Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağ-Kur %60 raporuma rağmen emekliliğimi reddetti!?

metinisa

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

9 Ekim 2008 günü Adana Bağkur il müdürlüğüne özürlü emekliliği için başvurdum. 1988den beri 7350 günüm var. Adana Devlet Hastenesi ortopedi servisinden polio sekeli her iki bacakta olmak üzere %60 işgücü kaybı ile rapor aldım. Ankara İl müdürlügü ocak 2009da beni Çukurova Üviversitesi Balcalı üniversitesi hastanesine Noroloji ve fizik tedavi Bölümlerine sevk ettiler. Orada EMG çekilip gerekli bulgular neticesinde %60 raporu destekleyici yeni bir rapor daha gönderdiler. Bütün bunlara rağmen Bağkur benim işgücünü yeterince kaybetmediğime karar verip emekli istegimi reddeddiler. Bağkur yetkillileri, hastanelerden alınan raporların sağlık kurullarında farklı değerlendirildiğini bu yüzden sonucun olumsuz olduğunu bildirdiler. Benim özürlü kimliğim de var. Sen sağlamsın çalışabilirsin diyorlar. Her iki bacakta polio sekeli olan birini (uzun yürüme cihazı kullanıyorum) bağkur sağlık kurulu nasıl sağlam kabul ediyor. Böyle bir şey var mı? Bundan sonra ne yapabilirim?

Bağkur'un başvurunuzu malulen emeklilik açısından mı yoksa 5510/28'e göre yaşlılık emekliliği açısından mı değerledirdiğini kesin olarak öğrenin. Size gelen red yazısında tam olarak ne yazıyor?

Bağkur başvurumu malulen emeklilik açısından değerlendirip reddedmiş. red yazısı aynen şöyle: Kurumumuz sağlık işleri dairesi başkanlığınca incelenen ilgide kayıtlı raporunuzda, malullük aylığı bağlanmaya esas teşkil edecek oranda iş gücünü kaybetmiş durumda sayılmanızı gerektiren bulgu mevcut olmadığına karar verildiği...

Malulen emeklilik müracatta bulundugunuz dan emekli olamamışsınız birde şansınızı 5510/28'e göre yaşlılık emekliliği olarak deneyim forum da vadı bir arkaaş emekli olmuştu ve bagkurdan ilk emekli olan arkadaş tı heral de..... bakmanızı tavsiye ederim ben bulamadım

Ben özürlü emekliliği başvurusu yaptım ama bağkur talebimi alırken 'bizde özürlülük talebi yok malülen başvurup gelecek sonuca göre seni emekli yapacagız dediler ama sözlerinde durmuyorlar. Bu tamamen kendilerinin hatası ama kabullenmiyorlar

Yani yasaya göre Bağ-Kurlu olup,sakatlık indiriminden faydalananlar için erken emeklilik hakkı doğmuştur.Bağ-Kur yasayı uygulamamakta diretmekte.Siz başvurunuzu yeniden yapıp,emekli olmak için ısrarcı olun.

metinisa,
Engelli sıfatıyla emekliliğe müracaat ettiğiniz tahsis formunuza cevap yazdılar mı? Engelli sıfatıyla başvurunuzu alıp, malülen emeklilik işlemi yanlış ve yasa dışı bir uygulama.
Engelli sıfatıyla emekliliği kabul edilen acem'in deneyimlerinden faydalanmanız mümkün ama gelen red yazısını malülen emeklilik talebiniz olmadığı, müracaatınızın engelli sıfatıyla emeklilik olduğu gerekçesiyle itiraz edin.

Eğer Maluliyet Cetveli'ne göre maluliyetinizin olduğunu iddia ediyorsanız, Bağ-Kur'a itiraz edebilirsiniz. Gerekirse dava konusu bile yapma hakkınız var.

Veya, prim gün sayınız tutuyorsa, malulen değil de yaşlılıktan, yani 5510/28'e göre emeklilik talebinde bulunabilirsiniz (Bağ-Kur bu maddeyi uygulamak konusunda bilgisiz. Bunu aşmak için dayanacağınız argümanlar). Bağ-Kur'dan 5510/28 ile emekli olan arkadaşımız var: http://www.engelliler.biz/forum/eme...da-sskdan-emeklilik-mumkun-mu.html#post172435

İlginiz için teşekkürler. Bağkura dilekçe ile başvuracam. Sonucunu sizlerle paylaşırım.

sayın metin isa 5510/28 maddeye göre emekli olan birisi olarak size yardımcı olmaya çalışacağım.Eğer müracatınızı yaşlılık aylığı 28 maddeye göre yazmışsanız talep tarihiniz geçerli olacağı için beklediğiniz sürede aylıklarınız birikmiş olur bence yeniden müracat etmek yerine ilk müracatınızın malulen emeklilik olarak değerlendirildiğini oysayaşlılık aylığına başvurduğunüzu belirtin.Benim toplam 3 hastalığım vardı %60'ı geçiyordu kabul etmişler umarım sizin raporunuzu onaylarlar.Yeni yasaya göre emekli olmanızda hiç bir engel yok kanımca.Sadece bilgi sahibi değilller.Mutlaka ısrarcı olun.Gerekirse Ankara ya sorsunlar.Selamlar.Başkaca öğrenmek istediğiniz bir şey olursa yardımcı olabilirim.r

Teşekkürler acem,
Sizin de önerdiğiniz gibi red cevabına dilekçe ile itiraz edip 28.maddeye göre değerlendirilmesini istedim. 10-15 gün sonra cevabını alabilecegimi söylediler. Cevap gelince sizlerle paylaşırım. Bana göre bağkur çalışanlarının bu konular hakkında fazlası ile bilgileri var. Ama nedense işlerine gelmiyor, bilmiyormuş gibi davranıyorlar, israr edince de detaylarıyla açıklıyorlar. Bunun nedeni çok açık:
kamuda Engelliler vatandaş olarak hala tanınmıyor. Haklarımız var ama kullanmak yasak. Bu konuda birçok olaya tanık oldum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Üst Alt