Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağ-Kur malulen emeklilik başvurumu reddetti. Ne yapabilirim?

recep_alp

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
1981 doğumluyum 1 ocak 2001 de sigortalı olarak işe basladım 2001 eylülünde askere gittim
1 ay askerlik yaptım muyanne sonucunda gözleirmde gece körlüğü olduğu tespit edildi .
Hastalığımın 5 yıl öncesine dayandğı söylendi. 2002 nisan ayında resmi kurumların sakatlık kadrosu ile memur adlıkalrını duydum. iş ve işçi bulma kurumuna sakatlık kadrosuna basvurdum .
İşl ve işçi bulma kurumu benden saklatığımı ispat etmek için tam teşekküllü heyet raparu istediler. o tarihte aldığım heyet rapaorunda gece körlüğümün %25 olması hasbiyle sakatlık kadrosuyla işe başlayamayacağım, çalıstırlamıyacağım söylendi .
raporda mamlül olmadığım ve özel sektörde çalısabileceğim söylnedi ve özel sektörde 2007 masyıs ayına kadar sigortalı olarak çaslıtım. 2007 mayıs ayından sonra bağkurlu olarak devam ediyorum.
mayıs 2008 e devlet hastanesinden aldğım heyet raporunda gece körlüğümün ilerleryerek %80 ulasıtığını öğrendim ve malülen emeklilik için bağkur genel müdürlüğüne müracatta buldundum.
şu an da 1925 gün toplam prim gün sayım bulunmaktadır. Müracat talebim 2 defa 1479 sayılı yasanın 28. maddesi gösterlilerek malülen emekliliğim red edildi.
malülen emekli olmam için ne gibi şartlarım eksik öğrenebilir miyim? Hangi madden yararlanabilirm? avukat bile mahkeme açarsak kazanabiliriz de kazanamayız da diyorr.

simdiden selam ve saygılarımla

şu an da ssk lımısın bağkur lumu. müraacatın red gerekçesi nedir?

Red gerekçesinin dayandırıldığı maddeye göre Kurum, maluliyet oranında işgücü kaybının olmadığını söylüyor.

Şimdi Bağ-Kur felan yok... Artık malulen emeklilik deyince Sosyal Güvenlik Kurumu tek yetkili ve yasalar da tek.
Eğer Maluliyet oranlarını gösteren Cetvel'e göre malul sayılacak bir işgücü kaybınız varsa, malulen emekli olmanızın önünde hiç bir engel olamaz. Reddilmesi mümkün değil. Yeniden başvurun...

Üst Alt