Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı şartlarda bir başka malulen emekli neden benden daha yüksek maaş alıyor..?

ayhanhazar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle böyle bir forum yaptığınız için teşekkür ederim .. Ellerinize sağlık ..

Benim bir sorum olacak sizlere cevaplayabilirseniz sevinirim.
Babam , 1992 yılı ssk başlangıcı olup .. 570 gün Ödenmiş Sigortası Mevcuttur.
Sonra biz bunu çiftçi bağkurunu ödedik .. 750 gün dolayında bir rakam.
Birde askerliği bi nakten ödedik 20 ay olarak ..
Kalp Hastalığım , ve diğer yan hastalıklar neticesinde %60'ın üzerinde İşgöremez raporu aldık. Malülen emekli olduk. Emekli Maaşı olarak 360 TL. Alıyoruz . Fakat Çevremizde malülen emekli olan bi kaç kişi bulduk (Çiftçi Bağkuru - Malülen Emekli ) .. Onların Maaşları Bizden oldukça yüksek Bizim gibi aynı şekilde 1800 günden emekli olmuşlar Fakat dediğim gibi Maaşları bizden oldukça yüksek .. Bununla ilgili ne yapmamız gerekli .. Bizdeki koşullar ve maaş normalmi değilse bu konuda ne yapmamız gerektiği hakkında yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim .. (Madde 27'ye göre Mallülen emeklilik maaşı 9000 iş gününden hesaplanması gerekmiyormu ?)

İlginiz İçin Çok Teşekkür Ederim , İyi Çalışmalar.
Kolay Gelsin.

Arkadaşım emekli maaşınızın yanlış hesaplandığını düşünüyorsanız emekli olunan kuruma emekli maaşınızı yeniden hesaplanması için dilekçe ile müracaat etmeli ve sonucu tam olarak öğrenmelisiniz..
Burada kimse size şu kadar net maaş alacaksın diyemez sadece tahminde buluna bilirler.

Merhaba daha önce yazıldığı gibi en iyisi kurum a dilekçe vermektir. Ancak şu duruma da dikkat etmenizi öneririm. SGK yeni yapılandırılan bir kurum öncesinde SSK ve Bağ-kur Ayrı ayrı kurumlardı. Dosyanızı inceletin. SSK bağkur a işlenmemiş olabilir Ayrıca askerlik borçlanması yapmış olsanız bile ekranda görünmüyor olabilir. bu tip sistem hataları ve dosya aktarımında yanlışlıklar sık sık olabiliyor. Dilekçe verdiğinizde verilen dosya no yu vs kaydedin ileride lazım olacaktır

Bağkur'dan malulen emekliilkte maalesef oldukça az maaş bağlanıyor (Hele de 1 ekim 2008'den sonra)... Onun için her zaman çalışan statüsünde emekli olunmasını öneriyorum...

Bence de maaşın yeniden hesabedilmesi için sigorta müdürlüğüne başvuru yapın. Bana da az geldi aylık...

" Malûllük aylığının hesaplanması, başlangıcı, kesilmesi ve yeniden bağlanması MADDE 27- (Değişik: 17/4/2008-5754/15 md.)" Gereğince bizim maaşımız bu maddeye göre 9000 iş gününden mi hesaplanıyo ona göre tarım bağkurunun en yüksek maaşını almamız gerekmiyomu .. 9000 iş gününden hesaplandığını var sayarsak bilgiendirirseniz sevinirim ...

Hayır hayır, 9000 gün kamu çalışanları için geçerli. ssk (4a) için ise bu rakam 7200 olarak uygulanır. Ama bağkur (4b) mensupları için bu alt sınırlar öngörülmemiştir.

Yine de ben bağlanan aylığın yanlış hesaplandığını düşünüyorum. Bence zaman kaybetmeden aylığın yeninden hesaplanması talebiyle itirazda bulunun.

Bunu hesaplatmak için bir dilekçe örneği gönderebilirmisiniz Acaba ?
Gerçekten çok teşekkür ederim .. Çok Sağolun..

ayhanhazar kardeşim konuyla ilgili değil ama san bir sorum olcak.!! babanız hastalıkları demişsiniz! birden fazla hastalıklamı malulen emekli oldu babanız??? Eğer öyleyse hangi tarihlerde başvuru yaptınız? nezaman onaylandı? sgk dan gelen yazı kısaca yazarsanız çokkk memnun olurum.. teşekürler....

raporun derecesi hakkında bir bilgimiz yok bizimde heyete girdiğikten sonra 6,7 doktor kusurlu tanı koydu ama asıl babamın hastalığı baypastan ameliyat oldu sadece kalp hastalığından da emekli olmuş olabilir derecelendirme yi biz bilmiyoruz başvuruya gelince aşağı yukarı 3,4 ay uğraştı babam bir devlet bir de ünüversite hastanesinde heyete girdi heyet rapor düzenliyor bağkurun kuruluna sunuyor bağkurun kurulu uygun görürse emekli olabilir uygundur diyor emekli oluyorsun yazının örnrği yok bizim elimizde herşey dosyada çabuk sonuçlanması için evrağı devamlı telefonla sormak takip etmek gerektiğini biliyorum birde 01,12,2010 da onaylandı

peki malulen emekli olduğunuzu nasıl öğrendiniz? telefonlamı? eve veya her hangi bir adrese resmi yazı gelmedimi??

Özel bir dilekçeye gerek yok aslında. Sigorta müdürlüğüne gittiğinizde belki de size matbu bir evrak verirler... Olmazsa, "maaşımın hatalı hesaplandığını düşünüyorum. Yeniden hesaplanarak gerekli düzeltmenin yapılmasını arz ve talep ederim" demeniz yeterli.

Üst Alt