Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam ölürse zihinsel engelli kardeşimin velayetini kim alır? [Hukuk]

MELEKDERYA

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
Mrb Arkadaşlar bu soruyu bir arkadaşım soruyor...kendisinin diliyle naklediyorum:''Benim 20 yaşında down sendromlu bir kız kardeşim var.Zihinsel engelli kişilerde yaş söz konusu olmadan velayet gibi bir durum var mıdır?Eğer varsa babam öldükten sonra kız kardeşimin velayeti ve evde bakım aylığını benden dört yaş büyük abime mi verirler?...Yengem ve abimin bakamayacağını düşündüğüm için de velayetini ve bakım aylığını ben almak istiyorum..kardeşimi babam ölünce yanıma almak istiyorum bu konuda ne yapabilirim nereye başvurmam gerekir?Bilgisi olan arkadaşlar cevaplar ve yorumlar yazarlarsa sevinirim.Teşekkür ederim.İyi günler.''

evde bakım aylığında velayet olmaz ki. Kim bakıyorsa ona ödenir. babanız bakıyorsa ölürse maaş devrolmaz. kim bakımını üstlenirse ona ödenir. abiniz bakacağım derse kardeşler arasında düşünce ayrıcalığı varsa başvuracağınız yer adliye. Adliyelerde özürlü hizmetleriyle ilgilenen bölüm var. Yolu gösterirler.
Kim öle kim kala. Gelecek gelmemiştir, gelirse içinde olacak mısınız . Geleceğin planını yaparsanız bugünü yaşayamazsınız..
Bugün içinde olduğunuz gündür ,kardeşiniz için bugün ne yapabiliyorsanız ona bakın.
arkadaşınızın yapacağı en akıllıca davranış budur

Üst Alt