Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babannem vefat etti ve araç varisler üzerine kaldı. Şimdi pert oldu. ÖTV öder miyiz?

ferithazar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2012 yılında özürlü babaannem adına ötv sini ödemeden 2012 model vw jetta aldık. aracı aldıktan 4 ay sonra babaannem vefat etmesi üzerine araç ruhsatı varisler adına geçirildi.babaannemin vefatından sonra aracın mtv si düzenli olarak ödenmiştir.
Yaklaşık 10 gün önce maddi hasarlı trafik kazası geçirdim.aracımın şu anki piyasa rayiç bedeli 60.000 tl değerinde olup kasko da ise 48.000 görünmektedir.aracımda tahmini 25.000 tl masraf görünmektedir. aracımın pert olması durumunda kasko şirketine ötv ödemek zorundamıyım??? veya kasko şirketi aracın ötv sini ödemelisin derse ödemek zorundamıyım??? (aracımın vergi dairesinden temiz kağıdını almış bulunmaktayım.)

çok geçmiş olsun sorduğun sorulara daha net cevap verecek arkadaşlar olacaktır

ama ne yalan söyleyim aracın batmanda değilde benim yaşadığım şehirde olsaydı aracını o çekilde üç aşşağı beş yukarı pazarlıkla bir alıcıyı verirdik ama ne yazık kiiiii batmandasın neyse tekrar çok geçmiş olsun allah beterinden korusun inşalllah mal yerine konuyor ama giden can ve herhangi bir uzulumuzun engelli olması telefu edilemiyor

Bu konuda didişmekten başka yol yok maalesef:

Kesinlikle kabul etmeyin. Ya aracınızı yaptırıp size versinler ya da şu andaki piyasa değeri neyse onu net olarak size ödesinler.

Araç hurdaya çıktığında ya da sigorta şirketine geçtiğinde ötv sizin değil, karşı tarafın sorunudur. Sizi bağlamaz. Sizin talebiniz net:

1- Arabamı yaptırın verin
2- Aracımı trafiğe girmeyecek şekilde perte ayırın ve bana trafikten çekildiğine dair belge verin. Ve arabamın piyasa değerini aynen bana ödeyin.
3- Aracımı hurdaya ayırın ve sonra yaptırın trafiğe çıkartın (bunu yaparsanız maliye'ye ötv ödemek zorundasınız. bu sizin sorununuz). Ve arabamın piyasa değerini aynen bana ödeyin.

Bu üç durum da sizin yasal hakkınız. Gerekirse dava yoluna gitmekten hiç tereddüt etmeyin. O zaman sigorta şirketi araç bedelinin yanı sıra diğer tüm masrafları da ödemek zorunda kalır. Hem de yasal faiziyle birlikte. O nedenle son anda istediğinizi yapmak zorunda kalacaklardır. Blöf yapıyorlar...

http://www.engelliler.biz/forum/oze...-kaskolu-kaza-yaptim-vay-basima-gelenler.html

Üst Alt