edilecekmişiz! ( Yani yaklaşık 4 bin Tl. ) Medikal firma yetkilisinin dediği: Öyle birşey yok Avukat yanlış biliyor, Avukat davaya katılmazsa dava müracaata kalır 3 ay bekleme süresi başlar ve herhangi başvuru yapılmazsa dava hiç açılmamış gibi olur dedi! Şimdi burada kim doğru söylüyor bilemiyorum! Ancak

2- Sgk Davacı olan kişilerin evine Bu kişilerde bu Araç var mı diye Kişiler gönderecekmiş!

Burada mağdur edilenler zaten geçinmeye durumu olmayanlar, Kimi Belden aşağı, Kimi Boyundan aşağı felçli Kişiler!

Siz büyüklerime sorum, Şimdi bu 80-100 Kişinin durumu ne olacak ?

Aslında dolandırıcılık yok!
Ama var. Engellinin 27000 tl si olmadığı için almadığı şeyi aldım. Parasını alıp sonra temin edicek olmasını anlayan sgk kurnazlık yapıp.
Davayı lehine çevirmiş benim anladığım bu!
Doğrumu anlamışım?

İşin özeti o ama ayrıntılar çok önemli. Medikal firma hiçbir kaybınız olmayak kesin kazanacaksınız diye bu işe bizleri soktu! Bizlerde bu alete ihtiyacımız olduğu için bu işe başlıyalım dedik. Davalı Bir çok kişi İstediği Ayağa kaldıran Akülü arabayı bu yolla aldı! İşin acı tarafı Bizler hem mağdur kaldık hemde suçlu duruma düşürülüyoruz!

dreamchat;

Yok aslında izlenen yol doğruda. Benim anlamadığım siz aletlerinizi alıp kullansaydınız.
Benim anladığım sgk aletleri görmek isteyip siz gösteremeyince size üçkağıtçılıktan dava açmış
Aslında suçlu medikalçi. Uyanıklık yapmış. Hem aklınca ya kazanamassam diye size aletleri vermemiş.
Hem vermiş gibi size dava açtırmış. Sgk bu, yapay uzva 2500 tl yi çok gören bi kurum. Size 27000 tl yi öyle kolay ödermi?
İyi hesap etmek lazım. Elinizdeki hakkınızı kendi lehine çevirmiş. Akılsız medikalci yüzünden. bide sizin başınızı belaya sokmuş.

Sizin suçunuz aracı neden alıp kullanmadınız? Madem kesin davayı kazanacak?:confused:

Firma ithal ettiği üründen fazlasını sgk'ya satmışsa, sgk dolandırılmış demektir. Bu durumun tespiti halinde firmanın ve ürün almadığı halde almış gibi işlem yapılmasına izin veren müşterilerin aleyhine dava açılması kaçınılmaz...

Firma, "ürünü şimdi değil, davayı kazandığınız zaman teslim edeceğim" mi dedi? Yani, elinizde sandalye felan yok mu?

Bu firma aynı yöntemle (ilk önce fatura kesip sandalyeyi teslim etmeden parasını sgk den aldıktan sonra verdi ) daha önce bazı omurilikfelclilerine bu sandalyeden verdiği için referansına güvenip bende 2007 yılında bu firmaya vekalet verdim ve sgk yi mahkemeye verdik,şimdi yukarıdaki yazılanlar gibi sgk nin avukatının ortaya çıkardığı sandalyeleri verneyip sadece faturalandırdığı için mahkeme aleyhimize döndü...
Firma ile görüştüğümüzde yukarıda yazdığı gibi takipsizlik kararı çıkabilir diyor ama kesin degil çıkmayabilirde,eğer takipsizlik çıkmaz ise davayı kaybetmiş davalı olarak yukarıdaki bedel yani fatura edilen meblağın % 12 sini ödemek durumunda kalabiliriz...
Şimdi bir kaç arkadaş ile beraber bu parayı ödemeden nasıl kurtulabiliriz diye çareler arıyoruz.

bence bu işi ciddiye alıp kapatmak gerek yoksa işin sonu görünmüyor.devlet nitelikli dolandırıcılık,devleti zarara uğratma vb. konulardan dava acarsa sonuçları çok acı olabilir.şebeke kurup devleti dolandırmak gibi bir şey oluyor bu yazılanlar. kolay gelsin.

OturanBoğa;

Evet kazanınca vereceğim dedi ve hiç bir kaybınız olmayacak dedi!

Firmanın Sgk'ya birşey sattığı yokki! Firma bizler gerekli tutarı veremediğimiz için henüz ürünleri yurtdışından getirememiş! Sigorta'da bunu tespit etmiş. Siz almadığınız bir şeyin Parasını istiyorsunuz diyor! Ama Bu şekilde aynen davasını kazanan ve Ayağa kaldıran akülü sandalyeyi alan çok kişi var! buna ne dersiniz ? Ortada bir yanlış varsa bu yanlış herkese uygulanmalı değilmi ?

necoist;
Arkadaşım birlikte hareket edelim ki güçlü olalım.

Buradan konuyu takip etmeye çalışalım.

Orcun bey firma hakkında dava acsak ne olur bize bir yararı dokunmazki,biz şu an üzerimizdeki davayı halletmemiz lazım.o sonraki iş.

Siz almadığınız bir şeyin Parasını istiyorsunuz diyor! Ama Bu şekilde aynen davasını kazanan ve Ayağa kaldıran akülü sandalyeyi alan çok kişi var! buna ne dersiniz ? Ortada bir yanlış varsa bu yanlış herkese uygulanmalı değilmi ?

