Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın borcu yüzünden anneme ve evimize haciz gelir mi?

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
2
Babam Turkcell'e olan borcunu ödeyemediğinden hakkında haciz kararı verilmiş.Annemle babam ayrılar ve babamın başka yerde ikametgâhı görünüyor fakat annemin telefon hattı onun ismine kayıtlı olduğu için anneme de haciz kararı çıkmasıyla ilgili mesaj geldi.Sorum şu : Babamın borcundan dolayı bizim eve haciz gelir mi?Ben psikozum,bu sıkıntı bana yetmiyormuş gibi bir de bu olay başıma çıktı zaten iyi değilim kafayı yiyecem...

Ev kimin üzerine annenizin mi babanızın mı ?

Hat sahibi babanız bu da demek oluyorki borçta onun ve onun adına kayıtlı malların üzerine olur. Yani sizin evinize yada varlıklarınıza herhangi birşey olmaz. Sonuçta annenizin bir bağı yok bu olayla hat sahibi kimse borçta onundur. Turkcellde 6 yıl çalıştım m etmeyin en net bilgi budur sıkmayın canınızı

Bildiğim kadarıyla artık haciz gelmiyor. borç kimin üzerine ise çalışıyorsa yada emekli maaşının belirli bir kısmına el konuluyor diye duymuştum

caqla
Çok teşekkür ederim.O mesajı görünce dünyam başıma yıkılmıştı.Normalde haciz olayının kalktığını biliyordum demek ki kalkmamış..

Şefika
Ben de öyle biliyordum.Eğer bildiğimiz gibiyse bunların yaptığı yasadışı...

Şimdi borç Baba üstüne gelince seviniyormusunuz?😊
haciz asla kalkmaz borç kesin alınır

Ne kadar da komik!!Onun düşüncesizliğini niye biz çekelim?Onun yüzünden hastalandım ben!İnsanlar bilmedikleri birşey hakkında konuşmaya ne kadar da meraklı!!

Haklısın o zaman😊
Ceksin cezasini

Arkadaşlar bu konuda ne yazık ki sıkıntım bitmedi.Bugün bir kadin avukat annemin numarasından bizi aradı ve icra takibi baslatılacağını bildirdi.Ben de bu borcun babamı ilgilendirdiğini ve babamın bizden ayrı yasadığını söyledim.Kadın bu durumu arastiracağını eğer yalan söylüyorsanız hakkınızda dolandırıcılıktan işlem yapılacak dedi.Ben de o zaman araştıd dedim ve sinirlenip yüzüne kapattım.Sizce ne yapmam gerekir?

plüfovil93

Borç babamın adına olduğu için annen ve senden bir kuruş bile alamazlar. Kadın avukat sizi korkutup parayı bir şekilde tahsil etmek istemiş. Avukatı engelle gitsin.
Baban emekli ise icra dairesi babanın maaşına haciz koyamaz.
Avukat tekrar ararsa sinirlenip hakaret etme, sakin konuş durumu anlat bir daha bizi rahatsız etmeyin dersin.

Yok hocam rahat ol. Ben de aynı duruma düştüm. Eve tebligat gelince burada oturmuyor deyip almayın, alırsanız eğer icra dairesine gidip borcu kabul etmediğinizi bildirip itiraz edin.

EDİT: Ayrıca bazı şeref yoksunu avukatlar taa kaynanama bile benim babamın hacizli olduğunu ve kaynanamı da korkutup kaynanama da hacize gelecez diye mesaj atmıştılar. Hala aklıma gelince ağır ağır sövüyorum.

icra memuru olarak söyleceğim borç borçlu kişiye aittir anne,baba,eş,çoçuk ve 3. kişileri ilgilendirmez borçlunun ikametgahın icra memurları gider ve evde 2 tane eşya varsa (2 tv 2 buzdolabı vs.) birini alır gider evinde alacak birşey yoksa ilk sgk işe girdiği an maaşına haciz gelir babanızın ikametgahı sizin evinizde olmadığı için sıkıntı yapmayınız arayan avukata sakın ve tatlı dille derdinizi anlatınız yada hangi icra dairesindeyse borçu o icra dairesine gidip dosya numarası içerisine borçla alakam bulunmamaktadır dilekçesi verebilirsiniz aklınza takılan soru varsa sorabilirsiniz iyi akşamlar

Avukat bi daha ararsa rahatsı etmeyin bizi savculıga şikayet ederim de bi daha arayamaz aklı sıra sizden para koparacak

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.Dün o konuşmanın ortasında kendimi çok kötü hissettiğim için telefonu yüzüne kapatıp engelledim.Ruhsal engelli olduğum için böyle şeylerde kendimi çok kötü hissediyorum..
Bugün Turkcell'e gidip bizi rahatsız etmemeleri yönünde uyaracam..

Üst Alt