Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam devlet memuru olduğu için 2022 alamaz mıyım?

muharremk

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Değerli büyüklerim ben 2003'te aldığım %80 engelli Raporum mevcut kaymakamlığa özürlü maaş'ı almak istediğimi belirttim
onlar benden gerekli evrakları istediler ve bende isten evrakları tamamlayıp teslim ettim ailem ile yaşıyorum ve babam'ın devlet memuru olduğunu belirterek oturuduğumuz evin babamın üzerine benim de değil yani kendimize ait olduğunu beyan ettiler ve talebim'i red edildi değerli büyüklerim ben 18'yaşımı doldurduğum andan itibaren babamın üzerinden düştüm' ve mecburen çalışmaya başladım Defterdarlık vergi muafiyeti kağıdı aldım ben malulen emeklilik olsun engelli maşı olsun devletin sunduğu engellilere yapılan yardımların hiç ama hiç birinden yararlanamıyorum neden hep bana denk geliyor bu taraz olaylar anlamış değilim sadece özürlü kartım var belediye otobüsleri metrobüs tranvay şehirler arası ulaşımlarda vb gibi şeyler dışında özürlü maaşı olsun malulen emeklilik olsun bu tarz durumlardan ben faydalanamıyorum.

şartlara uygun olmadığın için olabilir mi?

bende bu devletin engellilerinden biriyim ama elimde olan evraklarımı sunduğum halde kabul edilmiyor anlamsız

evrak derken raporu kastediyorsanız şu bilin. isterse yuzde yuz raporunuz olsun ilgili Kanun gereği bu aylıklar muhtaç engellilere yapılır. muhtaçlık tespiti yapılırken de hanedeki kişi başına düşen aylık gelir esas alınır (sgk'lı çalışmak vs gibi aylık almaya engel durumu yoksa tabi).
eger sizin hanenizde kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL altında değilse 2022 aylıgı alamazsınız kanunen.

bu konuda mücadele etmenizden başka seçenek yok. ya kamuoyu baskısı oluşturur mevzuat değiştirirsiniz ya da olana razı olursunuz.

Üst Alt