Arkadaşım öyle kolay olsa bende 50 000€ luk protezimi alırdım.
Hangi firmaymış bu? Bana protezi versin dava açalım nasıl olsa kazanıcaz. Dava bitince sgk dan alır parasını...:confused:

Siz şu durumda sulusunuz. Almadığınız bişeyi aldım diyerek sgk yı dolandırmaya kalkmış görünüyorsunuz.
İşiniz çok sakat. Devlet bu şakası olmaz... Başbakanı asan size ne yapmaz ki...:confused:

Orcun bey firma hakkında dava acsak ne olur bize bir yararı dokunmazki,biz şu an üzerimizdeki davayı halletmemiz lazım.o sonraki iş.

Burada önemli olan birlikte adım atmamız ve Forum yetkililerinden veya Hukuki konusunda bilgi sahibi olan Arkadaşlarımızın görüşlerinden faydalanabilmemiz.

saww;

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma arkadaşım,daha önce aynı şekilde t sandalye alan arkadaşlar var.bilerek konuşuyoruz burada kafadan atmıyoruzki.

Almanı bende isterimde. Bilgi sahibi yap bizide o zaman.
Ben de protez istiyorum. Medicalcine söyle benim adıma 50 000€ luk dava açsın...

Hangi medicalmiş açıklarmısın. Bizde başvuralım.

Bence bu konuda SGK ile toplu olarak görüşmeye çalışın. Durumu anlatıp, sorunun çözülmesi için orta yolu bulmaya çalışın. Başka türlü olay aleyhinize gelişecek gibi görünüyor.

OturanBoğa;

Sevgili Arkadaşım Sgk ile toplu olarak görüşmeye çalışın diyorsun, iyi diyorsun güzel diyorsunda bu nasıl olacak ki ? Toplansak max 10 15 kişi belki! Hadi toplandık Nereye kime gideceğiz ?

O 10-15 kişi bir araya gelip Ankara SGK'ya gidin... Öncesinde Hukuk Müşavirliği ile randevu ayarlayın tabii. Bence başka türlü bu davadan zarar görmeden çıkmanız zor.

HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ - Mahmut ÖZBAY: 0312 431 57 33 & 0312 435 96 71

[SIZE=2]Bu yolla sgk'yı dava edenlerden biriyim.Yazılanlar pek iç açıcı değil.Konuya hakim bir avukatla görüşmek ya da bilgi almak iyi olacaktır..5 yıldır davanın sonuçlanmasını bekliyoruz.Bulunduğum şehirde ünv. hastanesi dahil 3 kez rapor alındı.Mahıkeme yeterli görmemiş olacak ki İstanbul'a adli tıpa yönlendirdi.Oradan da rapor alındı ve gelinen nokta koca bir belirsizlik.
[/SIZE][SIZE=2]
ehdd.org dan Adem Kuyumcu'nun Facebook'da konu ile ilgili şöyle bir açıklaması var.[/SIZE]
Türkiye Omurilik Felçlileri - Duvar | Facebook

Medikal bir firma tarafından Omur ilik felçlilerini ayağa kaldırabilen yaklaşık 27.000.-Tl civarındaki sandalyelerin temini konusunda 5 yıldır devam eden davaların bir kısmı olumlu sonuçlanmış olsa da " Firmanın Akülü Sandalyeleri teslim etmeden, parasını tahsil etmek için vekaletini aldığı engellilere SGK ya karşı açtırdığı davalarda SGK avukatı akülü sandalyelerin teslim edilmediğini tespit etmiş ve ispatlamıştır.Bu durumda akülü sandalye aldım paramı ver diyen engelliler devleti dolandırıcılık suçu işlemiştir. Davalar tektek düşmektedir ve her düşen dava için bu konuda vekalet veren engelli fatura tutarının sini mutlaka icra yoluyla ödemek zorunda kalacaktır. Firmanın birşey olmaz demesine inanmayın ve hemen isminizi, dosya numaranızı ve iletişim bilgilerinizi derneğimizin e posta adresine yollayınız. hepinizin birden başvurusu ile bu mahkeme masrafından kurtulma imkanı olabilir avukatlarımız bu konuda çalışmaktadır. Herbir dosya için yaklaşık 3.000.-TL ödemek zorunda kalacaksınız. e-posta : bilgi@ehdd.org

Arkadaşlar öncelikle gecmiş olsun
İyi Ki buraya üyeyim benimde kol protezleri yapılacak . iki kolumun biri elektronik biride mekanik olaçak, ben iki kolumun elektronik olsun istiyorum. Medikal bana alırsın ama mahkemeye ver kazanırsın biz kolları yaparız diyor. Bu da sizin konuyla benzerlik taşıyor.
Madikalcilere fazla güvenmiyorum, içlerinde iyiside var, ama genelde yeni bu işe girenler var iyi para kazanc sağladığı için işi bilende bilmeyende yapıyor. Bizim yaşamımıza bazıları destek olurken bazıları da bizim sgk başımızı belaya sokuyorlar. Çok dikkat etmeliyiz bunlara.
Çoğu medikalciler birbirleriyle koordinatlı çalışıyorlar. Dürüst olarak 5 veya 10 medikalci var, 4 tane buldum dördü bir birleriye tanışıklı iş yapıyorlar bu 4 firmanın ikisi yolsuzlukla cuçlanıyor diğerleri de bunların yandaşları gibi geldi bana.
Tekrar geçmiş olsun arkadaşlar.

Üst Alt