Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayaklarımda güç kaybı oluyor ama doktorlar nedenini anlamadı?

xenophanes

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar yaklaşık iki aydır ayaklarımda hissizlik var sol ayağım sanki topallıyor yürürken çabuk yoruluyorum ve ayaklarımın önü bazen yürürken yola sürtüyor düşeek gibi oluyorum urfadaki doktorlar pek anlam veremiyorlar hastalığım ne olabilir ne yapmalıyıyım sizce

MS olma ihtimali var, inşallah değildir. Belden bir sıvı alınarak test ediliyor

Allah rızası için bi yardım edin

merhabalar arkadaşlar urfada yaşıyorum yolda belli bi yürüyüşten sonra ayaklarım kasmaya yürüyememeye başlıyorum az önce yine düştüm ayaklarımın önü sürttü ve yüz üstü kafam zank diye yere yapıştı şu an moralim çok kötü doktorlarda ne olduğunu bir türlü bulamadı bu tarz bir hastalık yaşayanlar oldu mu aranızda acaba ayaklarımda uyuşma var sanki sol ayağım diğerine göre daha kısa 2-3 ay öne bunların hiçbiri yoktu ne yapmalıyım acaba ?

merhaba arkadaşlar kaslarımda sıkıntı

arkadaşlar merhaba yürüme sıkıntısı yaşıyorum güçsüzlük de var ama görmede ve ellerimde herhangi bir sıkıntı yok belden sıvı alalım dediler yaşım 31 ne olabilir acaba lütfen bir akıl verib

xenophanes

Hangi hastanede gördüler sizi? Aynı oranda olmasa da ellerinizde de güçsüzlük var mı? Yutma, çiğneme, konuşma fonksiyonlarında farklılık var mı?

kardeş nörolojiye bi git emg yapsınlar.guillan barre sendromu da olabilir.ilk böyle başlar 2009da bendede olmuştu 1 ay tedavi gördüm geçti.nörolojiye randevu al.

urfa harran üniversitesi araştırma hastanesi ellerimde gözlerimde herhangi bir güç kaybı yok kas ve emgler de normal çıktı ne olduğunu anlayamadım bir türlü

Merhaba
polinörapati olabilir EMG çektirin mutlaka.
ve kas değerlerinizi ölçtürün
Bendede polinöropati var hızlı yürüyemiyorum koşu zaten yapamıyorum. güçsüzlük ve çabuk yorulma mevcut.anlattıklarınız polinöropati ile çok uyumlu
Geçmiş olsun

xenophanes Bir doktoru kafan almadı ise diğer doktora görün. Bir kaç doktor bizimde gezdiğimiz oluyor hepsi farklı cümleler kullanabiliyor. Bir kaç doktora göründükten sonra zaten olayı onlar çözemese bile sen çözersin.

Bir Türlü Teşhis Konulamadı

Merhaba Arkadaşlar 32 yaşında bir erkeğim.
Ayaklarımda uyuşma ve yorgunluk verdı bildiğiniz 50 mete yürüyemiyordum en son baya kötü oldum ve adana balcalı hastanesine gittim
bana 16 gün boyunca başta 125mg kortizon sonra iyi geldi diye 1000erlik verdiler ve ayağa kalktım.
Ayağa kalktım ama belli bir süre geçtikten sonra yine ağrı ve yorulmalar başladı sanki sol ayağım yerden gidiyor gibi oluyor ve bel ağrısı da var.Kortizon hap olarak alıp attığımda biraz kendime geliyorum ne yapmalıyım gece idrar kaçırması da var yatağa çok sıkıntılıyım neler yapabilirim kortizon iyi geliyor arada kafama göre atsam mı ?

İdrarda sıkıntı

merhaba arkadaşlar idrarımı tutamama sıkıntım var yani özellikle dışarı öıkınca hareket edince bi kereden idrarim geliyor hemen wcye yetişmem gerek bir de geceleri uyurken kaçıtıyorum bir ilaç aldım MICTONORM SR 30 MG yine de pek fayda etmedi özellikle gece kaçırmaları için neler yapmalıyım evliyim benim için büyük sıkıntı oluyor.

Geçmiş olsun,
Öncelikle bir iki soru soracağım bunları cevaplarsan yardımcı olmaya çalışacağım...

1.Kontrastlı Beyin MR çektiler mi?
2.İğneli EMG çektilermi ?
3.Tam kan sayımı yapıldımı, mutlaka yapılmıştır VBC CRP değerlerin kaç hatırlıyormusun?
4.Ailende 1. derece yakınlarında Psikiyatrik hastalıkları olan varmı?
5.Bu bahsettiğin şikayatlerin Elerinde ve kollarında da varmı ve hırzla ilerlediğini düşünüyormusun?
6.konuşma da bozukluk Konsantire olmada güçlük çekiyormusun ?
7.Boyun fıtığı, omurga düzleşmesi, bel fıtığı disk kayması varmı?

Hastalıkların belirtileri birbirine çok benziyor şayet sağlıkla ilgili bir şey varsa çoğu hastalığın belirtilerini okusan tıpkı bendeki gibi diyebilirsin,

o bacaktaki halsizlik,ağrı,yorgunluk bende çektim, 1 kilo bir şeyi kaldıramıyordum o kadar halsizdim ki,yolda kamlumbağa gibi yürüyordum çünkü yürümeye halim yoktu, bende gittim hiç bir nedeni bulunamadı ve sinirsel denildi antidepresan verdiler ve ben içtikçe o ağrılar o sorun daha çoğaldı,bunu antidepresan tetikledimi diyemiyorum şayet bu sorun fazlalaşıyorsa demek ki sorun başka bir şey o sorun ilerliyor derken hastanede çalışan bir hemşire vardı o bana dedi ki bacaklarında sertlik var bana b12 iğneleri vurdu ve o bana çok iyi geldi,d vitamini kullandım,demir kullandım ve o halsizliğim o güç kaybı gün gün gitti,1 kilo kaldıramayan ben daha ağır kiloyu kaldırmaya başladım,

çok yürüdüm uzun saatler yürüdüm,antidepresanı bırakalı 4 yıl oldu, ben o kadar doktora gittim hiç bir doktor vitaminin düşük demedi ve gerçekten düşükmüş ve geçen senede gittim b12 düşüktü yine doktor d vitaminini yükseltelim dedi ki ben ara ara d vitamini almama rağmen yine orta seviye demek almasam yerlerde sürünecekti,b12 vitaminini o iğnelerden sonra tablet olarak aldım ki o kadar kullandım ve artık yeter dedim doktora gitmeden 2 yıldı heralde bıraktım ve yine yerlerde sürünüyordu

nedeni her şey olabilir yine buna doktor karar verecek, şundan bundan teşhis zor,doktorlar bile doktorken bir hastalığı teşhis etmekte çok zorlanıyorlar hele bazıları gerçekten bu mesleği hiç hak etmiyorlar,faydasından çok zarar verebiliyorlar.

Buradan teşhis tanı koymak elbette imkansız ve saçma olur...

Arkadaşı hekimler illaki detaylıca muayene etmişlerdir gerekli tetkikleri yapmışlardır bunda hem fikiriz.Ama sizinde dediğiniz gibi bazı hekimler işini doğru yapmıyor baştan sağma yapıp yolluyor, ona istinaden bir iki soru sordum...

Buradan teşhis koymak ve şu hastalığın var demek pekte sağlıklı olmaz, sadece bildiğimiz kadar fikir görüşü ve yönlendirme yaparız o kadar....

Üst Alt