Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babaannem vefat ederse adına alınan araç kime intikal eder?

devil67

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
babannem alzheimer hastası ben bakıyorum. engelli raporu üstünden araç almak istiyorum. amcam ve teyzemle konuşmuyoruz. babannem rahmetli olursa onlarda pay isteyecek. arcın parasını ben ödediğim için miras olarak sadece bana düşme hakkım olur mu ?

devil67

Parayı istediğiniz kadar siz ödeyin. Evet siz ödemiş olabilirsiniz ama vefat durumunda yasal mirasçıların hepsi hak sahibi olur. Yasal olarak parasını sizin ödediğiniz ispatlanamaz. Ruhsat engelli adına olacaktır. O yüzden baştan anlaşmadan girmeyin bu işe.

burdaki bir büyük sıkıntı da babaanneniz 5 yıldan önce vefat ederse aracın ÖTV sini de ödemek durumunda kalırsınız.

ihtiyaç mıdır bilmem ama belli bir yaşın üzerindekiler için araç alımını hiç tavsiye etmem.

Merhaba.
Babamızı maalesef kaybettik. Uzerine kayıtlı 2 tane araç vardi. 1 tanesi ötv muaflı yeni alındı.
2 kardeşiz ve annemiz sağ. 2 aracıda karşılıklı mirascılar arasında feragat ederek kardeşler ayri ayrı üstlerine alabilir mi ?
1. Arac - 1. Kardeşe ruhsat (anne ve 2. Kardes feragat edecek)
2. Arac - 2. Kardeşe ruhsat (anne ve 1. Kardes feragat edecek ve 2. Kardeş ötv muaf olduğu icin 5 yıl satamayacak)
Bu şekilde olacak umarım anlatabilmisimdir.
Yol gösterirseniz sevinirim. Saygılarımla.

Veraset intikal beyannamesi doldurma

Hayırlı akşamlar arkadaşlar.
Babam vefat etti. Veraset intikal beyannamesi dolduracağım, aracın 5 yılı henüz dolmadı. Beyannameye rayiç bedel yazılıyormuş. (araştırdığım kadarıyla). Yine de sizlere sormak istedim. Ötv li halini mi yazacağım (Türkiye Sigortalar Birliğinden sorgulama yaptım. Ötv li 2. el rayiç değeri çıkıyor . 500 küsür bin liraya aldığımız araç ,yaklaşık 1 milyon rayiç bedeli çıkmakta). Yardımcı olursanız memnun olurum.

Merhaba hocam;
%90 engelli raporu ile annem adına araç aldık.Annem 3 martta vefat etti.Babamla beraber 6 kişiyiz arabanın tüm ücretini ben ödedim.Mirasçılardan biri icra takibi var ve ben aracı kendi adıma geçirmek istiyorum.Diğer mirasçılar feregatname sözleşmesi yaparak bu işlem yapılabilir mi ? Annem adına sadece engelli araç var onun dışında herhangi bir malvarlığı yok.

2)Diğer sorum ise şu icralık olan kardeşimin ötv payını ödeyip onu listeden çıkarabilir miyim? yada reddi miras ile kendisi çıkabilir mi ?
3)Arabaya henüz haciz konulmadı olması durumunda kardeşimin payına mı haciz gelir araç bu durumda satılır mı ?
4) Herhangi bir işlem yapmasam 5 sene sonra kendi üzerime alsam sorun olurmu ? Sigorta kasko annem üzerinden yapılır mı yine ?

Cevaplayabilirseniz sevinirim teşekkür ederim

Üzerinde herhangi bir malvarlığı yoksa sadece ötv ile alınan araç varsa durum nasıl oluyor ? Ayrıca mirasçılardan birisi icra durumu var bu durumda araca haci gelirse sadece kendi payı kısmına mı geliyor ? aracın tamamnını tek bir kişi ödemiş olsa bile bu durumda ne yapılabilir ?

4 yıl önce babaannem üzerinden araç aldık babam varisi,ninem demanstı.
Babaannemin 3 evladı var.
Şimdi babamın üzerine aracı almak içine ne prosedürleri uygulayacağız nerelere gideceğiz ?

Bir de diyelim babam üzerine aldı aracı herkes kullanabilecek mi otomobili ?

Herkese merhaba;
Babamın engelli raporuyla bir araç satın aldık,babam bir süre sonra vefat etti.
Böyle bir durumdan sonra aracın trafik tescil işlemleriye ilgili sırasıyla neler yapmalıyız.
Veraset ilanı çıkardık.
Aracı ötv ödememek için mirascılar adına çıkarmayı düşünüyoruz.

Üst Alt