Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babasından sağlık güvencesi olan ama geliri olmayan engellininin 2022 maaşı alması..? [Hukuk]

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
Babasından sağlık güvencesi olan ama geliri olmayan engellininin 2022 maaşı alması..? [Hukuk]

%80 çalişamaz raporu olan bir şizofreni hastasina 2022 özürlü maaşi bağlattim ancak maaşi almaya başladiktan sonra söylenenler aklimizi kariştirdi ve maaş almayı durdurdum sizce hatalimi davrandim yoksa doğrumu davrandim bu konuyu bikaç avukata emekli sandigi yetkililerine ayrica özida yetkililerine ayrintili sormama karşin sağlikli bir yanit alamadim burada konuya vakıf bir akukat arkadaşim varsa yanıt almak isterim şimdiden teşekürler...

%80 iş gücü kaybı olan çalişamaz bir şizofreni hastasina 2022 özürlü maaşini bağlattim
fakat bu şahisin babasi devlet memuru oldugu için ve hastaligindan dolayi memur babasinin sağlik haklarindan yararlandigi için dolayisiyla bir sosyal güvenlik kurumuna bağli denildigi için baglattigimiz 2022 özürlü maaşini kendi istegimizle durdurduk ...(2022 maasi alan kişi yeşil kartli olmasi gerekliymiş )
bize denilen ileride bu aldiginiz maaşlari devlet sizden geri talep edebilir dediler bazıları etmez almaya devam edin dediler tereddütme kaldıgımız için maaşi almayi durdurduk

sormak istedigim konular babasinin saglik haklarindan yararlanan bir özürlü 2022 maaşini hakedermi etmezmi eger etmez ise neden maasi bagladi devlet eger hakediyorsa bunu destekleyen bir kanun maddesi varmı çünkü bu işi yani bu maaşı baglayan 2022 emekli sandığı yetkilileri bile bu soruya net yanıt veremiyorlar burdan net bir yanıt verebilicek bir hukukçu çıkacağını sanmıyorum ama hayat sürprizlerle doludur

hepinize sağlikli mutlu bir yaşam dileğiyle

Sorulan bakım aylığı değil.2022 kanuna göre özürlülere bağlanan maaş.
2022 kanununa göre bakmakla mükellef kimsesi bulunmayan ve ortalama aylık geliri 79,18 YTL den az olan kişilere maaş bağlanabilmektedir.Bu şartlar taşınmıyorsa alınan para faizi ile beraber alan kişiden tahsil edilir.Dolayısıyla şartların uygun olmaması halinde maaşı kestirmeniz özürlünün lehine olacaktır.

Üst Alt