Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağ-Kur borç çıkartıyor ve emekliliğimizi engelliyor?

BaCillus

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
size başka bir konu soracaktım... benim babamın 1978 den sigortası var. 2008de çıkış giriş yapılmış ve 1998 den bağkuruda var ve babam askerliği ödeyerek emekli olacaktı. hatta başvuru yaptı ama bağkur sorun çıkarıyor. hata yeni çıkan bi kanuna göre sanırsam bağkuru sildirebiliniyor ve başvurdu onada hepsini silmemişler.
bağkur şuan babamın 2008 de çıkış giriş yapılmış olan 1 senelik primi silmemişler 4 milyara yakın ve şuan onun parasını istiyorlar. ondan dolayı emekli olmada sorun çıkartıyor. bu 1 senelik priminde silinmeside gerekmiyor mu

bana yardımcı olurmusunuz.

Bunu bilmiyorum. Ama emeklilik için bağkur borcunun olmaması şart..?

Bağkur borcuna neden hangi gerekçeyle itiraz ettiğinizi anlayamadım ama;
Şayet işyerinizi kapattığınız halde bağkura bildirim yapmadığınızdan dolayı prim borçlarınız işlemişse,vergi dairenizden alacağınız terkin belgesiyle bağkura başvurduğunuzda borcunuz silinecektir.Sadece geç bildirimden dolayı 62 tl ceza ödemek durumunda kalırsınız.

cok karısık yazmıssın tam anlasılmıyor.5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun geçici 17. maddesine gore 5 yıl ve uzerı bag kur borcu olanların borcları sılınıyordu. baban suan hangı kurumdan emeklı olmak ıstıyor bag kurmu ssk mı? bagkur ve ssk gırıs cıkıs tarılerı neydı ?

slm

Ufukalp;
bağkurdan yararlanmak istemiyorum kulanmadığımdan dolayı vergi dairesi ve ticatret odasına kapattım ve şirketi lav ettim ama bağkura dilekçe verdim borcumun silinmesi için fakat 14 ay ödenmesini istiyolar ben sigortalı olduğumdan dolayı sigortadan emekli olmak istiyorum ben kompile silenmesini istiyorum ama bağkur hepsini silmedi sorun çıkartıyor ve bu yeni çıkan yyasaya göre silinmesi gerekmiyormu tamamen iptal ettirmek için başka nereye başvurmam gerekiyor.

slm

hakanarslan;
babam yurt dışından izine geldiğinde 2008 de çıkış giriş yapılmış sigortalı olduğu halde şirket öle yapmış şimdide bağkur onun parasını istiyor anlıcağınız haksız kazanç istiyor babam bağkurdan yararlanmadı hiç vebunu nasıl çözebilir.

ne yazıkkı o parayı odemekten baska carenız yok.cunku bu durumda hem sırket ortagı olup hem ssk lı olunca ve arada bosluklar olursa. bagkur o donem ssk lı olsanız dahı prımını ıstıyor.

Üst Alt