Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimi H sınıfına nasıl dönüştürebilirim?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Benım su an elımde B sınıfı ehlıuyetım var 14 aydır trafık kazasından omurılık felclısı oldum.. Engellıler ıcın H sınıfı ehlıyet oluyormuş, ne yapmam gereklı...

"Elle kumandalı özel donanımlı otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli sağlık kurulu raporu alacaksınız.
Ehliyetinizi değiştirmek için sürücü kursuna yeniden yazılacak ve sadece tarafik dersine tabi olacaksınız.

sadece trafık dersıne tabı tutulacam sınava gırecekmıyım trafık sınavına..?yada dıreksıyon..?

B sürücü belgesine sahip olup daha sonradan vücüdunda özür oluşan kişiler.Herhangi bir sınava tabi tutulmadan Devlet Hastanelerinden alacakları yeni bir H sınıfı sürücü olur raporu ile Emniyet Trafik Şube Müdürlüklerine müracat edip,eski sürücü belgesini iade ettikten sonra H sınıfı ehliyet alabilirler. (daha once sıstem boyle ıdı ama son bır kac yılda değısmıs olabılır. En yakın herhangı bır surucu kursuna telefon acarsan detaylı bılgı verırler)

hakanarslan kardes evet haklısınız sanırım halla oyledır..tşk cevap ıcın.

Bu konudaki yönetmelik değişti.Yukarda yazdığım Trafikten amacımda direksiyon sınavına tabi tutulacaksınız.Aksi takdirde H sınıfı Ehliyet alamazsınız.

arkadaslar sımdı ızmırde emnıyet mudurlugu'nun ehlıyet ıslerıne bakan servısını aradım. Trafığe basvuruyoruz onlar bızı hastaneye sevk edıyorlarmıs. B sınıfı ehlıyetı ıptal ettırıp yenıden ehlıyet kursuna yazılıp. sınavlara gırecegımız soylendı.

Galiba bıldıgım kadarıyla sadece dıreksıyon sınavına tabı tutulur kısı.merak ettıgım nokta.ben 14 ay trafık kazası gecırdım bunun ıcın 24 ay falan gecek denılıyor dogrumu boyle bır sey varmı.?=?????????????

Üst Alt